Θὰ σκοτώνουμε «μέχρι νὰ ἀποκατασταθῇ ἡ ἀσφάλεια τοῦ ἑβραϊκοῦ κράτους….
…Μέχρι νὰ ἰσοπεδώσουμε τὴν Γάζα.. …»
Νετανιάχου: Θα σκοτώνουμε «μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια του εβραϊκού κράτους». Μέχρι να ισοπεδώσουμε τη Γάζα (28 ΦΩΤΟ-ρεπορτάζ & 2 VIDEO)
Ισραήλ: H στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί διαμηνύει ο Μπ. Νετανιάχου

Τα συντρίμμια του 13ώροφου κτιρίου Al-Zafer, μετά από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου, 23/8/2014 (Associated Press)
Δημοσίευση: Κυρ, 24/08/2014 – 13:26
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί «μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια του εβραϊκού κράτους».
Βίντεο από την κατάρρευση πολυκατοικίας 13 ορόφων στη Γάζα
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yjUiTz8_-OU]
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις επιθέσεις κατά αμάχων ο Μπ. Νετανιάχου, επανέλαβε τα περί χρήσης των αμάχων ως ασπίδες από την Χαμάς, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από οποιαδήποτε θέση όπου αναπτύσσουν «τρομοκρατική δράση» Παλαιστίνιοι μαχητές, τονίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις αυτές πιθανόν να πληγούν από βομβαρδισμούς.
![]()
«Καλώ τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν αμέσως από κάθε σημείο από το οποίο η Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατική δράση. Κάθε ένα από τα σημεία αυτά αποτελεί στόχο για εμάς», δήλωσε την επομένη της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης που ισοπέδωσε πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα (βλέπε και από Μποτίλια).
Από Russia Today
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FQH1Z_Y-nCU]
Για ακόμη μια φορά, ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε το… επιχείρημα της «προειδοποίησης» των αμάχων, ανακοινώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας αυτής να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λίγο πριν από την έναρξη της επίθεσης.
Σύμφωνα με τον στρατό, στο κτίριο αυτό στεγαζόταν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.
902
ΦωτορεπορτάζΟ ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότερα από 17.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, από τις 8 Ιουλίου.
Πάνω από 2.100 Παλαιστίνιοι, αναμεσά τους περίπου 500 παιδιά, έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Το Ισραήλ έχει χάσει 64 στρατιώτες και τέσσερις πολίτες (Βλέπε και από Μποτίλια)
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις Παλαιστινίων μαχητών, καθώς αποτελούν στόχους
Τους πήρε ο πόνος: Τα ισραηλινά αεροσκάφη, πριν από την επίθεση το Σάββατο, προειδοποιησαν τους κατοίκους με μη-εκρηκτικό πύραυλο
Μια Παλαιστίνια με το παιδί της μπροστά στον άμορφο σωρό ενός αυτοκινήτου, από την νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας σήμερα το πρωί
Ο στρατός δήλωσε ότι το εμπορικό κέντρο και το συγκρότημα γραφείων δέχτηκαν επίθεση επειδή σε αυτό στεγάζονταν εγκαταστάσεις Παλαιστινίων μαχητών
Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει σε τοποθεσίες που συνδέονται με μαχητές της Χαμάς, εκτοξευτές πυραύλων, κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι
Πηγή: dailymail
Ἀποποίηση εὐθύνης
Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.