Οἱ «ἐπαναστᾶτες» τοῦ «κώλου»!

ὅπως ἀντιλαμβάνεσθε, σοβαροτέρα ἐπανάστασι κάνουν τὰ κορίτσια ἀπὸ τοὺς παρακάτω

Ποιοί εἶναι;

Νὰ σᾶς θυμίσω. Ὁ Μίμης (ὁ μ@ν@) καὶ ἡ Μαρία τοῦ «ἐδῶ Πολυτεχνεῖο».

Ἀπό ποῦ ξεκίνησαν;

Τί φώναζαν ἔως πρὸ μερικῶν ἐτῶν;

Μήπως φώναζαν ἔξω ἀπὸ τὴν εὐρωπαϊκή ἔνωσι;

Τί ἄλλαξε;

Μήπως «ἔφαγαν» καλά ὅσο παραμένουμε μέσα;

Δέστε λοιπόν τοὺς «ἐπαναστᾶτες» «μας» καὶ θαυμᾶστε τους!!!

Μ. Ανδρουλάκης: Ας έρθουν όλοι στα συγκαλά τους τις επόμενες ώρες

Αναφέρεται επίσης στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης

 «Στο παρά πέντε, πριν το χαμό, ας έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, ας παραμερίσουν τον τυχοδιωκτικό εγωισμό και ας κάνουν όλοι ένα μικρό βήμα πίσω για ένα τουλάχιστον ελάχιστο σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης είτε πάνε σε εκλογές σε συμφωνημένο χρόνο είτε και σε δημοψήφισμα μόνο εφόσον υπάρξει υποχρεωτικά ευρύτερη συναίνεση στη διατύπωση του ερωτήματος, κάτι που δεν το βλέπω.

Θεωρώ αυτονόητο ότι απόψε ο Πρωθυπουργός ρητά και κατηγορηματικά θα αποσυνδέσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από μια αυτόματη υφαρπαγή εν λευκώ εξουσιοδότησης σε μια αστόχαστη πρωτοβουλία που μπορεί να ξεφύγει και να αποδεσμεύσει τυφλές καταστροφικές δυνάμεις όπως συνέβη με όλες μέχρι σήμερα τις ιστορικές χρεωκοπίες της Ελλάδας. 

Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει τη νομιμοποίηση να βάλει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρώ ή πολύ περισσότερο να εμφιλοχωρείται, σε μια δημοψηφισματική διαδικασία έστω σαν υποψία, ένα καισαρικού τύπου διχαστικό δίλημμα “ή εγώ ή η δραχμή”. Το θεωρώ άλλωστε παντελώς ασύμβατο με την ιστορία και την προσωπικότητα του Πρωθυπουργού.

Καμιά φορά όμως αξιόλογοι άνθρωποι τραβούν τα μαλλιά τους για να τα καταφέρουν να ξεκολλήσουν από το βάλτο. Αυτό έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο άγχος του για μια δημοκρατική νομιμοποίηση των προσπαθειών του να διασώσει τη χώρα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου σε απελπιστικές συνθήκες.

Ότι κι αν γίνει πρέπει να μπει άμεσα “ζώνη ασφαλείας” στη χώρα μέσω μιας στοιχειώδους τουλάχιστον δημοκρατικής συνεννόησης. Ας σεβαστούν τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές ένα έσχατο κανόνα – όριο του πολιτικού ανταγωνισμού: τη μη καταστροφή της χώρας. Διαφορετικά το σύμπλεγμα Ύβρις – Νέμεσις της ελληνικής τραγωδίας θα κτυπήσει αμείλικτα τους πάντες και διαδοχικά στη σειρά.

Ας πάρουν όλοι μια ανάσα και ας αντιδράσουν με καθαρό “κρύο” κεφάλι. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να διευκολύνει τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και να αποσύρει εντός των επόμενων ωρών την πρότασή του για δημοψήφισμα τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο». 

βῆμα

Δικό μου σχόλιο: Οὖστ ἀχρεῖε! Οὖστ!!! Οὖοὖοὖοὖστττττττττττ!!!!!

Μ. Δαμανάκη: Να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών

Aν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους, σημειώνει
 

«Για πρώτη φορά σήμερα η ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα η Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, μετά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στις Κάννες. Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Δαμανάκη έχει ως εξής:

«Για πρώτη φορά σήμερα η ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την ΕλλάδαAν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους.

Αυτή την ύστατη ώρα ως Ελληνίδα και ως Επίτροπος έχω καθήκον να απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους. Πρέπει να βρουν συντεταγμένη συνταγματική πορεία με συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η εφαρμογή των συμφωνιών του Οκτωβρίου.

Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Το μείζον είναι να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών». 

βῆμα

Δικό μου σχόλιο: Σκέτο Οὔστ!!!! Οὖστ!!! Οὖοὖοὖοὖστττττττττττ!!!!!

(Γελᾶστε γιατὶ διαφορετικὰ χανόμαστε!!!!!!!!!)

Ἀναρωτιέμαι βέβαια καὶ γιὰ κάποιους ἄλλους. 

Ἐὰν ἡ (τ’ ἄκουσες) Ἀλέκα κατεῖχε κάποιαν θέσι στὸ κυβερνόν κόμμα, θὰ ἐξακολουθοῦσε νὰ κραυγάζῃ τὶς ἀσυναρτησίες της; Ἢ κι αὐτή θά ἦταν ἀρκούντως χορτασμένη; Ὁ τσίπι-τσίπι Τσίπρας; Τά λοιπά λαμόγια;

Μὴν ἀπαντᾶτε…. Ξέρουμε… Καταλάβαμε….

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Προσωπική μου ἄποψις; Ἔξω γιά ἔξω! Μόνον ἔτσι θὰ βροῦμε τὴν ἡρεμία μας καὶ τήν ἰσορροπία μας! 

Υ.Γ.2. Γιὰ νὰ δοῦμε τώρα τοὺς «ἐπαναστᾶτες» ποὺ θέλουν μὲ τὸ ζόρι νὰ μᾶς σώσουν. Θὰ στηρίξουν τὸ ἔξω ἢ θὰ παλαίψουν γιὰ τὴν μάσα τους;

Υ.Γ.3. Μιὰ χαρὰ πᾶμε! Καλλίτερα δὲν γινόταν! 

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply