Εὐκαιρία νὰ τοὺς «κράξουμε»!

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ “ΚΡΑΞΟΥΜΕ”
Τώρα που είναι εδώ!
 
ΠΡΟΣ:                ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ, ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:BLOGS, FORUMS, ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Κύριοι του Τύπου,
Τα  μέτρα που περιγράφονται στο μνημόνιο και τα οποία με υπερβάλλοντα ζήλο, απάθεια ή άγνοια έχει επιβάλλει η “Ελληνική” Κυβέρνηση, έχουν κατά γενική ομολογία αποδειχθεί καταστροφικά για την Ελληνική Οικονομία ενώ εγκυμονούν και άλλους σοβαρότερους κινδύνους εναντίον της ανθρώπινης ζωής, αλλά ακόμης και αυτής καθεαυτής της υπόστασης του Ελληνικού Κράτους.
Η επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόϊκας είναι μία λαμπρή ευκαιρία για να ξεκινήσουμε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της Διεθνούς Κοινής Γνώμης για το οικονομικο-πολιτικό μόρφωμα που ονομάζουν Μνημόνιο αλλά και για το ειδεχθές της δανειακής σύμβασης, εστω και αν επικαλεστούν αυτό που συζητείται μεταξύ των διπλωματικών κύκλων των Βρυξελλών, ότι δηλαδή  και τα δύο συνετάχθησαν με πρωτοβουλία και ευθύνη  της  Ελληνικής Κυβέρνησης και ότι Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και Δ.ΝνΤ. απλώς τα συνυπέγραψαν!
 
Κύριοι του Τύπου,
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!
 
Επανειλημμένα έχει καταδειχθεί μέσα από τα φύλλα σας ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να ανατάξει την Ελληνική Οικονομία. Μας έβαλαν σ’ ένα παιχνίδι που στόχο έχει τον πλουτισμό και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών ορισμένων μεγαλόσχημων. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι το μόνον ζητούμενο ήταν και είναι το στράγγισμα του Ελληνικού ρευστού, για να πληρωθούν οι τόκοι προς τους δανειστές, ενώ παράλληλα όσο διαρκεί το παιχνίδι του μνημονίου, κερδίζουν χρήμα και χρόνο οι τραπεζίτες-κάτοχοι Ελληνικών Ομολόγων , εν όψει του επερχόμενου “κουρέματος”. Το μόνο θετικό που ενδεχόμενα προκύψει από το Μνημόνιο είναι ένα νοικοκύρεμα του Δημοσίου και μερικές από τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ωστόσο, όταν μία επιχείρηση – και το Ελληνικό Κράτος είναι μία μεγάλη επιχείρηση- δεν πάει οικονομικά καλά, προσπαθείς να την αναπτύξεις προκειμένου να παράξεις πλούτο!  Δεν εξαντλείς το κεφάλαιο για την εξόφληση των χρεών, γιατί η επιχείρηση θα χρεωκοπήσει!
Παραδώστε τους Τροϊκανούς και τους συνεργούς τους, στην Διεθνή κατακραυγή. Με πρωτοσέλιδα! Με πηχυαίους τίτλους! Ως κορυφαία είδηση: Πληροφορείστε οτι το μνημόνιο καταστρέφει την πραγματική οικονομία. Ότι το μίγμα οικονομικών μέτρων που προβλέπει όχι μόνον δεν οδηγούν στην σωτηρία της χώρας, αλλά στην εξόντωσή της. Ότι εξ αιτίας του μίγματος των μέτρων που επέλεξαν και επιλέγουν, είναι υπόλογοι θανάτων-αυτοκτονιών, ότι εξ αιτίας των δυσχερειών διαβίωσης των Ελλήνων και της ψυχολογικής καταπόνησης αναμένεται δραστική μείωση του μέσου όρου του προσδόκιμου ζωής, ότι εξ αιτίας των μέτρων θα υπάρξει εντονότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας με διαρκή μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Ότι μας παραδίδουν ως κράτος και ως έθνος βορρά σε κάθε είδους άρπαγες.
(Και οι άρπαγες ενεφανίσθησαν διά του κ. Σόρος, ο οποίος  έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον χρυσό και λοιπά ευγενή μεταλλα ενώ εκτιμάται ότι μετέφερε και το ενδιαφέρον άλλων ομοειδών επενδυτών για το φυσικό αέριο και για το…νερό, που θεωρείται ο χρυσός του μέλλοντος)!
 
Εν κατακλείδι αναδείξτε με πηχυαίους τίτλους προς τους ανά τον κόσμο φιλέλληνες ή υποψιασμένους πολίτες, ότι το μνημόνιο έχει σαν κύριο στόχο το στράγγισμα της Ελλάδας από ρευστό και ζωή !Οχι την σωτηρία της. Ότι η παντελής έλλειψη αναπτυξιακής λογικής καταστρέφει ένα λαό και ένα κράτος. Κατηγορείτε τους για ανικανότητα ή πρόθεση. Ας διαλέξουν ένα από τα δύο.
Κηρύξτε ένα πόλεμο επικοινωνίας-ενημέρωσης της Διεθνούς κοινής γνώμης. Σκοτώνουν πλέον ανθρώπους και ένα κράτος. Αποφύγετε την εσωστρέφεια ανακυκλώνοντας ειδήσεις για εσωτερικά προβλήματα και προβάλλοντας μιά εικόνα διχόνοιας και ραγιαδισμού στη χώρα.
Ζητείστε από την Τρόϊκα και τους λοιπούς εν Ελλάδι συγγενείς τους,  να συντάξουν μία μελέτη βιωσιμότητας με βάση το μνημόνιο. Αντιστικτικά, ζητείστε από Έλληνες ή και ξένους Οικονομολόγους να εκπονήσουν μία αντίστοιχη μελέτη βασισμένη σε ακριβώς αντίθετα μέτρα: μείωση των φόρων, μείωση του ΦΠΑ, αφορολόγητο για τα δύο πρώτα χρόνια νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων, εγγυήσεις για δεκαετή φορολογική σταθερότητα, φορολογική ασυλία όσων επαναπατρίσουν κεφάλαια, αυστηρότατο νόμο για την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και την διαφθορά, περιορισμό και αυστηρό έλεγχο των κρατικών λειτουργικών δαπανών, επιτάχυνση της ανάπτυξης, επαναφορά των μισθών, κ.α. Μόνον έτσι θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα αναθερμανθεί η αγορά, θα επιστρέψει η ρευστότητα και θα έχει έσοδα το κράτος! Παράλληλα θα αρθεί το αδιέξοδο το οποίο βλέπουν τώρα οι αγορές και μας έχουν αποκλείσει. Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος! Είναι η απουσία προοπτικής!
Επιτεθείτε επικοινωνιακά κύριοι,
Άλλωστε γνωρίζετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ότι η επικοινωνία είναι το ισχυρότερο όπλο, η μόνη λύση για να αποσυρθούν ή να περιοριστούν τα δυσβάσταχτα μέτρα και να σχεδιαστούν νέα, με αναπτυξιακή κατεύθυνση και κοινωνική ευαισθησία. Εκθέσατε διεθνώς την Τρόϊκα και τους λοιπούς συγγενείς. Δεν μας βοηθούν. Μας σκοτώνουν!
Εκτός εάν αρνείστε να υπερασπιστείτε την χώρα και τους Έλληνες, υποκύπτοντας σε άνομες πιέσεις και συμφέροντα.
Οικονομολόγος
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply