Ἱστορία ποὺ …ἐπαναλαμβάνεται!!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Οταν ανέλαβε, μετά την πτώση της Χούντας, ο λεγόμενος και «Εθνάρχης» Καραμανλής, νομιμοποίησε το ΚΚΕ, χαρακτήρισε το αδίκημα συμμετοχής στην Χούντα «Στιγμιαίο» και εισήγαγε την θεωρία του Αριστεροχουντισμού.
Από την μία, δηλαδή, τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έβλεπαν πού πηγαίνει το πράγμα και αντιδρούσαν και από την άλλη, τα «σταγονίδια» της Χούντας, που προσπαθούσαν με πραξικοπήματα της «πυζάμας» να φέρουν την δικτατορία πίσω.

Το 2018, ο Τσίπρας και η παρεΐτσα του, δεν πειράζουν το ΚΚΕ, έχουν στο απυρόβλητο τους Χρυσαυγήτες και είσήγαγαν την θεωρία των ακροαριστερών και ακροδεξιών τραμπούκων.
Από την μία, δηλαδή, οι αναρχικοί του κώλου Ρουβίκωνες, που μπαινοβγαίνουν όπου γουστάρουν, μπογιατίζουν και τα σπάν, χωρίς να συλλαμβάνεται κάποιος και από την άλλη, οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που απειλούν την Δημοκρατία.

Μόνο που τότε, όπως και τώρα, το παιχνίδι ήταν και είναι στημμένο και στόχος η περιχαράκωση της όποιας λαϊκής οργής, εντός των δημοκρατικών πλαισίων και η καταδίκη των υπολοίπων που πήραν χαμπάρι.
Ψιλά γράμματα αυτά, πρέπει να τά έχεις ζήσει για να κάνεις τις συγκρίσεις.

Ῥούσσης Νῖκος

Σημείωσις

«Η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει μόνον όταν ο τελευταίος γραφειοκράτης κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου καπιταλιστή», έλεγαν οι εξεγερμένοι του Μάη του 68 στο Παρίσι.
«Η Ελλάδα θα ευτυχήσει μόνον όταν η τελευταία βαριοπούλα από τους Ρουβίκωνες, μπεί στον κώλο του τελευταίου συριζογκαγκανόβλαχου», εύχονται μετά μανίας κάποιοι ψαγμένοι στην Ψωροκώσταινα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἱστορία ποὺ …ἐπαναλαμβάνεται!!!

Leave a Reply