Ὑποσχετική ἐλαχίστου ἐγγυημένου εἰσοδήματος ἤ ἐπιτομή πολιτικῆς ἀνοησίας;

Ἐπιτομὴ πολιτικῆς ἀνοησίας: ἐλάχιστον ἐγγυημένο εἰσόδημα 

Σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα στον τύπο, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κος Κυριάκος Μητσοτάκης «δεσμεύθηκε» να χορηγήσει σε περίπου 800,000 φτωχούς συμπολίτες μας ἕνα (1) δισεκατομμύριο ευρώ περίπου ετησίως ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΠΗΓΗ 

Δεν γνωρίζουμε ποιός φαεινός εγκέφαλος σχεδίασε και επεξεργάσθηκε την παραπάνω προφανή ανοησία.

Εάν διαιρέσουμε το ἕνα δισεκατομμύριος ευρώ με 800.000 δικαιούχους προκύπτει ότι η μέση ετήσια παροχή ανά δικαιούχο είναι 1250 ευρώ, δηλαδή το ταπεινό ποσό των  104,17 ευρώ τον μήνα ανά δικαιούχο.

Ο κος Μητσοτάκης σε μία έκρηξη «απλοχεριάς» μοιράζει «προεκλογικά» αυτό το ποσό σε αφελείς ψηφοφόρους, που ενδεχομένως δεν ξέρουν αριθμητική και μπορεί να τον πιστέψουν.

Το ποσό πάντως πραγματικά αντικατοπτρίζει τον τίτλο του, καθώς είναι ἐλάχιστο! 

Το κατά πόσον είναι και εγγυημέο δεν το γνωρίζουμε, καθώς ευτυχώς ο κος Μητσοτάκης ουδέποτε υπήρξε Πρωθυπουργός ή Υπουργός Οικονομικών και ίσως το θέμα να μην το κατέχει, καθώς και ουδέποτε υπήρξε «φτωχός» από οικονομική και οικογενειακή  άποψη.

Για την παραπάνω εξαγγελία πάντως θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους δυνητικούς ψηφοφόρους του και να απολύσει τάχιστα τους οικονομικούς του συμβούλους.

Εάν θέλει πραγματικά να προσφέρει κοινωνικό έργο, ας μελετήσει το παρακάτω επίσημο διάγραμμα.

KATANOMH ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ 2016

ΠΗΓΗ

Ἐὰν προσέξει τις 4 τελευταίες γραμμές, αυτές αντιπροσωπεύουν τους ‘Ελληνες από 0 έως και 19 χρονών.

Οπτικά, αυτοί πρέπει να είναι  περίπου ἕνα (1) εκατομμύριο νέοι άνθρωποι.

Εάν μοιράσει το «μουσαδένιο» δισεκατομμύριο  ευρώ  σε αυτούς, θα αντιστοιχούν 1000 ευρώ σε κάθε έναν το έτος ή 83,3 ευρώ τον μήνα.

Το ποσό δεν είναι πάλι μεγάλο, αλλά υπερβαίνει τα 70 ευρώ τον μήνα, που χορηγούνται για κάθε παιδί σε κάποιους γονείς, που κάνουν αίτηση Α21 μέσω ΗΔΙΚΑ,

Το εξαγγελθέν από τον κο Μητσοτάκη Εγγγυημένο Ελάχιστο  Εισόδημα, ίσως πρέπει να μετανομασθεί για την ταυτότητα λόγων και πράξεως σε Ελάχιστα Εγγυημένο Εισόδημα ή «Εισόδημα» για ψηφοφόρους Ελάχιστα Εγγυημένης Νοημοσύνης…

Είναι πραγματικά  άξιο απορίας πόσο χαμηλό είναι το πνευματικό επίπεδο των σημερινών  πολιτικών ανεξαρτήτου χρώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  του συστήματος ΗΛΙΟΣ, το 2016 ο αριθμός των Ελλήνων  συνταξιούχων ήταν  2,6 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΠΗΓΗ  

Οι πολιτικοί μας έχουν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους και ετοιμάζονται από το 2019 να αφαιρούν 5 δισεκατομμύρια ετησίως από 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους, δηλαδή 160 ευρώ τον μήνα περίπου από τον κάθε ένα «για να μειώσουν το χρέος»…

Συγχρόνως όμως μοιράζουν υποσχέσεις ότι θα δώσουν βοήθεια στο  ένα τρίτο αυτών των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους το μισό ποσό περίπου, που θα πάρουν κατά μέσον όρο από όλους.

Αυτή είναι η πολιτική τους με απλά λόγια.

Δεν μοιάζει αυτό με κάτι μοιρασιές του Καραγκιόζη με τον Χατζιαβάτη;

Αν θέλουν  να σας αποδείξουν πόσο νοιάζονται και πόσο γνωρίζουν το θέμα, ας σας απαντήσουν πότε ακριβώς πήραν σύνταξη και τι ηλικία έχουν σήμερα οι «μαϊμού» 350.000 συνταξιούχοι, που δημιούργησαν το «δομικό πρόβλημα» στο σύστημα συντάξεων.

Με βάση τα στοιχεία της CIA, τo 20,91% του Ελληνικού πληθυσμού το 2017 ήταν 65 χρονών και άνω.

Αυτό το ποσοστό σε πληθυσμό  10,77 εκατ πολιτών αντιστοιχεί σε 2,25 εκατομμύρια πολίτες.

Οι τουλάχιστον 350.000 συνταξιούχοι , που περισσεύουν από τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ, ποιοί είναι και πού ευρίσκονται άραγε;

Eντός ή εκτός Ελλάδος ή μήπως μόνον στα χαρτιά;

‘Ολοι οι άνω των 65 ετών πολίτες λαμβάνουν σύνταξη στην Ελλάδα;

Aκόμα και οι νοικοκυρές;

Ελπίζω να μην τολμήσει κάποιος πολιτικός να αμφισβητήσει τα παρακάτω λεπτομερή και πρόσφατα στοιχεία της CIA, επικαλούμενος τα Greek Statistics…

ΠΗΓΗ 

Φροντίστε  λοιπόν στις επόμενες εκλογές να  εκλέξετε τους ίδιους  ή διαφορετικού χρώματος «Καραγκιόζηδες» για να σας κοροϊδεύουν και πάλι με το αζημίωτο (8000 ευρώ αποζημίωση μηνιαίως), υποστηρίζοντας ότι «….φταίν οι συνταξιούχοι, που δεν πεθαίνουν εγκαίρως».

John Drake

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply