Ὡραία παραμυθο-ἡσυχάζουν τοὺς συνταξιούχους πρὶν τοὺς ξεκάνουν!!!

Τι είπε ρε πάλι ο στόμας του;
Ανακεφαλαίωση στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έκανε ρε μ@λάκα.
Τράβα πάλι και ψήφα τον…

Πάλι κορόιδα σας έπιασε το αμερικανάκι ρε;
Εξήγγειλε παροχές για το 2019, που δεν μπορεί να είναι πλέον πρωθυπουργός, για να χρεώσει την εφαρμογή τους στους επομένους και να τους κριτικάρει, γιατί δεν τις εφάρμοσαν.
«Έχετε δει καλογέρου (π@ύτσα)» που έλεγε και η γιαγιά μου;

Βρήκα την λύση, για να γλυτώσουμε από δαύτον…
«Όλοι οι συνταξιούχοι άνω των 70, στους οποίους είπε να …ετοιμάζονται για τον άλλο κόσμο, να τον ΚΑΤΑΡΑΣΤΟΥΝ να ψοφήσει από Σύφιλη, που θα του τον κολλήσει Σαλονικιά κωλόβλαχα»!
Συνταξιούχοι μουουου…
Τον π@ύλο ρε, τον π@ύλο…

Τσίπρας: Απέφυγε ν’ απαντήσει για κόψιμο των συντάξεων το 2019! Την «κορόιδα», κατά το κοινώς λεγόμενο, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ευθεία ερώτηση που του έκανε, κατά την διαδικασία ερωτήσεων, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, για το εάν η κυβέρνησή του θα περικόψει κι’ άλλο τις συντάξεις από το 2019 και για το αν θα μειώσει τον ΦΠΑ.

Με την γενικόλογη απάντησή του ο πρωθυπουργός, άφησε ένα «ορθάνοικτο παράθυρο» στο ενδεχόμενο να περικοπούν οι συντάξεις το 2019 αφού, όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί από την ικανοποίηση που θα δείξει η Κομισιόν, στον προϋπολογισμό που θα της υποβάλει τον Οκτώβριο η ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να ικανοποιεί τους στόχους που τέθηκαν από κοινού με τους θεσμούς και τις υπάρχουσες δυνατότητες για κάτι διαφορετικό, απ’ αυτά που συμφωνήθηκαν, θα τα συζητάμε, καταθέτοντας τον προϋπολογισμό μας κάθε Οκτώβριο, στην Κομισιόν, είπε και όλοι… κατάλαβαν!!!

Έτσι, για να ξέρουν μωρέ τα …«τσαμένα»!

Μοσκοβισί: Θα κρατήσει χρόνια η «κολώνια» της εποπτείας!

Στραπάτσο, στο κυβερνητικό αφήγημα, περί καθαρής εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια, αποτελεί χθεσινή απάντηση του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που τον είχε ερωτήσει εγγράφως από τις 27 Απριλίου 2018, πώς βλέπει η Κομισιόν την πορεία των μεταρρυθμίσεων-δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελληνική κυβέρνηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που –και πάλι δίνει- ο Επίτροπος, ότι «η ενισχυμένη εποπτεία δεν αποτελεί ούτε συνέχεια του τρέχοντος προγράμματος, ούτε νέο πρόγραμμα και δεν συνεπάγεται νέους όρους αλλά διευκολύνει τηβ υποστήριξη της ολοκληρώσεως, της υλοποιήσεως και της συνέχειας των μεταρρυθμίσεων που οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν, βάσει του προγράμματος το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου 2018.», δεν διστάζει να περιγράψει και το τι μέλλει γενέσθαι, στο άμεσο και απώτερο μέλλον, με την …εποπτεία.

 Στην απάντηση του ο Επίτροπος Μοσκοβισί, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι:

«Μολονότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της δημόσιας διοικήσεως, τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων και τα θετικά αποτελέσματα στην πράξη για τους πολίτες δεν επιτυγχάνονται με την έκδοση νομοθεσίας, αλλά με την αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος στηρίξεως της σταθερότητας θεσπίσθηκαν μείζονες μεταρρυθμίσεις και δημιουργήθηκαν πλατφόρμες για την εφαρμογή τους, η πλήρης τους ανάπτυξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και θα απαιτήσει συνεχή δράση επί σειρά ετών.»

Απαριθμώντας, μάλιστα, τα όσα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, κάτω από την αυστηρή εποπτεία δανειστών και Κομισιόν, ο Επίτροπος διευκρινίζει πώς στις «μεταρρυθμίσεις» που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και θα χρειασθούν αρκετά χρόνια για την ολοκλήρωσή τους, περιλαμβάνονται:

  • Υποστήριξη της ενάρξεως λειτουργίας της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Εσόδων, σε απόσταση ασφαλείας από πολιτικές παρεμβάσεις
  • Δημιουργία κτηματολογίου που θα καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
  • Ο «εξορθολογισμός» των διαδικασιών αδειοδοτήσεως των επενδύσεων.
  • Η συγχώνευση των συνταξιοδοτικών ταμείων και η δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρωτοβάθμιας περιθάλψεως.

Αυτές είναι οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, στα τέλη Ιουνίου του 2018 και στην προσπάθειά της, για την πλήρη εφαρμογή τους, οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την τεχνική υποστήριξη που παρέχει και συντονίζει η Υπηρεσία Στηρίξεως Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Επιτροπής, αναφέρει ο Επίτροπος.

Νῖκος Ῥούσσης
Στρασβοῦργο

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τον …Χούλη και τους συν αυτώ είναι γιατί αναλώνονται σε καταγγελίες κατά του ανειδίκευτου εργάτη της δημοσιογραφίας που προΐσταται του ΑΠΕ και δεν κάνουν μία αναφορά στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, να του πάρουν την ταυτότητα και να τον ξεκ@λιάσουν και ταυτόχρονα μία αγωγή για διασπορά ψευδών ειδήσεων;

Ζῳολογικὸς κῆπος

Τους εμποδίζει ότι σύμβουλος του ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕΕ είναι ο Αντώνης Σκυλάκος, το κολλητάρι του Σαμαρά, που ενθυλακώνει 5.000 ευρώ το μήνα και φοβούνται ότι θα του κόψουν το μεροκάμματο.
Όχι σε τα μας ΡΕ, όχι σε τα μας….

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply