Καί ποιός κρύβεται πίσω ἀπό τήν δημιουργία τοῦ Βιετνᾶμ;

Καὶ τὸ πιὸ ἀπίστευτό ποὺ ἄκουσα προχθές, ἀπὸ ἔναν φίλο, που ἐπαληθεύεται.
Ὁ πατέρας τοῦ ἔθνους τοῦ Βιετνὰμ … Χὸ Τσὶ Μὶνχ ὑπηρέτησε …στην Ἔδεσσα!
Διαβάζοντας τὴν βιογραφία του …καὶ τὸ πέρασμά του ἀπό τὶς Γαλλικὲς Στοὲς τῶν «σοσιαλιστικών» κομμάτων … μπορεῖ κάποιος νὰ καταλάβῃ τὸ πῶς ἠγήθηκε λίγο ἀργότερα τῆς ἀποσκίσεως τοῦ Βιετνᾶμ ἀπὸ τὴν Κίνα, καὶ τὴν ἀπόπειρα τῶν «Ἀμερικανών» νὰ τὸ μετατρέψουν σὲ βάσῃ τῶν «δυτικῶν» …γιὰ νὰ μποροὺν εὐθέως νὰ ἐκβιάζουν καὶ νὰ ἀπειλοῦν τὴν μεγάλη αὐτὴ χώρα.
Ἐννοεῖται ὅτι ἐστηρίχθη ἀπὸ τοὺς «Ἀμερικανοὺς», ποὺ ὑποτίθεται ἤσαν ἀντιοκομμουνιστές… ὥστε νὰ στήσῃ μία «αὐθόρμητη» ἀποσκιστικὴ ἐπανάσταση…
Εἶναι δηλαδὴ ἡ κλασικὴ ἀσφαλὴς καὶ οἰκονομικὴ «συνταγή» τῆς ἐνισχύσεως τῶν ἐχθρῶν τοῦ ἐχθροῦ μας… γιὰ νὰ «καθαρίσουν» αὐτοὶ τὴν μπουγάδα.

Τελικά, ὅπως πάντα χύθηκε ἀτελείωτο αἷμα ἀθῴων, κατὰ τὴν ἀπόπειρα τῶν «Δυτικῶν» νὰ περικυκλώσουν τὴν Κίνα.
Στὸ ἴδιο πνεῦμα καὶ οἱ ὑποθέσεις τοῦ Δαλάι Λάμα καὶ τῆς Βορείου  Κορέας.

 «Σίγμα»

Ο πατέρας του βιετναμέζικου έθνους Χο Τσι Μινχ είχε υπηρετήσει στην Έδεσσα!

Ο Χο Τσι Μινχ, πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν στρατιώτης στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην… Έδεσσα.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα Μπιν Βου που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά τις επαφές που είχε ο κ. Βου με εκπροσώπους του δήμου αλλά και της αντιπεριφέρειας Πέλλας, ο Χο Τσι Μινχ υπηρέτησε στον Γαλλικό στρατό και πέρασε από την Έδεσσα, στην περιοχή προς την Σκύδρα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αναζήτησης σχετικών πληροφοριών ο πρέσβης επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο, τον Τρύφωνα Σιβένα (107 χρονών σήμερα), ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός με μοναδικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού του δήμου Έδεσσας, Ευάγγελο Κυριακού, η επίσημη αναγνώριση ότι μια παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα όπως ο Χο Τσι Μινχ, υπηρέτησε στην Έδεσσα, δημιουργεί άλλα δεδομένα για τους τουρίστες που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία και επισκέπτονται τη χώρα, καθώς η Έδεσσα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των τουριστικών πρακτορείων. Για το λόγο αυτό οργανώθηκε από το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας ειδική ξενάγηση με θέμα «Έδεσσα-Πέλλα-Μακεδονία, Στα βήματα του Χο Τσι Μινχ».

Λίγο πριν την επιστροφή του ο πρέσβης του Βιετνάμ φύτεψε συμβολικά μαζί με τον δήμαρχο Έδεσσας, το δέντρο της φιλίας των λαών, στην αυλή του παλιού γαλλικού νοσοκομείου (σημερινό ΚΑΠΗ & Δημόσια Βιβλιοθήκη) πάνω στην οδό (Φιλίππου) που άνοιξαν γάλλοι στρατιώτες. Πρόκειται για ένα φυτό που τοποθετήθηκε δίπλα στο τεράστιο και εξαιρετικά σπάνιο Τζίνκο Μπίλομπα, το οποίο φυτεύτηκε την περίοδο εκείνη από τους Γάλλους. Ο πρέσβης αναχώρησε από την Έδεσσα υποσχόμενος ότι όπως η Ελλάδα βοήθησε το Βιετνάμ στις δύσκολες στιγμές του έτσι και το Βιετνάμ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply