Γιατί ὁ ΣΥΡΙΖΑ δέν θέλει πρόωρες ἐκλογές;

Ἀποκάλυψις:
Γιατί ὁ ΣΥΡΙΖΑ δέν ἐπιθυμεῖ πρόωρες βουλευτικές ἐκλογές πρίν ἀπό τίς εὐρωεκλογές;

Ὀπως είναι σε όλους γνωστό, εφέτος τον Μάιο θα διεξαχθούν ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη.

Η ημερομηνία τους είναι καθορισμένη για όλες τις χώρες και δεν μπορεί να αλλάξει.

Για την Ελλάδα όμως υπάρχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα.

Το 2019 είναι και έτος διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών και μάλιστα με σταυρό προτιμήσεως.

Θα ήταν όμως σκόπιμο οι Ευρωεκλογές και οι Βουλευτικές εκλογές να συμπέσουν τον Μάιο;

Εάν επιθυμούσαμε ένα καθαρό εκλογικό σκηνικό, θα έπρεπε να απαντήσουμε ανεπιφύλακτα ναι!!!

Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθούν οι ψηφοφόροι, προσερχόμενοι σε τέσσερεις διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες εφέτος.

Η μακροχρόνια προεκλογική περίοδος θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία και να παραλύσει το κράτος έως τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, το κόστος της διαδικασίας θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο σε μία περίοδο οικονομικής κρίσεως.

Αλλά η κυβέρνηση δεν σκέπτεται έτσι. γιατί σκέφτεται σαν ψυχοπαθής.

Γνωρίζει ότι θα φάει εκλογικό στραπάτσο στις Ευρωεκλογές, αλλά δεν την νοιάζει.

Ο λόγος:

Ανεξάρτητα από το δυσμενές αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η κυβέρνηση φροντίζει ήδη να κάνει τα μικρά κόμματα αναξιόπιστα στο εκλογικό σώμα.

Με πρόσχημα την «Συμφωνία των Πρεσπών», πολλοί βουλευτές μικρών κομμάτων έχουν διαφοροποιηθεί από τα κόμματα τους και «στηρίζουν» την κυβέρνηση να μην πέσει.

Με τον τρόπο αυτό, ήδη κινδυνεύουν να απωλέσουν τα μικρά κόμματα την κοινοβουλευτική τους ομάδα και να γίνουν σκορποχώρι βουλευτών χωρίς δυνατή εκπροσώπηση από τους αρχηγούς τους στην Βουλή.

Η εικόνα θα επιδεινωθεί στο μέλλον και με άλλες αποσκιρτήσεις βουλευτών, με σκοπό τα μικρά κόμματα να πέσουν κάτω από το όριο του 3% και έτσι να μην μπορέσουν να εκλέξουν Ευρωβουλευτή.

Έτσι, οι 22 Ευρωβουλευτές θα προκύψουν κυρίως από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα, δηλαδή από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Οι Ευρωβουλευτές μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος και εκλέγονται με την σειρά αναγραφής τους στην λίστα του ψηφοδελτίου.

Ανεξάρτητα από την δημοτικότητα των υποψηφίων, θα βολευτούν για 5 χρόνια στην Ευρωβουλή οι πιο υπάκουοι και πιο εξωνημένοι των ηγεσιών των κομμάτων.

Μετά τις Ευρωεκλογές αναμένεται να ανανεωθεί η θέση του Επιτρόπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτόν θα τον προτείνει η τρέχουσα κυβέρνηση, ιδιαίτερα μάλιστα εάν κάνει το σφάλμα ο κος Μητσοτάκης να προκαλέσει σύντομα πρόταση μομφής και να την χάσει πανηγυρικά.

Τότε για 6 μήνες η ΝΔ δεν θα μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια πτώση της κυβερνήσεως με πρόταση μομφής, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Στην θέση του Επιτρόπου θα τοποθετηθεί λοιπόν εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαντέψτε ποιο θα είναι αυτό το «καλό παιδί», που δεν φορά γραβάτα, αλλά ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες και κάνει κωλοτούμπες για την κα Μέρκελ…

Τον Ιούνιο εφέτος θα χηρεύσει και η θέση του κου Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και εκεί θα τοποθετηθεί εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν, η οποιαδήποτε διαφορετικής πολιτικής αποχρώσεως κυβέρνηση, που θα προκύψει ενδεχομένως μετά τον Οκτώβριο εφέτος, θα δεσμεύεται από τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ και στην ΕΚΤ.

Και τότε θα αρχίσει το σαμποτάζ της αντιπάλου κυβερνήσεως, που ενδέχεται να προκύψει έως την ημερομηνία λήξεως της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2020.

Και εκεί θα προταθεί εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. διαθέσιμος μετά τον Νοέμβριο 2019, που λήγει η πλουσιοπάροχη θητεία του στην Ευωπαϊκή Ένωση, εάν φυσικά ενδιαφέρεται και δεν γίνει δυνητικός αντίπαλος του κου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Εννοείται ότι η δύσμοιρη αυτή κυβέρνηση θα αναγκασθεί να υλοποιήσει μέχρι κεραίας όλα τα δυσάρεστα μέτρα, που επεβλήθησαν με όλα τα μνημόνια.

Θα φορτωθεί όλο το πολιτικό κόστος και τις κατάρες όλων των Ελλήνων.

Αυτό είναι το πολιτικό σχέδιό τους.

Ο μόνος τρόπος να μην υλοποιηθεί είναι να πέσει η κυβέρνηση τις παραμονές των Ευρωεκλογών, κατά προτίμηση τον Απρίλιο.

Επιπλέον, απαιτείται τα μικρά κόμματα να πάρουν όλα παραπάνω από 3% στις Ευρωεκλογές, βάζοντας όμως στο Ευρωψηφοδέλτιο τους ικανούς και τίμιους ανθρώπους και όχι την συνήθη σαβούρα και τον κατιμά του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Τώρα ξέρετε τα πλήρη σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για σχέδια αδίστακτων ψυχοπαθών με εμμονή στην διατήρηση της εξουσίας, ακόμη και εάν χρειασθεί να πουλήσουν την ψυχή τους στον Διάβολο…

Εμποδίστε τους…

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply