Δημοσιογραφικὲς κωλοτοῦμπες ἐν ὅψει…

Είναι ΟΛΟΙ τους τόσο προβλέψιμοι, που μ’ έχουν κάνει να ξεπεράσω και τον Μάντη Κάλχα.

Μετά την σκληρή μονομαχία του κώλου στην Βουλή, για τις πωλήσεις πυρομαχικών στην Σ.Αραβία όπου, παραλίγο να εμπλέξουν στους μεσάζοντες όπλων, εκτός από τον Σφακιανάκη και τον …Ρουβά, έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

Δεύτερες σκέψεις γιὰ τὴν ἐμπορία ὅπλων μὲ τὴν Σαουδικὴ Ἀραβία

Ο Κούλης γιατί τα είπε στους Τσίπρα-Καμένο, οι Τσιπροκαμένοι γιατί ακύρωσαν τον Κούλη, το ΚΚΕ γιατί γιόρτασε την επέτειο της Οκτωβριανής επαναστάσεως, οι Χρυσαυγίτες γιατί θυμήθηκαν πως με κάποια τηλέφωνα ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους και οι Φώφηδες και οι Σταυρογκριλήδες, διότι στάθηκαν με σοβαρότητα στο ύψος των περιστάσεων.

Κανείς, στο μεταξύ, δεν κατάλαβε αν αυτή η συμφωνία με τους Σαουδάραβες, επρόκειτο να υλοποιηθει με την μεσολάβηση ενός Παπαδόπουλου ή όχι.

Ο Κούλης, αποφασισμένος να δωσει τέλος, έκανε αίτημα στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, να καλέσει στην προσεχή συνεδρίαση της πρόσωπα, όπως ο …Παπαδόπουλος και ο διοικητής της ΕΥΠ Ρουμπάτης.
…και πριν από λίγο, υπερηφάνως το καθεστωτικό πρακτορείο ειδήσεων, ενημέρωσε τους μουνόχαυλους Έλληνες ότι «Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκληση της αποφάσεως πωλήσεως υλικού στην Σ. Αραβία», για …ανθρωπιστικούς λόγους και ύστερα από κοινή πρόταση των Φίλη-Παφίλη.

Αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για την εξέταση προσώπων στην Επιτροπή, αυτή στηρίχθηκε μόνο από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και ως εκ τούτου απερρίφθη κατά πλειοψηφία, μας ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βοηθούντος δηλαδή του ΚΚΕ, η απόφαση για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουραραβία θ’ ανακληθεί, η όλη ιστορία με τον μεσάζοντα θα ξεχασθεί, ο Κούλης θα εξακολουθήσει να κάνει λάϊτ αντιπολίτευση, οι Τσιπροκαμένοι να κάνουν τον μάγκα εκ του ασφαλούς και οι Φώφη-Σταύρος να κρατούν τα μπόσικα.
Αναλογα την περίσταση και καιρού επιτρέποντος.

Εσείς, πάντως, μην ξεχάσετε, όταν προκηρυχθούν εκλογές να πάτε να ψηφίσετε, με βάση το αλάθητο πολιτικό σας ένστικτο.
Μιας και η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, παρά μόνον έξοδα, που πρέπει να καλυφθούν.

Ῥούσσης Νῖκος

Σημειώσεις

Μ’ άκουσαν κι …επρόκαναν:

«Ρε παπάρια της αντιπολιτεύσεως (γενικώς)
Προλαβαίνετε μέχρι την συζήτηση στην Βουλή, να φέρετε σούρνοντας και τον Ρουμπάτη;»

«Ο κ. Τασούλας ζήτησε «να κληθούν θεσμικά -και με όλες τις διαδικασίες διακριτικότητας και απορρήτου που υπάρχουν- στην επιτροπή ο κ. Β. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Κ. Κυριακίδης, ο ταξίαρχος Μιχάλης Παπαδάκης, τα στελέχη της Διευθύνσεως Αμυντικών Προμηθειών και Συμβάσεων που υπογράφουν το έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2017, δηλαδή της ημερομηνίας μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμβάσεως, ο πρέσβης και ο πρόξενος στο Ριάντ και ο διοικητής των ΕΑΣ».

«Συμβιβαζόμαστε,
δεν χωριζόμαστε
κι αυτό είναι λάθος.

Υποκρινόμαστε
πως αγαπιόμαστε
τάχα με πάθος.

Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες
δε έχουμε καιρό γι’ άλλες ελπίδες
πρέπει να φύγουμε χωρίς αντίο
είναι αργά πολύ αργά και για τους δύο.»

Λαϊκόν το άσμα αριστοκράτες…

Να δείτε που όταν επισκέφθηκε, πριν λίγο καιρό, ο Κούλης το Στρασβούργο, του μετέφεραν εμπιστευτικώς την πληροφορία ότι, ακριβώς ένα χρόνο πριν, ανώτατος εισαγγελέας εφετών και πρώην κουμάντο στην Αντιτρομοκρατική, διαβεβαίωνε χασκογελώντας εκλεκτή ομήγυρη Ευρωπαίων εισαγγελέων και δικαστών ότι:
«Την Ελλάδα δεν την κυβερνά ο Τσίπρας αλλά η ΕΥΠ.»
…και γι’ αυτό κάλεσε τον Ρουμπάτη στην Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά.
Να μάθει, εκτός των άλλων και «ποιός και με ποιόν τρόπο κυβερνά αυτόν τον τόπο», που έλεγε και ο μακαρίτης ιδρυτής της παρατάξεως της ΝΔ.

Εξώδικο εναντίον των υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και των εκδοτών και δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Φιλιππάκη και Νικόλα Βουλέλη έστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός της, τους προσκαλεί να ανακαλέσουν ρητά τη βαρύτατη σε βάρος της προσβολή και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, γι’ αυτά που έγραψαν ότι γνωρίζει και έχει σχέση με τον μεσάζοντα Σφακιανάκη
(Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αυτό σημαίνει ότι, εάν μέχρι αύριο όλοι οι προαναφερθέντες δεν κατεβάσουν τα βρακιά για να μπαλώσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις παπαριές τους, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να αποδείξουν το βάσιμο των καταγγελιών τους και αν δεν τα καταφέρουν, θα πάνε φυλακή.

Αν ανακαλέσουν θα είναι δημοσιογραφικές κόττες, αν δεν ανακαλέσουν και προτιμήσουν να πάνε κατηγορούμενοι στην Δικαιοσύνη, θα καταλήξουν κόττες ορνιθοτροφείου.
(Από το ΠΕ-ΠΕ)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply