«Τὸ ἕνα πόδι τὸ ἔδωσα γιὰ τὴν Πατρίδα μου! Καὶ τώρα μοῦ κόβετε τὸ ῥεῦμα;…»

Ἀνατρίχιασα ὅταν τὸ διάβασα! Δὲν ἄντεξα, δάκρυσα! 

“Πολυτέλεια” το ηλεκτρικό ρεύμα-Διέκοψαν την παροχή σε ανάπηρο πολέμου

Δραματική κατάσταση εκτιμάται ότι θα επικρατήσει με την επικείμενη, εκβιαστική, είσπραξη του τέλους ακινήτων

Όταν καθημερινά στο Ηράκλειο συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε δεκάδες διακοπές ρευματοδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα με την εκβιαστική είσπραξη του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα μέσω της επιχείρησης. 

Πολύτεκνοι, γέροντες, ακόμα και ανάπηροι πολέμου ζουν χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών στην Κρήτη ήταν 40-50 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών για το νέο χαράτσι ενώ πληθαίνουν οι φωνές που καλούν σε μαζική άρνηση πληρωμών. 

Πάντως η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Έγινε μάλιστα γνωστό ότι στις περιπτώσεις που η ΔΕΗ δε διακόψει το ρεύμα, τότε θα κληθεί να πληρώσει εκείνη το πρόστιμο και μάλιστα προσαυξημένο. Να μην πληρώσουν το χαράτσι καλούν τους πολίτες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Πραγματικά συγκλονιστική είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου που διέμενε σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όπως είχε εντολή. Πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει από τον οντά της παλιάς κατοικίας. 

«Τότε διαπιστώσαμε ότι είχε ένα πόδι. Δεν το ξέραμε. Μας φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Το ένα μου πόδι το έδωσα για την πατρίδα μου. Και τώρα έρχεται η Ελλάδα και μου κόβει το ρεύμα». Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο ζω. Ειλικρινά ντράπηκα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς γιατί θα είχαμε κυρώσεις».

Σε άλλη περίπτωση, συνεργείο της ΔΕΗ αναγκάστηκε να κόψει το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με μικρά παιδιά. «Έκλαιγε η μάνα, έκλαιγαν και τα μικρά. Ο πατέρας άνεργος. Ούτε να μαγειρέψουν μπορούσαν, ούτε καν στο ψυγείο υπήρχε το γάλα των παιδιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά διάβαζαν με το κεράκι. Τραγικές καταστάσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να τις περιγράψουν».

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, τις διακοπές ρεύματος έχουν αναλάβει ιδιώτες με εργολαβίες που συνάπτουν με τη ΔΕΗ. Οι εκτιμήσεις με βάση τα ισχύοντα δεδομένα είναι ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των εντολών για διακοπή του ρεύματος θα αυξηθεί δραματικά. Και πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται τι θα γίνει μέσα στο χειμώνα.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναγκάζονται να παρανομήσουν, προχωρώντας σε επανασύνδεση-θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους-ενώ άλλοι κάνουν ρευματοκλοπή. (cretalive

Ποῦ εἶναι οἱ μεγάλοι συνδικαλιστᾶδες; Ποῦ μωρὲ εἶναι ἡ ἀνθρωπιὰ ἠ δική μας; Ἕνας ἀνάπηρος δὲν ἔχει ῥεῦμα καὶ καθόμαστε; Ἀντὶ νὰ τοῦ δόσουμε ἀπὸ τὸ δικό μας, καθόμαστε καὶ τρίβουμε τὶς κοιλιές μας; Σοβαρολογοῦμε; 

Τί στὸ καλὸ περιμένουμε νὰ συμβῇ; Νὰ γίνουμε κτήνη; Ἂει σοικτήρ πιά! Ἂει σοικτήρ, γιὰ νὰ τὸ πῶ στὴν γλώσσα σας!

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Ντροπή! Τοὐλάχιστον τοὺς γέρους, τὰ παιδιὰ καὶ τοὺς ἀνημπόρους ὀφείλουμε περισσότερο νὰ τοὺς προστατεύσουμε! Ενας Ἕλλην στὴν Κρήτη δὲν ὑπάρχει πιά; Ξοφλήσανε; Ἀλλοιῶς τοὺς γνώριζα ἐγὼ τοὺς Κρητικούς! Ντρέπομαι….

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “«Τὸ ἕνα πόδι τὸ ἔδωσα γιὰ τὴν Πατρίδα μου! Καὶ τώρα μοῦ κόβετε τὸ ῥεῦμα;…»

Leave a Reply