Ἦσαν πολλά τά λεφτά καί γιά τό ξεπούλημα τῆς Μακεδονίας;

must… Αλέξη must,

να πεις στους Έλληνες πόσα πήρες, πρόδωσες την Μακεδονία… εσύ και οι συμμορίτες σου.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ…. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας… μας είπαν οι Αμερικανοί την πρώτη Αυγούστου 2018 και απονέμουν με ψήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας εύσημα στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ που έκαναν τους Σκοπιανούς της Βαρδάσκας Μακεδόνες στις 17 Ιουνίου 2018.
Εγώ τα εύσημα τα απονέμω στους ηλίθιους που εξακολουθούν και τους βλέπουν ακόμα στα μάτια.
Εμμανουήλ (Μανώλης) Αθανασίου Χατζησάββας, πρ. Πράκτορας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
115ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ -2η ΣΥΝΟΔΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ Υποστηρίξεως της συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Τσίπρα και του Πρωθυπουργού της χώρας για την επίλυση παλαιών διμερών διαφορών.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1, 2018
Κ. MURPHY (για τον εαυτό του κ. JOHNSON, κ. RUBIO, κ. COONS, κ. MAR-KEY, κ. BARRASSO, κ. SHAHEEN και ο κ. RISCH) υπέβαλαν το ακόλουθο ψήφισμα: που παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων

ΑΝΑΛΥΣΗ
Υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Τσίπρα και του Πρωθυπουργού της χώρας για την επίλυση παλαιών διμερών διαφορών.

Στις 17 Ιουνίου 2018, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας Ζόραν Ζαέφ υπέγραψαν συμφωνία για την επίσημη αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στην «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», »και να τερματίσει μια 27ετή διαμάχη.

Εκτιμώντας ότι στις 12 Ιουνίου 2018 το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχάρη τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ και χαιρέτισε την ιστορική τους συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας ονόματος.
Ενώ στις 12 Ιουνίου 2018 ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για την Εξωτερική Πολιτική Federica Mogherini και ο Επίτροπος για την Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Johannes Hahn εξέδωσαν μια κοινή δήλωση που συγχαίρει ολόψυχα τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ, τις ομάδες τους και τον λαό των δύο χωρών και επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι η προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενώσεω για τα Δυτικά Βαλκάνια παραμένει η πιο σταθεροποιητική δύναμη της περιοχής
Ενώ στις 12 Ιουνίου 2018 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε: «Αυτή η ιστορική συμφωνία αποδεικνύει πολλά χρόνια υπομονετικής διπλωματίας και την επιθυμία των δύο αυτών ηγετών να λύσουν μια διαμάχη που επηρέασε ην περιοχή αρκετά.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Μακεδονίας προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση·
Ενώ στις 5 Ιουλίου 2018 το κοινοβούλιο της Μακεδονίας επικύρωσε την συμφωνία να μετονομάσει την χώρα ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και υπό τους όρους της συμφωνίας η κυβέρνηση της Μακεδονίας μπορεί να διεξαγάγει δημόσιο δημοψήφισμα και να εγκρίνει συνταγματική τροπολογία να μετονομάσει τη χώρα και ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Ότι η Ρωσσία επιδιώκει με συνέπεια να υπονομεύει συμφωνίες που ενισχύουν την ευρωπαϊκή συνοχή, διευρύνουν την συμμαχία του ΝΑΤΟ ή ενισχύουν τις διατλαντικές εταιρικές σχέσεις ·
Ενώ οι κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Μακεδονίας κατηγόρησαν την Ρωσσία ότι εμπλέκονται στις εγχώριες υποθέσεις τους για να υπονομεύσουν την συμφωνία ονόματος, μεταξύ άλλων με την οργάνωση δημοσίων διαμαρτυριών και την εμβάθυνση των δεσμών με εθνικιστικές οργανώσεις.

Εκτιμώντας ότι στις 11 Ιουλίου 2018 η κυβέρνηση της Ελλάδος ανεκοίνωσε την απέλαση δύο Ρώσσων διπλωματών και εμπόδισε την είσοδο δύο επιπλέον Ρώσσων διπλωματών λόγω της συμμετοχής τους στην χρηματοδότηση δημοσίων διαμαρτυριών για να υπονομεύσει την ονομασία.

Ενώ η Ελλάδα είναι ένα μακρόχρονο μέλος του ΝΑΤΟ και αποτιμά τον σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεισφέροντας το 2,6% του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος (ΑΕΠ) στην άμυνα και φιλοξενώντας την ναυτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόλπο της Σούδας,

Ενώ η Μακεδονίας εντάχθηκε στο Σύμφωνο Ειρήνης του ΝΑΤΟ το 1995, εντάχθηκε στο Σχέδιο Δράσεως για το Μέλλον του ΝΑΤΟ το 1999 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν στρατεύματα που συμμετέχουν στην αποστολή υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Εκτιμώντας ότι, στις 11 Ιουλίου 2018, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κάλεσαν επίσημα την Μακεδονία να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθεί στην συμμαχία με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Και,
Ενώ στις 19 Ιουλίου 2018 το κοινοβούλιο της Μακεδονίας υιοθέτησε ομόφωνα μια δήλωση που υποστηρίζει την προσφορά της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ:
Τώρα λοιπόν,

1 Αποφασίσθηκε, ότι η Γερουσία-
2 (1) χαιρετίζει την συμφωνία μεταξύ Ελλάδος
3 και η Δημοκρατία της Μακεδονίας να επιλύσει το όνομα
4 και να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις για την
5 προς όφελος και των δύο χωρών.

Το άρθρο 6 (2) συγχαίρει τους πρωθυπουργούς Αλέξη
7 Ο Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκος
8 Ο Κοτζιάς και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, τις ομάδες τους, και τους
9 πολίτες και των δύο χωρών για αυτό το ιστορικό επίτευγμα –
10 μέν;

1 (3) επιβεβαιώνει ότι η σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη-
2 είναι σημαντική για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών
3 ενδιαφέροντος.
4 (4) καταδικάζει τις προσπάθειες της κυβερνήσεως της
5 Ρωσσικής Ομοσπονδίας να υπονομεύσει την συμφωνία και
6 υποστηρίζει την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές της Αθήνας

Η Αθήνα και τα Σκόπια για να αντιμετωπίσουν τις κακοήθεις ρωσσικές επιρροές
8 ence;
Το άρθρο 9 παράγραφος 5 καλεί την Μακεδονία να συνεχίσει να εφαρμόζει
10 σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθώς επιδιώκει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την
11 Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την
12 την ελευθερία της εκφράσεως, ενισχύοντας τον κανόνα
13 του νόμου, και την καταπολέμηση της διαφθοράς. και
14 (6) ενθαρρύνει το Υπουργείο των Ηνωμένων Πολιτειών
Εμπορίου, το Υπουργείο Εξωτερικών, και άλλες
16 ανεξάρτητες υπηρεσίες για την υποστήριξη των Αμερικανικών εταιρειών
17 που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Æ

ἔρευνα Χατζησάββας Μανώλης

(Visited 152 times, 1 visits today)
Leave a Reply