Ὁ δικός μου Ἅγιος…

Η Αγία Βαρβάρα, που πρό-πέρυσι περιέφεραν τα λείψανά της με τιμές αρχηγού κράτους, έζησε τον 3 αι. μ.Χ. κάπου στον Λίβανο. Μωρέ μπράβο! Δεκαεπτά αιώνες και δεν έχει χαθεί ούτε κόκκαλο!

Ο Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος ή Τουρκοφάγος), ο άνθρωπος που ελευθέρωσε την πατρίδα, ο αγνός ήρωας που πέθανε τυφλός και πάμπτωχος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΦΟ. Ούτε κάποιος γνωρίζει πού είναι τα οστά του. Χάθηκαν!
Ὁ δικός μου Ἅγιος...
«Αρχικά ετάφη δίπλα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ωστόσο, φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκας και των παιδιών του και η έλλειψη στενών συγγενών και αμέσων απογόνων στάθηκε αφορμή να μην ενδιαφερθεί κάποιος και έκτοτε αγνοείται ο τάφος» (Νίκος Γιαννόπουλος – ιστορικός).

(Μόλις διάβασες γιατί η Ελλάδα έχει πάρει αυτή την στράτα)

Αυτός είναι ο δικός μου άγιος.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

(Visited 408 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Ὁ δικός μου Ἅγιος…

 1. Μπράβο, ρὲ φίλε! Γειὰ στὸ στόμα σου! Καὶ γιὰ νὰ μὴν ξεχνᾶμε: Τὸν ἀδερφὸ τοῦ Κολοκοτρώνη, τὸν Ζορμπᾶ (ἀπὸ αὐτὸν ἐμπνεύστηκε ὁ Καζαντζάκης) τὸν φάγανε καλόγεροι.

 2. Η Μηχανή του Χρόνου~Το άδοξο τέλος των ηρώων του 1821

  https://www.youtube.com/watch?v=JAI9H1plkQo

  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ !
  .
  ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ !
  .
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ : ΩΡΕ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
  ΛΕΥΤΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

  ,

 3. Αν συλλογιστούμε οτι ο Νικηταράς και οι άλλοι πολέμησαν “δια την ελευθερίαν και δια την του Χριστού την πίστιν την αγίαν”, μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά για τον αρθρογράφο, ο οποίος προφανώς δεν σέβεται ούτε τον Νικηταρά για χάρη του οποίου υποτίθεται οτι κόπτεται, αλλά ούτε και το 90+% του λαού μας στον οποίο υποτίθεται οτι ανήκει…

  • Μᾶλλον ἀγνοεῖς τὶς βασικὲς ἱστορικὲς ἀλήθειες, ποὺ ἄλλα ἀποδεικνύουν, ἀναφορικῶς καὶ μὲ τὰ ἀληθῆ κίνητρα τῆς ἐπαναστάσεως καὶ στοὺς ἀληθεὶς σκοπούς της, ἀλλὰ κυρίως στὸ πόσο πολὺ περισσότερο, ἀπὸ ὅσο γνωρίζουμε, θύματα ἦσαν κάτι Νικηταράδες.

Leave a Reply