Εἶναι θέμα ἡμερῶν……

Για την διευκόλυνση ανάδειξης του προβλήματος, θα  χρησιμοποιήσω μία  αδόκιμη για πολλούς αναφορά στο ντοκυμαντέρ που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2006 μαζί με το περιοδικό National Geographic.με τίτλο: Οι “ανταγωνιστές” του Ιησού, (http://www.nationalgeographic.gr/extra/bible/dvd1.html). Το θέμα αναφέρονταν στην ύπαρξη και άλλων σύγχρονων του Ιησού “μεσσιών” οι οποίοι  ομοίως έκαναν  θαύματα, οι περισσότεροι των οποίων δίδασκαν ομοίως την αγάπη προς τον πλησίον και την καλή κ’ αγαθή ζωή, όπως π.χ. ο Απολλώνιος ο Τυανεύς. Στον επίλογο του ντοκυμαντές ώς αίτια για την επικράτηση του Ιησού απέναντι των άλλων “μεσσιών” αναφέρονται:

  1. Η θανάτωσή του και
  2. Η εφαρμογή… καλύτερου marketing. 

Την παρούσα στιγμή δεν ενδιαφέρει η βαθύτερη τεκμηριωμένη έρευνα για την απόδειξη ή απόρριψη των παραπάνω. Το παραθέτω ως μία ενδεικτική ιστορία για να παραλληλίσω το  τεχνικό της μέρος, με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα του σήμερα. Να αναδείξω δηλαδή, ότι ενδεχόμενη ομοννόηση τότε όλων των “μεσσιών” από την στιγμή που πρέσβευαν περίπου τις ίδιες θεωρίες, θα οδηγούσε συντομώτερα  στο προσδοκούμενο αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς θυσίες.  Εξάλλου, μέσα από την έν λόγω έρευνα του National Geographic, προβάλλει το “εγώ” ως ανθρώπινη αδυναμία ακόμη και σε πεφωτισμένους “μεσσίες”.

Αντίστοιχα λοιπόν σήμερα, στην Ελλάδα του Μνημονίου, έχουν εμφανιστεί  Έλληνες οι οποίοι εξ αντικειμένου αγαπούν την χώρα και προσπαθούν να συγκροτήσουν ή έχουν συγκροτήσει κινήματα ενάντια στην  εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική η οποία πλήττει όχι μόνον στην Οικονομία και το οικογενειακό εισόδημα, αλλά  και την Παιδεία, την Θρησκεία, την Εθνική κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Δημοκρατία, την αξιοπρέπεια κ.α. Επί πλέον είναι εμφανής η προσπάθεια τόσο των Κυβερνόντων όσο και των ξένων «σωτήρων» μας, επιβολής ενός παγκόσμιου οικονομικού, γεωπολιτικού και πολυπολιτισμικού προτύπου.

Οι σκοποί των κινημάτων συγκλίνουν με κεντρικό σύνθημα την άρνηση υποταγής στο παγκόσμιο πρότυπο, την απαλλαγή από το σαθρό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του και παράλληλα πρεσβεύουν την άμεση ανάγκη αλλαγής Κυβέρνησης. Και ενώ οι βασικοί σκοποί είναι κοινοί, το κάθε κίνημα προσπαθεί να προβληθεί απέναντι στα άλλα, εφαρμόζωντας ηθελημένα ή αθέλητα ψίγματα marketing.   

 Βεβαίως υπάρχουν και διαφορές ως προς τα επί μέρους αιτήματα, αλλά καταγράφονται και ικανές συγκλήσεις.

Ωστόσο, όλος αυτός ο «πλουραλισμός» κινημάτων ενδεχόμενα δημιουργεί στο σύνολο των πολιτών σύγχυση και αναστολές συμμετοχής.

Το ζητούμενο είναι η εύρεση αρχικά των κοινών τόπων και η συνένωση των κινημάτων σε μία ενιαία, ισχυρή κίνηση πολιτών!

Δεν είναι προαπαιτούμενη η συμφωνία σε όλα. Ας συμφωνήσουν στα ελάχιστα!

Είναι βέβαιο ότι όσοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν ομάδες  πολιτών ώστε να συστήσουν κίνημα, είναι αξιοθαύμαστοι και γεννημένοι ηγέτες. Ωστόσο ο σώφρων ηγέτης προτάσσει το καλό του συνόλου εμπρός και επάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες και υποτάσσει το «εγώ» του, στο «εμείς».

Πως άραγε θα μπορούσαν τα παραπάνω να γίνουν πράξη;

Η δική μου μικρότατη συμμετοχή στα παραπάνω, ως αφυπνισμένος Έλλην πολίτης, είναι  η έκκληση προς όλους τους ταγούς των κινημάτων για τα παρακάτω:

1.      Δημιουργείστε δίαυλο επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου ή συμμετέχοντας σε συναντήσεις. Αναλάβετε ο κάθε ένας πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με άλλους ιδρυτές κινημάτων.

2.      Συγκροτείστε ένα σώμα ιδρυτών και ονομάστε το όπως εσείς θέλετε.

3.      Εφαρμόστε τις αρχές της Δημοκρατίας. Υποβάλλετε προτάσεις και αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ακόμη και αν δεν σας είναι αρεστό. Η συμμετοχή πολλών εγγυάται την ορθότητα της κρίσης και της απόφασης. Συνθέστε απόψεις.

4.      Μην αναλώνεστε σε προσπάθειες για να διακρίνετε φαντάσματα και συνωμότες. Επαναλαμβάνω, η συμμετοχή πολλών εγγυάται την ορθότητα της κρίσης και της απόφασης.

5.      Δώστε παράδειγμα ομόνοιας και  συμπόρευσης και οι πολίτες θα σας ακολουθήσουν.

6.      Συγκροτείστε ένα ενιαίο και ισχυρό κίνημα

7.      Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μία δεξαμενή πολλών χιλιάδων εκδηλωμένων αφυπνισμένων πολιτών, οι οποίοι είναι ανένταχτοι. Είναι οι πολίτες που κατέβηκαν αυτόβουλα στις πλατείες, γιατί ήσασταν και εσείς εκεί! Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που μέχρι τώρα παρακολουθούσαν από την άκρη του καναπέ τους.

8.      Δώστε ελπίδα και ανατρέψτε το πολιτικό και πολιτιστικό παρόν!  

9.      Ανατρέψτε τα σχέδια των επίβουλων που λυμαίνονται την χώρα.
Ξεκινήστε σήμερα, τώρα!

Δεν υπάρχει χρόνος. Η χώρα οδηγήθηκε στον κατήφορο και βρίσκεται πλέον στα χείλη του γκρεμού. Είναι θέμα ημερών να μας ωθήσουν σε αυτόν!

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ!

Συμφωνείστε σε αυτά που σας ενώνουν! Διαλύστε την σύγχυση που εξυπηρετεί μόνον τους Κυβερνώντες και τους εντολείς τους.

Η ώθηση προς τον γκρεμό ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ!

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply