Τῆς ἀνισοῤῥοπίας γίνεται καὶ στὴν Κίνα!

Βόρειος Ἀφρική, Μέση Ἀνατολή, Κίνα…. Ξεκίνησαν κάποιοι νὰ βάζουν τεχνητὲς φωτιές, μὲ στόχο νὰ μὴν ἀφήσουν κανέναν ἔξω ἀπὸ τὸν χορό. 
Ἐδιάβαζα τὶς πρὸ ἄλλες πὼς ἡ Αὐστραλία ἐξοπλίζεται μὲ νέας τεχνολογίας ὅπλα.
Γνωρίζουμε πὼς ἡ Κίνα ἔχει ἤδη στείλει μήνυμα στὸ ΝΑΤΟ γιὰ τὸν στρατὸ τῶν 200 ἐκατομμυρίων ποὺ ἐτοιμάζει, πρὸ κειμένου νὰ ἀνακόψῃ μίαν παρέλασιν τοῦ ΝΑΤΟ στὸ Ἰράν.
Ἡ Ῥωσσία φυσικὰ παίζει ἤδη στὰ τῆς Συρίας καὶ τῆς Μεσογείου.
Ἡ Τουρκία δὲν ξέρει ἀπὸ ποῦ νὰ πιαστῇ, τώρα ποὺ ἔπεσε στὴν παγίδα ποὺ τῆς ἔστησαν….
Καὶ στὸ μεταξὺ νέες ἑστίες ἀναπηδοῦν….

Μεγάλο γλέντι θὰ γενῇ….

Φιλονόη.

 Παγκόσμια παράκρουση: Πολιορκείται και η ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο!

Στα όρια της παράκρουσης κινείται όλος ο πλανήτης καθώς μετά τις επιθέσεις χιλιάδων μουσουλμάνων σε αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, τη σκυτάλη φαίνεται πως πήραν οι Κινέζοι. 

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στην ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο, επιδεινώνοντας και άλλο την ήδη τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ήδη τα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης (πρακτικά, κορβέτες) των δύο χωρών αναμετρώνται στην θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος των νησιών Senkaku όπως το ονομάζουν οι Ιάπωνες ή   Diaoyu όπως τα ονομάζουν οι Κινέζοι.

Το σύμπλεγματο οποίο αποτελείται από τα πέντε νησιά, το Taishō-jima, το Uotsuri-jima, το   Minamikojima, το Kitakojima και το  Kuba-jima  και βρίσκεται 200 νμ από τις ακτές της Κίνας και της Ιαπωνίας και 120 νμ από τις ακτές της Ταιβάν.

Χιλιάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον της ιαπωνικής πρεσβείας με τις ειδικές μονάδες της κινεζικής αστυνομίας να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τους υποψήφιους εισβολείς ενώ αυτοί έκαιγαν ιαπωνικές σημαίες. 

«Γυρίστε πίσω τα νησιά μας! Ιάπωνες διάβολοι φύγετε» φώναζαν οι διαδηλωτές ενώ ένα πλακάτ έγραφε «Για το σεβασμό της πατρίδας πρέπει να πάμε σε πόλεμο με την Ιαπωνία».
 

Διαδηλώσεις –οι οποίες βέβαια στο μεγαλύτερο βαθμό τους ήταν οργανωμένες από το κράτος και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό- πραγματοποιήθηκαν και σε δέκα τουλάχιστον άλλες πόλεις στην Κίνα, αλλά οι περισσότερες εξελίχθηκαν χωρίς επεισόδια.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Koichiro Gemba διέκοψε αμέσως το ταξίδι του στην Αυστραλία και επέστρεψε αργά το Σάββατο στο Τόκιο για να συμμετάσχει σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα την Παρασκευή ότι «Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν αφήσουμε την κατάσταση να κλιμακωθεί επικίνδυνα. Έχουμε ισχυρές ελπίδες ότι η κινεζική κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στην δημιουργηθείσα κατάσταση με τον κατάλληλο και ήρεμο τρόπο».

Δυστυχώς όμως η κινεζική κυβέρνηση δεν τον άκουσε.

Η ιαπωνική κυβέρνηση την Τρίτη είχε ανακοινώσει την αγορά μιας Senkaku εκ των τριών νησίδων του συμπλέγματος από τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη τους, εξοργίζοντας το Πεκίνο.

Σε απάντηση η Κίνα έστειλε σκάφη του Ναυτικού της στην περιοχή σε απάντηση αντίστοιχης κίνησης της Ιαπωνίας.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply