Ζητᾶ συνεκμεταλλεύσεις στὸ Αἰγαῖον ὁ ὑπάλληλος τοῦ Soros!!!

Ὁ ὑπάλληλος τοῦ Σόρος ζητᾶ συνεκμετάλλευση τοῦ Αἰγαίου

Ἀρθρο-βόμβα από Γ.Βαρουφάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Προτείνει συνεκμετάλλευση Αιγαίου με Τουρκία

Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί και πάλι με μια πρόταση «βόμβα» μέσω της οποίας προτείνει την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Στο άρθρο του που αναρτήθηκε στο προσωπικό του μπλογκ και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών, υιοθετείται γραμμή «ειθέσεως φιλίας» στην Τουρκία μέσω των πετρελαίων έτσι ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ειρήνης που θα την αναδείξει στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

Είναι όμως έτσι;

Η «πρόταση»» αυτή του Βαρουφάκη, που ακόμη και οι ίδιοι Τούρκοι δεν έχουν θέσει επίσημα ζητάει ουσιαστικά από την Ελλάδα να παραιτηθεί των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και για να γίνει «δορυφόρος» της Τουρκίας, να «φινλανδοποιηθεί».

Στην αρχή του άρθρου ο Γ.Βαρουφάκης εξαπολύει επίθεση κατά του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου για το θέμα των Παλαιστινίων επιχειρώντας το γνωστό τρυκ της ενοχοποιήσεως της Ελλάδας, ότι περίπου «φταίει» για το ό,τι γίνεται στην Γάζα αφού δεν κάνει κάτι.

Είναι η κλασική τακτική της επιρρίψεως ευθυνών και ενοχής για οτιδήποτε γίνεται στον κόσμο από το λιώσιμο των πάγων μέχρι την Γάζα άρα είμαστε συνένοχοι.

Αφού καθαρίσαμε με αυτό –και βρήκαμε τους ενόχους- στην συνέχεια επιχειρεί να μας τρομάξει λέγοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στη συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση των θαλασσίων πόρων στην Α.Μεσόγειο.

Μετά πετάγεται λίγο βορειότερα μιλώντας για ανάλογη συμφωνία μεταξύ Σκωτίας και Νορβηγίας στην βόρειο Θάλασσα, λέγοντας ότι αυτή δεν «επιλύθηκε ούτε με προσφυγή στην Χάγη ούτε με τραμπουκισμούς» εξισώνοντας βέβαια εδώ θύτη και θύμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και εμείς ως Ελλάδα κάνουμε τραμπουκισμούς στο… Αιγαίο!

Βέβαια ας θυμήσουμε στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι οι Νορβηγοί δεν έχουν σφάξει χιλιάδες Έλληνες, δεν ήταν οι Σκωτσέζοι υπόδουλοι για 400 χρόνια στους Νορβηγούς κατακτητές ούτε οι Νορβηγοί έχουν διαπράξει γενοκτονίες.

Αλλά δεν είναι μόνο ιστορικό το παράλογο του επιχειρήματος. Είναι και γεωγραφικό. Μια συνεκμετάλλευση στον Μπάμπουρα για παράδειγμα υπερπηδά νησιά όπως η Σαμοθράκη και του Ανατολικού Αιγαίου.

Δεν είναι βόρεια Θάλασσα εδώ. Είναι μια κλειστή θάλασσα η οποία έχει εθνικά εδάφη τα οποία θα υπερκαλυφθούν από την Τουρκία, εάν πούμε το «ναι».

Έτσι στην… βαθυστόχαστη αυτή ανάλυση προτείνει τη δημιουργία μιας συμφωνίας με την Τουρκία για τον μοίρασμα του Αιγαίου καθώς έτσι θα αποδυναμωθεί ο Ερντογάν(!) ο οποίος επενδύει στην ένταση.

Αυτό γιατί θα πει ο Τούρκος πολίτης σύμφωνα με το σκεπτικό Βαρουφάκη: «Μωρέ τι καλοί είναι αυτοί οι Έλληνες και έχουμε τον Ερντογάν που τους κυνηγά».

Τέτοια και άλλα ευφάνταστα προτείνει ο Βαρουφάκης στο άρθρο του μιλώντας για ένα ευρύτερο συνεταιρισμό μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Παλαιστινιακής Αρχής. Την Λιβύη πάντως την άφησε έξω. Προφανώς δε του κάνει για συνεταίρος.

πηγὴ

Ὅλο τὸ ἄρθρον τοῦ Βαρουφάκη στὴν ἐφημερίδα τῶν συντακτῶν ἐδῶ.

ἔρευνα Πανορμίτης Σπανὸς

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply