Ἀποκάλυψις! Πῶς θὰ ξεσπάση ὁ πόλεμος στὴν Μέση Ἀνατολή!!!

Το ερώτημα φαντάζει ρητορικό και όλοι απεύχονται το ξέσπασμά του.
Όμως, υπάρχουν ήδη σημάδια για το ενδεχόμενο αυτό στον ορίζοντα.

Oι πιθανές ενδείξεις:

  • Tο διαδίκτυο (internet) στην περιοχή μας σέρνεται χωρίς εμφανή λόγο.
  • Βγαίνουν ανακοινώσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες, που διενεργούν δρομολόγια στις επίμαχες περιοχές κοντά στην Συρία και τις προειδοποιούν για επικείμενα αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή μας εντός 72 ωρών.
  • Διαψεύδεται από την κυβέρνηση της Κύπρου συμμετοχή σε ενδεχόμενες πολεμικές ενέργειες εναντίον της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι το πολεμικό σκάφος Donald Cook, φορτωμένο με πυραύλους Tomahawk, απέπλευσε από Κυπριακό λιμάνι.
  • Η ναυτική επιθετική μοίρα του αεροπλανοφόρου Ηarry Truman (HSTCSG) κατευθύνεται από σήμερα προς τα διεθνή ύδατα μπροστά από τη Συρία για να το συνοδεύσει.

ΠΗΓΗ 

Στην συνέχεια θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Το πολεμικό πλοίο Donald Cook το 2014 στην Μαύρη Θάλασσα είχε τυφλωθεί από τα ηλεκτρονικά αντίμετρα ενός Su-24 της ρωσσικής αεροπορίας και έμεινε αρκετή ώρα απροστάτευτο.

ΠΗΓΗ 

Φαίνεται λογικό να στέλνει ο Trump ένα αποδεδειγμένα απροστάτευτο σκάφος να βομβαρδίσει την Συρία ή επιδιώκει να το βυθίσουν οι Ρώσσοι για να δικαιολογηθεί η έναρξη των εχθροπραξιών στην Συρία;

Ο συμβολισμός της επιλογής του σκάφους με το συγκεκριμένο όνομα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος.

Ο Donald Cook ήταν παρασημοφορημένος πεζοναύτης μετά θάνατον, που πέθανε στα χέρια των Βιετκόνγκ στο Βιετνάμ, όντας αιχμάλωτος πολέμου και ευρίσκεται θαμμένος σε κενοτάφιο ως ήρωας πολέμου.

ΠΗΓΗ 

Eίναι συνηθισμένο οι Ρώσσοι να προειδοποιούν τον Trump ότι θα καταρρίψουν όλους τους πυραύλους, που θα εκτοξευθούν προς την Συρία, τονίζοντας ότι θα κτυπήσουν και τους φορείς, από όπου θα εκτοξευθούν οι πύραυλοι;

 

 

O Τrump σε μήνυμά του στο Twitter αποδεδέχθηε την πρόκληση των Ρώσσων και επιβεβαίωσε ότι θα γίνει επίθεση με πυραύλους και μάλιστα «έξυπνους».

Tώρα που ξέρετε ότι θα γίνει, ας δούμε πώς θα γίνει.

Οι παγκόσμιες συρράξεις δεν γίνονται με προειδοποίηση.

Το σφάλμα αυτό, θα οδηγήσει σε οικονομική αναταραχή στα παγκόσμια χρηματιστήρια και στις αγορές.
Η τιμή του πετρελαίου ήδη τσίμπησε και λογικό θα ήταν να περιμένουμε και ενίσχυση του δολλαρίου.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Επειδή οι εξελίξεις έχουν προεξοφληθεί, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να καταρρεύσουν το επόμενο τριήμερο όλες οι αγορές συγχρόνως, περιλαμβάνοντας και την Αμερικανική αγορά.

Τότε ο πανικόβλητος Donald Trump θα δώσει εντολή εκτοξεύσεως των πυραύλων του και όλοι θα καταρριφθούν από την ρωσσική αεράμυνα, όπως ακριβώς έγινε με την αντίστοιχη απόπειρα του Obama το 2014.

O πληγωμένος εγωισμός του κου Trump θα τον οδηγήσει να κτυπήσει την Συρία με αεροσκάφη stealth τύπου F-117 και όχι με τα πολυφημισμένα F-35, που αποδεδειγμένα είναι ορατά στην Συριακή αεράμυνα και στους S-400.

To παρακάτω ατύχημα του ισραηλινού F-35 απεδόθη σε δύο πελαργούς, αλλά οφειλόταν στην δράση των Συριακών S-200.

ΠΗΓΗ  

O Trump φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν για την απομάκρυνση του Assad από την ηγεσία της Συρίας με αντάλλαγμα την αποχώρηση των Τούρκων από το Αφρίν.

Μία παρόμοια συμφωνία όμως δεν είναι αποδεκτή από την Ρωσσία του Πούτιν.

Πρόσφατα ο Πούτιν επεσκέφθη την Τουρκία και φαίνεται αδιανόητο να μην ενημέρωσε τον Ερντογάν για τα σχέδια και τις επιδιώξεις της Ρωσσίας για την Συρία.

Η εμφάνιση του Αμερικανικού στόλου με ένα αεροπλανοφόρο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Συρίας θα μπορούσε να προμηνύει κάποιαν απόβαση και δημιουργία προγεφυρώματος στην ακτή.

Αλλά σε ποιάν ακτή θα γίνει αυτή η απόβαση;

 

O ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Στην ακτή της Αλεξανδρέττας (Iskenderum) στην Τουρκία, στην οχυρωμένη ακτή της Συρίας, σε κάποιαν ακτή του Λιβάνου ή στην Χάιφα του Ισραήλ;

Το Ισραήλ αυτή την περίοδο απειλείται από μεγάλα πλήθη Αράβων στα σύνορα με την Γάζα και φοβάται ότι μπορεί να δεχθεί επίθεση και από τον Λίβανο.

Μέσω δηλώσεων του υπουργού Άμύνης, το Ισραήλ απείλησε ότι, εάν το Iράν επιχειρήσει εναντίον του Ισραήλ μέσω Συρίας, το Ισραήλ θα «αποκεφαλίσει» το καθεστώς του προέδρου Assad.

ΠΗΓΗ 

Συγκεκριμένα απείλησε ότι ο «Άσσαντ και το καθεστώς του θα «εξαφανισθεί» από τον χάρτη και από τον κόσμο».

Η απειλή αυτή υποδηλώνει πολιτική δολοφονία με ξαφνικό πλήγμα και όχι βέβαια μέσω ανοικτού πολέμου.

Τα ισραηλινά μαχητικά ευρίσκονται στο έλεος της Συριακής αεράμυνας, καθώς οι S-400 με την εμβέλεια τους καλύπτουν όλα τα προωθημένα ισραηλινά αεροδρόμια.

Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι όλες οι πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας έγιναν με ρίψη πυραύλων από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Το Ισραήλ έχει τους λόγους του να απειλεί το Ιράν, καθώς απεκαλύφθη ότι πριν ένα μήνα «αόρατα» αεροσκάφη του ανεγνώριζαν τους πυρηνικούς στόχους του Ιράν.

Το σενάριο εργασίας, λοιπόν, προβλέπει απόβαση Αμερικανικών δυνάμεων πεζοναυτών στην Αλεξανδρέττα, πλήγματα με «έξυπνους» πυραύλους στους συριακούς S-400 και ενδεχομένως στα καταλύματα της κυβερνήσεως του ‘Ασσαντ και ταυτόχρονο πλήγμα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν στο Busher.

H παραπάνω πυρηνική μονάδα δουλεύει από το 2013 στο 100% της δυναμικότητός της με καύσιμο ουράνιο και είναι γερμανικής και ρωσσικής τεχνολογίας.

Η καταστροφή αυτής της μονάδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η περιοχή είναι σεισμογενής και εκ του λόγου αυτού οι κατασκευές θα έχουν σχεδιασθεί να αντέχουν σε μεγάλες καταπονήσεις.

ΠΗΓΗ 

Πότε αναμένεται να γίνει αυτό;

Mία νύκτα χωρίς φεγγάρι μετά τις 16 Απριλίου εφέτος.

Η απόβαση πάντως των Αμερικανών στην Αλεξανδρέττα, αν πραγματοποιηθεί, απαιτεί την συναίνεση της Τουρκίας με επίκληση των υποχρεώσεών της από την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Θα συναινέσει ο Ερντογάν, εάν του υποβληθεί παρόμοιο αίτημα από τους Αμερικανούς και εάν όχι, πώς θα γίνει αυτό αντιληπτό από τον Πούτιν, αλλά και από το τουρκικό εκλογικό ακροατήριο του Eρντογάν;

Ας ευχόμαστε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα χρειασθεί να πραγματοποιηθεί τώρα.

Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και οι «πρόθυμο» παίκτες, αλλά μία σύγκρουση στην Μέση Ανατολή θα οδηγήσει σε παγκόσμια οικονομική καταστροφή.

Ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσσία, αλλά ούτε και η Ευρώπη αντέχει σήμερα οικονομικά να εμπλακεί σε έναν πόλεμο, που δεν μπορεί να κερδηθεί πριν ισοπεδωθεί το Ισραήλ και το Ιράν από αμοιβαία πυρηνικά πλήγματα…

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply