Πανεπιστημιακοὶ σύμβουλοι πολιτῶν κατὰ κρατικοδιαίτων κρατικῶν συμβούλων.

§  Η Τρόϊκα συνεχίζει να κοιτάζει προς τα κάτω, απαιτώντας νέες  περικοπές αποδοχών σε μισθωτούς και συνταξιούχους, νέα χαράτσια στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ενώ  εθελοτυφλεί για το πάρτυ σπατάλης που γίνεται δίπλα της,  (κρατικές λειτουργικές δαπάνες, βουλή, κόμματα τράπεζες, πολυεθνικές)

§  Το πάρτυ ξενοτραφών οικογενειών εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας και της Εθνικής περιουσίας συνεχίζεται.

§  Η επικοινωνιακή-προπαγανδιστική  πολιτική της κυβέρνησης εντείνεται  Υπουργοί και τα φερέφωνά της, δημοσιογράφοι και ορισμένοι πανεπιστημιακοί –«ειδικοί» έχουν αναλάβει να πείσουν τους Έλληνες, ότι το μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση, το μεσοπρόθεσμο, το PSI  και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν εν όψει του νέου δανείου , στοχεύουν στην σωτηρία της Ελλάδος και όχι στην υπερχρέωσή της.

§  Ο Βενιζέλος καλεί  τους Βουλευτές να «ασελγήσουν» επί της ζωής της χώρας και των Ελλήνων … «Εν ονόματι της Πατρίδας…».

§  Σήμερα το πρωί στην ΝΕΤ ο Πανεπιστημιακός Κ. Στεφάνου προσπαθούσε να πείσει ότι το Αγγλικό δίκιο είναι «ότι καλύτερο». Και βεβαίως φρόντισε να το συγκρίνει με εκείνο της… Νέας Υόρκης  και απέφυγε επιμελώς να το συγκρίνει με το Ελληνικό. Ενώ απάντησε άλλα αντί άλλων στην ερώτηση αν μπορούν οι δανειστές  υπό το Αγγλικό Δίκαιο να κατάσχουν περιοχές θαλάσσιες ή ηπειρωτικές με ορυκτό πλούτο.

§  Στις 12 το μεσημέρι, στην Παλαιά Βουλή, η ομάδα από 18 πανεπιστημιακούς, συγγραφείς, «Για την Ελλάδα τώρα», οπαδών της Παγκοσμιοποίησης και της καλοπέρασης, έχει οργανώσει σεμινάριο εθνικής απαξίωσης, πολιτισμικής σουποποίησης, παγκοσμιοποίησης και φιλομνημονιακής προπαγάνδας.

Που είναι άραγε οι πατριώτες Πανεπιστημιακοί; Γιατί δεν βάζουν φραγμό στην επιχείρηση ευθανασίας της χώρα για την …σωτηρία της και στην ασύδοτη προπαγάνδα των ανόητων ή των εντεταλμένων;

Τι νόημα έχουν οι μεμονωμένες εμφανίσεις στον τύπο; Οι αλήθειες που ακούγονται, στην συνέχεια καπελώνονται από τους επιτήδειους. Δεν μπορεί ένα δένδρο να αντισταθεί σε ισχυρότατα ραπίσματα του ανέμου. Ένα δάσος όμως μπορεί.

Πόσο δύσκολο είναι άραγε να μαζευτούν 30-40 καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, κοινωνιολόγοι κ.λ.π., να συγκροτήσουν μία Πρωτοβουλία και να καλέσουν όμοια καταξιωμένους συναδέλφους τους από το εξωτερικό, ενδεχόμενα και από χώρες που έχουν βιώσει ή που βιώνουν αντίστοιχο μνημόνιο, εκπροσώπους, παραγωγικών τάξεων και άλλους , προκειμένου να καταλήξουν σε ένα πόρισμα, για το τι έπρεπε να είχε γίνει, τι έγινε και τι πρέπει στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον να γίνει.

Είναι εύκολη η στήριξη της άποψης, ότι το πόρισμά τους θα είχε τέτοιο ειδικό βάρος και ανταπόκριση από Έλληνες και ξένους πολίτες, ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί από την κυβέρνηση, την τρόϊκα, τις Ευρωπαϊκές κ.α. Κρατικές ή Επιχειρηματικές  Ηγεσίες και τα Μ.Μ.Ε.

Μία Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Πανεπιστημιακών η οποία ενδεχόμενα να συνεχίσει την δράση της ως «συνείδηση κάθε Ελληνικής Κυβέρνησης» και ως Σύμβουλοι των Πολιτών, εις απάντηση της στρατιάς των κρατικοδίαιτων Συμβούλων της Κυβέρνησης, οι οποίοι μεθοδευμένα τιμωρούν την Ελλάδα με αφανισμό! Η δυναμική που κρύβει μία τέτοια δράση, ενδεχόμενα  να εμπνεύσει και πανεπιστημιακούς  άλλων χωρών, οδηγώντας σε θετικότατες εξελίξεις.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply