Πῶς ἐνεδύοντο οἱ ἄνθρωποι τῆς Μαγδαλινιαίας ἐποχῆς;

Παράξενες Σπηλαιογραφίες

Τον Αύγουστο του 1937 έγινε μια σπουδαία ανακάλυψη στην περιοχή Λυσσάκ της Γαλλίας. Μέσα στο μισόφωτο μιας σπηλιάς, δύο αρχαιολόγοι σκάβουν το συμπαγές έδαφος από κιτρινωπό χώμα που 17.000 χρόνια περίπου, συσσώρευσαν στο βράχο.

Γυναίκα Μαγδαληναίας Εποχής με καπέλο, παπούτσια, μπλούζα και παντελόνι. Αυτή η σπηλαιογραφία πάνω σε μία πλάκα, βρέθηκε από κλασικούς αρχαιολόγους, φυλάγεται στο Μουσείο του Ανθρώπου και δεν δείχνεται στο κοινό.

 

Η σπηλιά ήταν γεμάτη με διάφορα χαλίκια και πέτρες, τα οποία ήταν χαραγμένα από εκατοντάδες σχέδια συχνά ανακατεμένα μεταξύ τους.

Πάνω σ’ αυτές τις πέτρες, που χαράχτηκαν πριν 17.000 χρόνια, οι άντρες, οι γυναίκες, τα παιδιά φαίνονται ντυμένοι σαν εμάς. Φοράνε σακάκια, παντελόνια, παπούτσια και καπέλο.

Αυτή η ανακάλυψη, πού εκμηδένιζε όλα όσα παραδεχόταν μέχρι τότε η κλασική προϊστορία, επικυρώθηκε και αργότερα, το 1938, από διάφορους άλλους αρχαιολόγους. Σήμερα, μερικές απ’ αυτές τις πολύτιμες πέτρες του Λυσσάκ βρίσκονται σε μια μεγάλη βιτρίνα του πρώτου ορόφου του Μουσείου του Ανθρώπου.

Είναι μια καινούργια βεβαιότητα. Οι άνθρωποι της Μαγδαληναίας Εποχής, του έτους 15.000 π.Χ., ντύνονταν, με ελάχιστες παραλλαγές, όπως ντυνόμαστε σήμερα εμείς.

Πολύ πιθανή λοιπόν είναι η υπόθεση, ότι αυτοί οι άνθρωποι της εποχής εκείνης, θα πρέπει να κατοικούσαν σε πόλεις με δρόμους και με σπίτια από πέτρα, με βιοτέχνες, ράφτες, χτίστες, μαραγκούς, κομμωτές, διακοσμητές.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply