Ἡ 15χρονη Ἀφγανή σώθηκε, ἀλλά οἱ δράστες διαφεύγουν

Δέν εἶναι δυνατόν νά συμβαίνουν στίς μέρες μας τέτοιου εἴδους γεγονότα καί μάλιστα, νά ασκεῖται βία εἰς βάρος γυναικῶν, παιδῶν, θά ἐλεγα. Ποιός ξέρει πόσα πῆραν οἱ γονεῖς της γιά νά τήν πουλήσουν.

Τό συγκεκριμένο γεγονός ἔγινε ἀντιληπτό καί εἶχε, ἄς ποῦμε, αἴσιο τέλος. Πόσα ἄλλα – τά περισσότερα – δέν μαθαίνουμε; Νά χαίρονται τόν πολιτισμό τους, τόν ὁποῖον κουβαλοῦν καί στίς χῶρες τίς ὁποῖες, λαθραίως, εἰσβάλλουν καί πρωτίστως, στήν Ἑλλάδα. 

Ὑποθέτω, ὅτι εἶναι ζήτημα ἡμερῶν ἡ σύλληψις τῶν κτηνῶν.

Η Γκιουλ σώθηκε, οι δράστες διαφεύγουν

Η 15χρονη Αφγανή η οποία βασανίστηκε, ξυλοκοπήθηκε και κλειδώθηκε σε μια τουαλέτα από την οικογένεια του συζύγου της διότι αρνήθηκε να εκπορνευτεί συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο στην Καμπούλ.

οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail, προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ οι γιατροί της δήλωσαν το Σάββατο ότι η αποθεραπεία της θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες και ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί στην Ινδία.

Η Σάχαρ Γκιουλ φέρει ακόμα ουλές και μώλωπες, ενώ το ένα της μάτι είναι πρησμένο και κλειστό επτά ημέρες μετά την διάσωσή της.

Άγρια βασανιστήρια

 

 Όταν είχε βρεθεί, σε ένα σπίτι στην επαρχία Μπάγλαν, στο βόρειο Αφγανιστάν,ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Γείτονες είχαν καταγγείλει πως άκουγαν την έφηβη να κλαίει από τον πόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην Μπάγλαν, μέλη της οικογένειας του συζύγου της τής είχαν βγάλει τα νύχια από το ένα χέρι και της είχαν εν μέρει ξεριζώσει τα μαλλιά.

Την κρατούσαν κλειδωμένη σε μια τουαλέτα σε ένα σκοτεινό υπόγειο επί σχεδόν πέντε μήνες, δίνοντάς της μόνο όση τροφή και όσο νερό ήταν ανάγκη για να παραμένει στη ζωή.

Διαφεύγουν σύζυγος και πεθερός

  Η Σάχαρ Γκουλ “παντρεύτηκε πριν από επτά μήνες και καταγόταν από την επαρχία Μπαντακσάν. Η οικογένεια του συζύγου της προσπάθησε να την εξωθήσει στην πορνεία για να βγάλει χρήματα”, δήλωσε η Ραχίμα Ζαρίφι, υπεύθυνη για τα δικαιώματα των γυναικών στην επαρχία Μπάγλαν.“Αυτή είναι μια από τις χειρότερες υποθέσεις βίας εναντίον Αφγανών γυναικών. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν ώστε να δοθεί ένα μάθημα στους άλλους”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Σοράγια Νταλίλ στους δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε την Γκιουλ.

Ο Μοχάμαντ Ζία, αξιωματικός στην επαρχία Μπάγλαν που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης της νεαρής, είπε ότι η πεθερά της Γκιουλ και μια γυναίκα ακόμη συνελήφθησαν αλλά ο σύζυγός της και ο πεθερός της διέφυγαν. “Καταδιώκουμε το σύζυγό της και άλλους που έχουν αναμιχθεί στην υπόθεση” δήλωσε. (news247)

Δέν εἶναι σωστό νά δημοσιεύουμε, τέτοιου εἴδους φωτογραφίες, ἀλλά κάνω μία «παρασπονδία» διότι πρέπει νά μαθαίνῃ ὁ κόσμος αὐτά τά γεγονότα καί, ἔτσι ἴσως, ἀρχίσουν, σιγά-σιγά, νά ἐκλείπουν τά κτήνη.

Μινώταυρος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply