Κι ἄλλη πετρελαιοκηλίδα.

Το πλοίο προσέκρουσε σε χαρτογραφημένο ύφαλο

Κι ἄλλη… Κι ἄλλη… 

Καὶ καταγράφονται οἱ θάνατοι ποὺ δημιουργεῖ…

Καὶ κλαῖνε οἱ περιβαντολόγοι…

Καὶ κτυπιοῦνται οἱ οἰκολόγοι…

Κι ἐμεῖς κοιμόμαστε ἥσυχοι…

Καὶ τί ἔγινε; 

Μήπως στὴν δική μας θάλασσα ἔγινε; Καὶ πῶς νὰ διασπαρῇ καὶ νὰ φθάσῃ ἔως ἐδῶ; Ἀπὸ πίττα ποὺ δὲν τρῶς….

Κατὰ τὰ ἄλλα ὅλα ἔχουν καλῶς στὸν πλανήτη! 

Τὸ πετρέλαιο, τὸ ὑγραέριον, οἱ γαιάνθρακες γενικότερα, εἶναι ἡ λύσις τοῦ προβληματός μας. Τοῦ ἐνεργειακοῦ… Ἀλλὰ κανένας δὲν μᾶς λέει μὲ ποιά τιμήματα τὸ πληρώνουμε ὅλο αὐτὸ τὸ παραμύθι.

Φιλονόη. 

«Η πετρελαιοκηλίδα εγείρει σοβαρά ερωτήματα» λέει ο πρωθυπουργός της Νέα Ζηλανδίας

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Η προσάραξη φορτηγού πλοίου και η διαρροή πετρελαίου σε τουριστική περιοχή στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας εγείρει σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, επισήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κέι.

Για το περιστατικό, είπε ο πρωθυπουργός, διεξάγονται δύο έρευνες.

Πρόσθεσε ότι η προσάραξη σε γνωστό κοραλλιογενή ύφαλο, νύχτα και σε ήρεμα νερά δείχνει ότι «συνέβη κάτι τρομερό και πρέπει να καταλάβουμε γιατί».


Η πετρελαιοκηλίδα, που έχει φτάσει τα πέντε χιλιόμετρα σε μήκος, σχηματίστηκε όταν το ελληνικών συμφερόντων Rena με σημαία Λιβερίας χτύπησε την Πέμπτη σε ύφαλο 12 μίλια από τις ακτές.

Το πετρέλαιο έχει μολύνει τον κόλπο της Αφθονίας, ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα και βιότοπο για φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνους και θαλασσοπούλια.

Πάνω στο πλοίο παραμένουν χιλιάδες τόνοι πετρελαίου που απομακρύνονται σταδιακά για να εμποδιστεί η διαρροή του. Παραμένει όμως ο κίνδυνος να σπάσει το σκάφος στα δύο.

Προτεραιότητα των συνεργείων είναι να αδειάσουν το πετρέλαιο και στη συνέχεια να ελαφρύνουν το πλοίο απομακρύνοντας τα κοντέινερ που μεταφέρει.

Ωστόσο, στην περιοχή θα πνέουν τη Δευτέρα ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να δυσχεράνουν το έργο των συνεργείων. (in.gr)

Σημείωσις:

Μία καὶ πιάσαμε τὴν πετρελαιοκηλίδα, γιὰ νὰ δοῦμε καὶ τὶς ἄλλες ἐπιπτώσεις τῶν πετρελαϊκῶν καταλοίπων:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Το νέφος έπνιξε το Μιλάνο

Μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα του ιταλικού Βορρά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες η περιοχή έχει πνιγεί από τη μόλυνση.

Το νέφος έπνιξε το Μιλάνο

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύτηκε την Κυριακή στο Μιλάνο από τις 08:00 ως τις 18:00 λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Θα αυξηθούν αντίστοιχα τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η συγκέντρωση μικρών σωματιδίων τα οποία αιωρούνται στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε και την περασμένη εβδομάδα έφθασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ειδικά την περασμένη Παρασκευή.

Περιορισμοί έχουν επιβληθεί εδώ και αρκετές ημέρες και στην κυκλοφορία των πιο ρυπογόνων οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

Ευτυχώς, από το Σάββατο η επιδείνωση του καιρού και οι άνεμοι βοήθησαν στην σταδιακή μείωση των συγκεντρώσεων αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. (ἔθνος)

Ἔτσι, γιὰ νὰ κοιμόμαστε ἥσυχοι!

(Visited 10 times, 1 visits today)
One thought on “Κι ἄλλη πετρελαιοκηλίδα.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μολύνσεως συνέχεια… « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply