Σπρώχνουν τὴν Ἑλλάδα στὸ σπιρὰλ τοῦ θανάτου.

Στην βρετανική εφημερίδα “The Observer”  περιγράφεται  με γλαφυρότητα και φειδώ, η πραγματική αξία  της “Ιστορικής” επιτυχίας των Παπαδήμου-Βενιζέλου-Παπανδρέου και Σαμαρά και των συνεργατών τους Ευρωπαίων. Και ας είναι γραμμένο από έναν “Κοέν”.

Ἰωάννης Δέμος

 «Φέρονται στους Ελληνες σαν να είναι εγκληματίες»

«Κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε έναν λαό λες και είναι εγκληματίες» λέει ο πρώην επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν και δηλώνει ότι μένει άναυδος με το ύφος που κάποιοι υιοθετούν όταν αναφέρονται πλέον στους Ελληνες. Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR) της Γερμανίας, ο Γερμανός πολιτικός εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και προσθέτει ότι «το ζητούμενο δεν είναι να τιμωρήσουμε τους Ελληνες, αλλά να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση, και στο πεδίο αυτό έγιναν σοβαρά λάθη από την αρχή».

Το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας κινείται σε λάθος κατεύθυνση λέει ο κ. Φερχόιγκεν. «Εχω την αίσθηση ότι οι πυροσβέστες αρέσκονται να ρίχνουν λάδι στη φωτιά… Βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε καθαρά την εικόνα: Τι σημαίνει 50% ανεργία στους νέους, μία ολόκληρη γενιά χωρίς ελπίδα, που να πάει ο κόσμος αυτός, να έρθει στη Γερμανία και να τους προσφέρουμε εργασία; Πρέπει να ετοιμαστεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, που θα της προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Το σημερινό πρόγραμμα είναι μονοδιάστατο, δογματικό και έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι όλα μπορούν να ρυθμιστούν με το να σφίξει ο κόσμος το ζωνάρι. Ετσι δεν λειτουργούν όμως τα πράγματα». Οσον αφορά τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, ο Φερχόιγκεν σημειώνει ότι από πλευράς Ελλάδας έχουν γίνει λάθη κατά το παρελθόν, αλλά «θα πρέπει να διερωτηθούμε για ποιον λόγο κανείς δεν το πρόσεξε επί μία δεκαετία». Ο ίδιος το εξηγεί εν μέρει με την απροθυμία να ασχοληθούν με το θέμα: «Δεν ήθελαν να το ξέρουν».

«Δημιουργούν μια έρημο και την αποκαλούν ειρήνη». Το απόφθεγμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τάκιτου επικαλείται ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «The Observer» Νικ Κοέν για να περιγράψει τη στάση των «αξιοσέβαστων Ευρωπαίων φανατικών», που προσφέρουν απλόχερα στην Ελλάδα τη συνταγή της καταστροφής και του χάους. «Οι Γερμανοί, με τη βοήθεια των Ολλανδών και των Φινλανδών, σπρώχνουν την Ελλάδα στο σπιράλ του θανάτου» γράφει ο Κοέν, αντί να πουν «είμαστε πλούσιοι γιατί αυτοί είναι φτωχοί». (πηγή)

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply