Φωτογραφίες τῶν θυμάτων τοῦ Στρασβούργου θά δοῦμε;

Φωτογραφία του δράστη έδωσαν. Των θυμάτων δεν έδωσαν.

Ονόματα και φωτογραφίες των νεκρών του Στρασβούργου, γιατί δεν δίνουν οι γαλλικές αρχές;
Εμένα ρωτάς;
Μπορεί να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πες, πες ξύπνησαν και οι Γαλλοι «συνάδελφοι» και ρωτούν ποιοι ήταν τα θύματα…

πηγὴ

Ῥούσσης Νῖκος

Σημειώσεις

Ως άγρυπνος και αεικίνητος ρεπόρτερ, μέχρι την δύση του βίου μου, είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθήσω τις εξελίξεις με το μακελειό στήν πόλη που μένω, το Στρασβούργο, μέχρι πρωϊας.
Επειδή, όμως, είμαι και «άρρωστος», ένα πράγμα μου κάνει εντύπωση…
Πόσο συμπτωματικό είναι, να γίνεται ένα τέτοιο κτύπημα στην καρδιά του Στρασβούργου, μετά το φιάσκο που έπαθε ο Μακρόν από τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» και το σημερινό μπάχαλο που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σχολείων, από τους μαθητές των Λυκείων της χώρας.
Το λέω, γιατί …λέν ότι τον ήξεραν και τους είχε διαφύγει.
Λέτε ο …γεροντόφιλος, ν’ απαγορεύσει τις επικείμενες διαμαρτυρίες, για τον φόβο ενός νέου κτυπήματος;
Πλάκα δεν θα έχει;

Τον ήξεραν…
Παραβάτης του ποινικού δικαίου ήταν το άτομο

Γνωστός στις αρχές ο «μακελάρης» του Στρασβούργου

Να αποσαφηνίσουν τα αίτια της επιθέσεως επιχειρούν οι αστυνομικές αρχές του Στρασβούργου, μετά το μακελειό στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πόλεως, που προκάλεσε ελεύθερος σκοπευτής, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματισθούν σοβαρά άλλα ένδεκα.

Μετά την ταυτοποίηση του υπόπτου, οι αρχές μιλούν, πλέον, για άτομο γνωστό παραβάτη του ποινικού δικαίου, που εντοπίσθηκε σε κτίριο της οδού d’ Epinal 5, στην περιφέρεια Neudorf, όπου πραγματοποιήθηκε και αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η αστυνομία διέλυσε την πόρτα του κτιρίου όπου διέμενε ο ύποπτος.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Έλα ΤΟ ρεπορτάζ, έλα…

Μακελειό στο Στρασβούργο: Πάνε να «χρεώσουν» τα «κίτρινα γιλέκα»!

Δώδεκα και πλέον ώρες μετά το «κτύπημα» στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου και σε τρείς γειτονικούς δρόμους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 12 και ο δράστης παραμένει, ακόμη, ασύλληπτος.

Παρόλο που, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ταυτοποιήθηκε σχεδόν αμέσως και γνωστοποιήθηκε ότι ήταν στην λίστα παρακολουθήσεως των γαλλικών αρχών ασφαλείας, ως ύποπτος για τέλεση τρομοκρατικού κτυπήματος.

Αναπόφευκτα αυτή η «αντίφαση» προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, σε «ψύχραιμους παρατηρητές» στο Στρασβούργο, που επισημαίνουν:

  • Αφού ο δράστης ήταν γνωστός και ύποπτος για τρομοκρατική δράση και οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις, είχαν πραγματοποιήσει ανεπιτυχή προσπάθεια συλλήψεώς του στο σπίτι του, το πρωί της Τρίτης, γιατί αυτό δεν ανακοινώθηκε εγκαίρως, με ταυτόχρονη λήψη εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, γύρω από την Χριστουγεννιάτικη Αγορά και τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;
  • Τι εγγυήσεις ασφαλείας προσφέρει η πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομίας, δικαστικής αστυνομίας, ειδικών και στρατιωτικών δυνάμεων για την σύλληψή του, όταν δώδεκα ώρες μετά ο γνωστός στις αρχές δράστης παραμένει ασύλληπτος;

 Τα ερωτήματα αυτά, ωστόσο, αποκτούν και μία άλλη διάσταση, από επώνυμες αναφορές «εμπειρογνωμόνων» της εσωτερικής ασφαλείας (EricDelbecque), στα γαλλικά μέσα ενημερώσεως και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες «οι ομάδες των ριζοσπαστών ισλαμιστών, θεώρησαν κατάλληλη ευκαιρία για την τέλεση αυτού του τρομοκρατικού κτυπήματος, τις ογκώδεις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων και τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν με την αστυνομία».

Στον αντίποδα και πριν ακόμη η Γαλλία τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την πραγματοποίηση της νέας κινητοποιήσεως που έχουν εξαγγείλει τα κίτρινα γιλέκα για το προσεχές Σάββατο, δεκάδες χρήστες του φέϊσμπουκ έκαναν λόγο για «απάτη του γαλλικού κράτους» και για «στημένη» επίθεση.

Το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη συνεχίζεται….

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Και όπως πάντα, βγήκαν τα ευρω-σούργελα που ηγούνται των ευρωπαϊκών θεσμών να δηλώσουν πως είναι δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων, από την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο.
Κι’ είναι τόσο μ@λάκες που, ενώ ακόμη δεν ξέρουμε ποιά ήταν τα θύματα, αυτοί εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους συγγενείς τους, λες και τους ήξεραν από ρχθές.

Prime Minister GR‏Compte certifié @PrimeministerGR · 4 hil y a 4 heures
«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον γαλλικό λαό για την χθεσινή αποτρόπαιη επίθεση στο κέντρο του Στρασβούργου. Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται.»

Prime Xestika STR «Ενα δυναμιτάκι ρε παιδιά, μια φωτοβολίδα, μια στρακαστρούκα εν πάσει περιπτώσει στα πόδια του παλιόπ@υστα, να δούμε αν τρομοκρατείται».

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply