Ψηφίσματα ἀνθρωπισμοῦ γιὰ νὰ γεμίζουν τὸν …χρόνο τους!!!

Επειδή σκατά σας ταϊζουν και σκατά μαρτυράτε κορόϊδα!

Μωρέ τι καθόμαστε; Δεν βγάζουμε Ψήφισμα για την Υεμένη;

 Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους γνωρίζοντες την λειτουργία της Ευρωβουλής και τα ευρωπαϊκά δρώμενα, το γιατί ξεσήκωσε τέτοιον ενθουσιασμό, ειδικά στην Ελλάδα, η έγκριση ενός ψηφίσματος από την Ολομέλεια, για την κατάσταση στην Υεμένη και για την επιβολή εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων, από την ΕΕ στην Σαουδική Αραβία.

Κι’ αυτό διότι, όπως «ομολογείται» στο ίδιο το Ψήφισμα που εγκρίθηκε, ανάλογο αίτημα είχε διατυπώσει η Ευρωβουλή και τον Φεβρουάριο του 2016, με το οποίο καλούσε (sic) την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίτσα Μογκερίνι να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως δε προκύπτει από το περιεχόμενο του νέου αυτού Ψηφίσματος της Ευρωβουλής, η κυρά Μογκερίνι δεν ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» ενώ, όλο αυτό το διάστημα, τα κράτη μέλη της ΕΕ πουλούσαν αβέρτα όπλα στην Σαουδική Αραβία μετά την κλιμάκωση της συγκρούσεως, κατά παράβαση της κοινής θέσεως που είχε πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για ελέγχους στις εξαγωγές όπλων.

Με λίγα λόγια, τα κράτη μέλη της ΕΕ αγνόησαν το Ψήφισμα της Ευρωβουλής το 2016, καθόσον αυτό, όσον και το σημερινό, ήταν μη νομοθετικού περιεχομένου και ουδείς είχε και έχει την υποχρέωση να το σεβασθεί και να πειθαρχήσει στα κελεύσματά του.

Το είπε, εξάλλου και ο αρμόδιος Επίτροπος Στυλιανίδης στην αγόρευσή του στην συζήτηση που προϋπήρξε της εγκρίσεως του Ψηφίσματος ότι, για να υπάρξει αποδοχή και εφαρμογή των όσων ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει να συμφωνήσουν κατ’ ομοφωνία όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα ίδια δηλαδή, που είχαν συμφωνήσει και ενάμισυ χρόνο πριν, αλλά σ’ όλο αυτό το διάστημα, τα ευρωπαϊκά όπλα πήγαιναν στην Σαουδική Αραβία, που συνεχίζει τον πόλεμο με την Υεμένη.

Κατά τα άλλα, οι διάφορες εκκλήσεις που διατυπώθηκαν στο Ψήφισμα, για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες και άμεση και πλήρη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, προς την Υεμένη που αντιμετωπίζει ήδη τον μεγαλύτερο λιμό στον κόσμο, ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα της υποκρισίας των Ευρωπαίων.

Πως το είδες εσύ αυτό, ρώτησα πεπειραμένο και κάποιας ηλικίας Γάλλο συνάδελφο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ε, σκέφθηκαν οι άνθρωποι, μου απήντησε

«Βρε τι καθόμαστε; Δεν βγάζουμε κι’ ένα Ψήφισμα για την Υεμένη.»

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Ῥούσσης Νῖκος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply