Ὡραῖοι (καὶ βολικοί) ποὺ εἶναι οἱ …καταστροφικοὶ σεισμοί!!!

Με κίνδυνο να χαρακτηρισθώ εκνευριστικός, ήθελα να σας πώ ότι, μετά τον καταστροφικό και φονικό σεισμό στην Κώ, κάποιοι θα κονομήσουνε χονδρά, όπως έγινε και μετά τους καταστροφικούς και φονικούς σεισμούς στην Θεσσαλονίκη (1978) και στην Αθήνα (1999).

Πρώτον θα κονομήσουν αυτοί που θα βγουν να καταγράψουν τις ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά και θα πιστοποιήσουν το αν αυτά είναι κατάλληλα ή όχι. Αυτοί θα πάρουν το κατιτίς τους από τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να τα βγάλουν εντελώς ακατάλλληλα και όχι χρήζοντα μικροεπισκευών.

Δεύτερον οι ιδιοκτήτες που, χάρη στην «βούλα» της πιστοποιήσεως των πρώτων, θα αποκτήσουν δικαιώματα σε αποζημίωση όλης της ακίνητης περιουσίας τους, θα μπούν στις «λίστες» των διευκολύνσεων, αποπληρωμής χρεών, προς το δημόσιο ή τις Τράπεζες και θα έχουν ένα ισχυρό ατού για να τα ξανακτίσουν, πιο μεγάλα και πιο ανθεκτικά.

Τρίτον οι πληγέντες από το σεισμό που έχουνε άκρες στο τοπικό και κυβερνητικό καθεστώς και λόγω αυτών, θα ενταχθούν ως πρώτες μούρες, στην λίστα της βοήθειας που κάποιαν στιγμή θα έλθει από τα κοινοτικά ταμεία.

Τέταρτον οι εργολάβοι της νήσου, που λόγω της αναμενόμενης ανοικοδομήσεως, θα δούν τις δουλειές τους ν’ αυγαταίνουν.
Οι κονόμες και το αλισβερίσι θα είναι χονδρά σε περιπτώσεις όπου μεταξύ των πληγέντων κτιρίων, θα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά μαγαζιά.

Σύσσωμη η Κώς θα μπεί στην ανάπτυξη και σ’ ένα χρόνο θα τρίβετε τα μάτια σας.!

Ῥούσσης Νῖκος

εἰκὼν

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply