Θά τό βουλώσουν ἄρα γέ οἱ πυρόπληκτοι;

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Δεκέμβριος του 1982 ή του 1983 ήταν που ναυάγησε το «Χρυσή Αυγή» και πνίγηκαν κάμποσοι.
Ανάμεσα σ’ αυτούς που πνίγηκαν και ο αδελφός ενός που διεσώθη.
Αυτόν τον διασωθέντα και κάποιους άλλους τους περισυνέλεξε ένα ρωσσικό εμπορικό πλοίο και εγώ (επειδή ήμουν γάτα από τότε) μίλησα μαζί τους, από το γραφείο μου στα ΝΕΑ, μέσω του «Ελλάς Ράδιο».

Οι μαρτυρίες τους συγκλονιστικές.
Μίλησαν για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας των φορτηγών που κουβαλούσε με 10 μποφώρ το φέρυ μπόουτ, μίλησαν για τον καταπέλτη που ήταν σαθρός και μόλις ἐπεσαν τα φορτηγά επάνω του με λύσσα, άνοιξε κι’ άφησε την θάλασσα ζωντανή να μπουκάρει στο πλοίο και να το βυθίσει, μίλησαν για πολλά που θα στερούσαν από τον ιδιοκτήτη του πλοίου το να πάρει την …ασφάλεια.

Την επομένη ημέρα, τα ΝΕΑ κυκλοφόρησαν μ’ αυτό το πρωτοσέλιδο αλλά, σύμπασα η δημοσιογραφική κοινότητα είχε πάει στην Ραφήνα, να υποδεχθεί τους διασωθέντες και να πάρει μαρτυρίες!
Μετά από τρείς ημέρες, βρήκα το σπίτι του διασωθέντος που είχε χάσει τον αδελφό του στο ναυάγιο, και πήγα και τον βρήκα, σε μία «παράγκα» στο Παγκράτι που έμενε με την οικογένειά του, για να μου πει περισσότερα.
Ξέχασε αυτά που σου είπα, μου είπε.
ΉΗμουν σε μεγάλη σύγχυση, θέλω να μ’ αφήσεις στο πένθος μου.

Έφυγα…
Ξαναπήγα, όμως, στο σπίτι του μετά από τρείς μήνες!!!
Δεν ήταν κάποιος εκεί…
Οι γείτονες μου είπαν πως είχε πάρει ξαφνικά μια μεγάλη «κληρονομιά» και είχε μετακομίσει οικογενειακώς σε άγνωστη κατεύθυνση.

Να μωρέ, θέλω να πω με ποιό τρόπο θα το «βουλώσουν» οι πληγέντες από τις δολοφονικές πυρκαϊές και θα ξεχάσουν τις σορούς των συγγενών τους.!!!

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply