Ἡ «σιωπηλή» ἐπιδημία. Οἱ ἰατροὶ εἶναι ἡ τρίτη κυρία αἰτία θανάτων. (ἀναδημοσίευσις)

Πρόλογος:

Η συνταγογράφηση ακατάλληλων φαρμάκων ή ακόμη και η υπέρ-συνταγογράφηση για τον απλό λόγο που λέγεται πλουτισμός μέσω commission κοινώς μίζα, είναι τόσο διαδεδομένο σπόρ που η Ελληνική Ιατρική Κοινότητα το έχει αναγάγει σε επιστήμη.

 

Από Δρ Mercola

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση μέσω συνταγογραφήσεως έχουν γίνει η «σιωπηλή επιδημία» για πολλά χρόνια, με έναν Αμερικανό να πεθαίνει κάθε 19 λεπτά από μια τυχαία συνταγογραφούμενη υπερβολική δόση φαρμάκων,1  με αποτέλεσμα να είναι  «η μεγαλύτερη τεχνητή επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες.»2

Ο Δρ Sanjay Gupta, αναπληρωτής επικεφαλής της νευροχειρουργικής στο Grady Memorial Hospital και επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής του CNN, υπογράμμισε πρόσφατα την σοβαρότητα του θέματος, καθώς πολλοί Αμερικανοί λαμβάνουν χωρίς να σκεφθούν  ισχυρά παυσίπονα φάρμακα, όπως η μορφίνη και η Oxycontin.

Αλλά εάν γνωρίζατε ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα ότι αυτά θα σας σκοτώσουν η κατάσταση θα αλλάζε σίγουρα, και γι‘ αυτό είναι πιο σημαντικό  από ποτέ να γίνει γνωστή αυτή η κυρία αιτία θανάτου.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα σκοτώνουν ανθρώπους κάθε ημέρα.

Ο εθισμός από τα φάρμακα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζει, και ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων, ιδίως εκείνων που γεννήθηκαν μεταξύ 1946-1964, καθώς και οι εφήβοι και οι νεαροί ενήλικες παλεύουν με την παράνομη και κατάχρηστική συνταγογράφηση φαρμάκων.

Μια από τις πιο συχνά καταχρήσεις φαρμάκων είναι τα αναλγητικά (οπιοειδή) όπως η μορφίνη, η κωδεΐνη, οξυκωδόνη, υδροκωδόνη και φεντανύλη.

Αυτά τα φάρμακα δεν είναι μόνο εθιστικά, αλλά μπορούν να οδηγήσουν  σε επιβράδυνση της αναπνοής και θάνατο, εάν παρθεί υπερβολική δόση, και οι κίνδυνοι επιτείνονται αν προστεθεί και το αλκοόλ στην εξίσωση.

Σε κατάθεση που έγινε στο Κογκρέσο από την American Society of Interventional Pain Physicians δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν το 80 τοις εκατό των αναλγητικών σε όλο τον κόσμο,και απο την στιγμή που θα ξεκινήσεις την λήψη τους, πυροδοτούν μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα, που καθιστούν πολύ δύσκολη την παύση τους..

Ο Δρ Gupta ανέφερε: 4

«… Μετά από μόλις λίγους μήνες από την λήψη των χαπιών, κάτι αρχίζει να αλλάζει στο σώμα.

Η αποτελεσματικότητα εξασθενεί, και οι ασθενείς συνήθως αναφέρουν ότι  μόνο περίπου σε 30% υπάρχει ανακούφιση από τον πόνο, σε σύγκριση απο όταν ξεκίνησαν την λήψη.

Ακόμα πιο ανησυχητικό, μια υποομάδα αυτών των ασθενών αναπτύσσουν μία κατάσταση γνωστή ως υπεραλγησία,  αυξημένη ευαισθησία στον πόνο.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, όλο αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου το άτομο αρχίζει να παίρνει όλο και περισσότερα χάπια.

Και ακόμα κι αν δεν  παρέχουν πλέον μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο,  μπορεί να μειώσουν την προσπάθεια του σώματος  να αναπνεύσει.

Αν είστε ξύπνιοι δεν μπορείτε να το προσέξετε αυτό, αλλά εάν σας παίρνει ο ύπνος με πάρα πολλά από αυτά τα χάπια στο σύστημά σας, δεν θα ξυπήσετε ποτέ.

Προσθέστε το αλκοόλ, και το πρόβλημα απογειώνεται εκθετικά.

Οι άνθρωποι που παίρνουν αντιαναλγητικά ή υπνωτικά χάπια και πίνουν μερικά ποτηράκια κρασιού παίζουν ρώσσικη ρουλέτα».

Δύο τραγικές ιστορίες των συνταγών θανάτου από φάρμακα.

Οι θάνατοι από υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων ξεπέρασαν τα τροχαία ατυχήματα που αποτελούσαν την πρώτη αιτία θανάτου το 2007. 5

Πολλές από τις υπερβολικές δόσεις (36 τοις εκατό) περιλαμβάνουν συνταγοφράφηση σε οπιοειδή παυσίπονα, τα οποία ήταν στην πραγματικότητα η αιτία περισσοτέρων θανάτων ακόμη και από τον συνδυασμό των θανάτων από ηρωϊνη και κοκαϊνη.

Για να το βαλουμε σε μια άλλη προοπτική, το 2009, σχεδόν 29.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ακούσια υπερβολική δόση φαρμάκων, το οποίο αντιστοιχεί στο να χάνετε ένα αεροπλάνο που μεταφέρει 150 επιβάτες και πλήρωμα κάθε ημέρα για περίπου 6,5 μήνες – ένα σενάριο που  είναι απολύτως απαράδεκτο από την πλευρά των κιδύνων για την δημόσια υγεία.6

Δεδομένου ότι είναι όλα νόμιμα, κανείς δεν παίρνει σκληρότερα μέτρα στό διογκούμενο πρόβλημα της υπερσυνταγογραφήσεως που καταστρέφει ζωές κάθε ημέρα.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε, πραγματικά;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την επηροή και τα κέρδη της Big Pharma, και δεν μπορεί να αυξήθούν οι  πωλήσεις φαρμάκων, ενώ εσύ  αποτρέπεις τους ανθρώπους από την λήψη τους την ίδια στιγμή.

Οι θανάτοι από υπερβολική δόση φαρμάκων είναι υψηλότεροι μεταξύ των ανδρών και των ατόμων ηλικίας 20 έως 64 ετών.

Ο 37αρης Steve Rummler, για παράδειγμα, έλαβε μια συνταγή για hydrocodone για την αντιμετώπιση του πόνου στην πλάτη, μαζί με (clonazepam) κλοναζεπάμη, μια αντιαγχολυτική φαρμακευτική αγωγή, για μετατραυματικό  άγχος.

Σύντομα έγινε εξαρτώμενος από τα φάρμακα και στην συνέχεια εθίστηκε και ενώ στην αρχή τα φάρμακα ήταν μια σανίδα σωτηρίας, «τώρα είναι μια θηλιά γύρω από τον λαιμό μου.» 7

Η Hydrocodone, μια συνταγή οπιούχα, είναι συνθετική ηρωίνη.

Είναι ξεχωριστή από οποιονδήποτε άλλη ηρωίνη όσο αφορά στον εγκέφαλο και στο σώμα σας.

Έτσι, εάν προσκολληθείτε στην hydrocodone, είστε στην πραγματικότητα ένας ηρωιομανής.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι επειδή είναι ένα  «συνταγογραφούμενο» φάρμακο, είναι ασφαλές, και δεν θα πρέπει να έχουν το ίδιο αρνητικό στίγμα όπως τα ναρκωτικά που πωλούνται στον δρόμο.

Αυτό, δυστυχώς, απέχει πολύ από την αλήθεια. Ακόμα και μετά από την ολοκλήρωση δύο προγραμμάτων απεξαρτήσεως ο Rummler είχε μια υποτροπή και πέθανε στην ηλικία των 43 από την τοξικότητα των φαρμάκων.

Σε άλλες περιπτώσεις, η ζημία λαμβάνει χώρα πολύ πιο γρήγορα. Ο δεκαοκτάχρονος Emily Jackson πήρε ένα μόνο χάπι Oxycontin πίνοντας με ένα εξάδελφο του, και την ίδια νύκτα πέθανε από αναπνευστική καταστολή. Σταμάτησε να αναπνέει ενώ κοιμόταν. 8

Το 75 τοις εκατό των ασθενών που παίρνουν τα δημοφιλή αντιπηκτικά τα λαμβάνουν σε λάθος δόση.

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που είναι εξηρτημένοι από τα παυσίπονα και πεθαίνουν από τυχαία υπερβολική δόση.

Αρκετοί παθαίνουν ζημιά από υπερβολική συνταγογραφούμενη δόση.

Σε μια μελέτη που παρουσιάσθηκε στις Επιστημονικές Συνεδρίες  του American Heart Association το 2012, ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Intermountain Heart Institute έδειξαν ότι το 75 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν Plavix ή Effient, δύο κοινά αντιπηκτικά φάρμακα, τα λαμβάνουν σε λάθος δόσεις, οι οποίες τους εκθέτουν σε κίνδυνο ανεξέλεγκτης αιμορραγίας ή σε θρόμβωση..

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο Δρ Barbara Starfield από το Stanford, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εξαγωγή των δεδομένων για το πρωτοσέλιδο,

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ,

πέθανε με τραγικό τρόπο από λάθος δόση του Plavix .

Ενώ μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να καθορίσει αν το αίμα των ασθενών πήζει σωστά, μια ένδειξη της δόσεως ότι το φάρμακο είναι κατάλληλο, η εξέταση δεν χρησιμοποιείται ευρέως.

Το γεγονός είναι, ότι οι ανεπιθύμητες παρενενέργειες από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται  σωστά και με σωστή διαχείριση είναι η αιτία για 106.000 θανάτους κάθε χρόνο9, κάνοντας τα συνταγογραφούμενα φάρμακα την τετάρτη κυρία αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άλλοι θα υποστούν σοβαρές παρενέργειες.

Όταν συγκρίνουμε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών με τα παράνομα ναρκωτικά – που είναι περίπου 10.000 ανά έτος – μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε το μέγεθος του προβλήματος των νομίων «ναρκωτικών»  σε σχέση με την χρήση ναρκωτικών για ψυχαγωγικούς σκοπούς, που είναι δέκα φορές χειρότερα.

Σκεφθείτε τα φάρμακα σαν την τελευταία λύση για τον πόνο σας

Πολλοί από αυτούς που υποκύπτουν σε υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων ναρκωτικών δεν παίρνουν τα φάρμακα για να «τη βρούν», αλλά για τον έλεγχο του πόνου – συχνά για τον πόνο στην πλάτη.

Εάν πονάτε, σας προτείνω να συνεργασθείτε με έναν κατηρτισμένο επαγγελματία υγειονομικής περιθάλψεως για να καθορίσει τι πραγματικά προκαλεί τον πόνο σας, και στην συνέχεια να αντιμετωπίσετε την υποκείμενη αιτία.

Θυμηθείτε, ότι μαζί με την έκθεσή σας σε μερικέούς φορές θανατηφόρους κινδύνους, τα φάρμακα παρέχουν μόνο συμπτωματική ανακούφιση και σε καμμία περίπτωση, δεν θεραπεύουν την υποκείμενη αιτία του πόνου σας.

Αλλά δεν χρειάζεται να υποφέρετε άσκοπα, ενώ μπορείτε να φθάσετε στην αιτία που προκαλεί τον πόνο σας.

Οι παρακάτω επιλογές παρέχουν εξαιρετική ανακούφιση από τον πόνο χωρίς κάποιον από τους κινδύνους για την υγεία, σε αντίθεση με τα συνταγογραφούμενα ή ελεύθερα πωλούμενα παυσίπονα:

Τεχνική συναισθηματικής ελευθερίας (EFT), η οποία είναι μια προσσέγγιση χωρίς φάρμακα για την διαχείριση του πόνου όλων των ειδών.

Η EFT δανείζεται τις αρχές του βελονισμού, υπό την έννοια ότι σας βοηθά να ισορροπήσετε το λεπτοφυές ενεργειακό σας σύστημα.

Βοηθά  στην εξάλειξη των υποκειμενικών και συχνά υποσυνειδήτων, αρνητικών συναισθήματων που μπορεί να επιδεινώνουν τον σωματικό πόνο σας.

Με την τόνωση συγκεκριμένων σημείων του σώματός σας χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά σας, μπορείτε εκ νέου να εξισορρόπησεται το ενεργειακό σας σύστημα το οποίο τείνει να διαλύσει τον πόνο.

1.    Ασταξανθίνη:

Ένα από τα πιο γνωστά αποτελεσματικά λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά.

Έχει πολύ ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά από ό, τι πολλά αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.

Υψηλότερες δόσεις συνήθως απαιτούνται και μπορεί κανείς να χρειαστεί 8 mg ή περισσότερο ανά ημέρα για να επιτευχθεί αυτό το πλεονέκτημα.

2.    Τζίντζερ: (πιπερόριζα)

Αυτό το βότανο έχει ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση και προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και ηρεμεί το στομάχι.

Το φρέσκο τζίντζερ λειτουργεί καλά όταν εκχυλισθεί σε βραστό νερό ως τσάι ή τριμμένο σε χυμό λαχανικών.

3.    Η κουρκουμίνη  (κιτρινόριζα)

Σε μια μελέτη ασθενών με οστεοαρθρίτιδα, εκείνοι που πήραν 200 mg  κουρκουμίνης την ημέρα για θεραπεία μειώθηκαν οι πόνοι και αύξησαν την κινητικότητά τους. 10

Μια τελευταία μελέτη διεπίστωσε επίσης ότι  εκχύλισμα κουρκουμίνης που αποτελείται από κουρκουμινοειδή μπλοκάρει τις φλεγμονώδεις οδούς και αποτελεσματικά μπλοκάρει την  πρωτεΐνη που προκαλεί πρήξιμο και πόνο. 11

 4.    Boswellia:

Επίσης γνωστό και ως boswellin ή «Ινδικό λιβάνι», αυτό το βότανο περιέχει ειδικά ενεργά αντιφλεγμονώδη συστατικά. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου, και έχω δει να λειτουργεί καλά σε  πολλούς ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

5.    Krill Oil:

Τα ωμέγα-3 λιπαρά EPA και DHA  έχουν ευρεθεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε πολλές κλινικές μελέτες.

6.    Η βρωμελαϊνη:

Το ένζυμο αυτό, που ανευρέθη στον ανανά, είναι ένα φυσικό αντι-φλεγμονώδες.

Μπορεί να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος, αλλά τρώγοντας φρέσκο ανανά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο.

7.    Cetyl Myristoleate (ΚΟΑ):

Αυτό το έλαιο, που ευρίσκεται στα ψάρια και στο βούτυρο γάλακτος, λειτουργεί σαν «λιπαντικό» και αντι-φλεγμονώδες.

Έχω χρησιμοποιήσει αυτό για τον εαυτό μου για την ανακούφιση απο κύστες στο γάγγλιο και ένα ήπιο ενοχλητικό σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα που εμφανίζεται όταν πληκτρολογείτε πάρα πολύ σε  μη-εργονομικά πληκτρολόγια. Εχω χρησιμοποιήσει ένα τοπικό παρασκεύασμα.

8.    Νυχτολούλουδο, Black Currant (Αγριοσταφίδα ή Πικροσταφίδα) και Borage  Έλαια (Ελαια Μποράγκο):

Αυτά περιέχουν το ουσιώδες λιπαρό οξύ γάμμα-λινολενικό οξύ (GLA), το οποίο είναι χρήσιμο για την αγωγή στον πόνο της αρθρίτιδας.

9.    Καγιέν Κρέμα:

Επίσης καλείται κρέμα καψαϊκίνης, και αυτό το μπαχαρικό προέρχεται από αποξηραμένη καυτερή πιπεριά.

Ανακουφίζει τον πόνο με την μείωση των αποθεμάτων του σώματος της ουσίας Ρ, ένα χημικό συστατικό των νευρικών κυττάρων που μεταδίδει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλό μας.

10.    Μέθοδοι όπως  γιόγκα, βελονισμός, διαλογισμός, 12 ζεστά και κρύα επιθέματα, και ακόμη και κρατώντας τα χέρια 13 μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε εκπληκτική ανακούφιση από τον πόνο χωρίς φάρμακα.

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ ΕΠΙ-ΣΤΗΜΙ

Επίσης αρκετά δυνατά αντιφλεγμονώδη της Ελληνικής γής είναι το βαλσαμόλαδο, αλλοιώς σπαθόλαδο, το λάδι τσουκνίδας, καθώς και το βάμμα απο την κοινή μας δάφνη.

Ἐπιμέλεια
Εὐαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα
Βιοχημικὸς  Μsc

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

http://thebest.gr/news/index/viewStory/40151

Βιβλιογραφία

φύτρο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply