Ἐπιστολὴ καταγγελία πρὸς τὴν διευθύντρια Δημοτικοῦ Σχολείου Α.Ε.

Ἐπιστολὴ καταγγελία πρὸς τὴν διευθύντρια Δημοτικοῦ Σχολείου Α.Ε.Τν πιστολ λαβα πρ μερικν ρν κα πευθύνεται στν διευθύντρια το Δημοτικο Σχολείου, γι τ ποον γραφα πρ μερν.  (Στ τέλος το κειμένου θ παραθέσω τν καταγγελία.)
φορ στ Δημοτικν Σχολεον νυπάρκτου Εθύνης κα παρακάτω πιστολ-καταγγελία εναι πάντησις το τέρου κ τν δύο γονέων, στν προσπάθεια τν δασκάλων κα τς διευθυντρίας ν γνοήσουν πιδεικτικς κα τν εθύνη τους κα τν ποχρέωσιν τους.

Τ θέμα μόλις ξεκινήσαμε ν τ «σκαλίζουμε». 
χουμε «σκάψιμο» μπρός μας κα κόπον μεγάλο!
ως τς στιγμς κείνης πο θ γίνουν ξαν τ σχολεα σχολεα κα θ πάψουν ν εναι μέσα προπαγάνδας κι ποβλακώσεως, θεωρ πς χουμε ΟΛΟΙ μας βαρ τίμημα ν πληρώσουμε!
λοι μας!  

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Γι λόγους πρακτικος φαιρ τ τελευταον στερόγραφον τς πιστολς, καθς πίσης ποκρύπτω (πρς ρας) τ νόματα κα τς διευθυντρίας κα τν γονεών. ναμένουμε πίσημο καταγγελία στν Πρωτοβάθμια. Μετ π τν πίσημο καταγγελία θ μπορομε πλέον ν δημοσιεύσουμε κα τ νόματα κα τ σχολεον.

Υ.Γ.2. δασκάλα φήρεσε π τ παιδάκι τν όλο πο εχε, ντικαθιστντας τον μ  ναν λλον, οδεμίας σημασίας. μπάθεια; Φυσικά! λλ περισσότερες λεπτομέρειες συντόμως!

 

Κυρία Άλφα

Με  μεγάλη απογοήτευση πληροφορήθηκα την στάση σας, απέναντι στην πρόταση που έγινε από την σύζυγό μου στην κυρία Βήτα  για την θεατρική παράσταση της Α’τάξεως με θέμα την  Ὁδύσσεια».

Ένοιωσα κατάπληξη όταν έμαθα ότι, όχι μόνο δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε περισσότερα για την πληροφορία που είχε δώσει η σύζυγός μου, αλλά απεναντίας ο λόγος που την καλέσατε ήταν για να της κοινοποιήσετε ότι οποιαδήποτε διαφωνία με  την επίσημη γραμμή του υπουργείου είναι εκτός συζητήσεως.

Και μάλιστα πως, αν διαφωνούμε, να μην φέρουμε το παιδί μας στην παράσταση!!!!!

Προσπάθησα ν’ αφήσω στην άκρη τον θυμό μου και να προσπαθήσω να καταλάβω την στάση σας. Τόσο δύσκολο ήταν να διαβάσετε το επίμαχο απόσπασμα του Ομήρου, αντί να ταμπουρωθείτε πίσω από το υπουργείο και την ἑπιστημονική επιτροπή» του; Μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι θα ήσασταν υπόλογη στους προϊσταμένους σας, αν επιλέγατε να παρουσιάσετε τον Πολύφημο με δύο μάτια, αντί για ένα, όπως έχει επικρατήσει! (προτάσεις επ’ αυτού στο τέλος της επιστολής)

Όμως κυρία Άλφα, το θέμα δεν είναι αν έχει δίκιο ο Δούκας που διατυπώνει αυτήν την θέση ή ο Κακριδής με τον Καζαντζάκη που διατυπώνουν την κατεστημένη. Άλλο είναι το διακύβευμα και είναι πολύ σοβαρότερο.

Αυτό που  με ενόχλησε πολύ, ήταν ότι είχατε μια ευκαιρία ως εκπαιδευτικός να ερευνήσετε ένα θέμα και να παρουσιάσετε ενδεχομένως κάτι διαφορετικό. Να περάσετε και στα παιδιά το μήνυμα ότι οφείλουν να ερευνούν. Να αμφισβητούν, να κρίνουν. Να δέχονται, αλλά και να απορρίπτουν.

Δεν το πράξατε. Αναρωτιόμουν το γιατί, όταν την ίδια μέρα, εκεί που ψώνιζα, πήρα την απάντηση. Έλεγα στον οπωροπώλη ότι ο Όμηρος δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Κύκλωπας ήταν μονόφθαλμος, παρ’ όλο που είναι σχολαστικά λεπτομερής στις περιγραφές που κάνει.

Μ’ ακούει μια κυρία που ψώνιζε δίπλα και μου λέει: «Μα τα βιβλία του σχολείου λένε πως ο Κύκλωπας ήταν μονόφθαλμος!»

«Ο Όμηρος το λέει;» της απαντώ.

«Το λένε τα βιβλία του σχολείου», μου ξαναλέει.

«Τίνος έργο είναι η Οδύσσεια;» της λέω, «Ομήρου Οδύσσεια, δεν λέγεται;».

Με κοίταζε σαν αποσβολωμένη.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!!

Τρόμαξα! Εκεί συνειδητοποίησα ποιόν ακριβώς ρόλο επιτελεί η «Παιδεία» στην χώρα μας!

Παράγει ανθρωπάκια υπάκουα, υπηκόους  πρόθυμους χωρίς κριτική σκέψη, που δέχονται την πληροφορία που τους έρχεται από «έγκυρες πηγές» και την καταπίνουν αμάσητη! Χωρίς φίλτρα, χωρίς έλεγχο.

Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Το έχουν κάνει άλλοι γι’ αυτούς. Όπως η «επιστημονική επιτροπή» που επικαλεστήκατε, για παράδειγμα.

Για ποιες επιστημονικές επιτροπές μιλάμε κυρία Άλφα;

Αυτήν του δικού σας υπουργείου, που αποδομεί την γλώσσα μας δεκαετίες τώρα, και κάθε φουρνιά παιδιών έχει φτωχότερο λεξιλόγιο από την προηγουμένη; Που, αντί να προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο, τραβώντας τους μετρίους μαθητές προς τα πάνω, το κατεβάζουν χαντακώνοντας  και τους καλούς μαθητές;

Ή την άλλη «επιστημονική επιτροπή», αυτήν του υπουργείου υγείας; Που προσπαθούν τόσον καιρό να μας πείσουν να σπεύσουμε να κάνουμε το εμβόλιο (κατά) της γρίπης των χοίρων; Με την συνεπικουρία των Μέσων Μαζικής Αποχαυνώσεως βέβαια!

Πάντα θεωρούσα ότι ο μηχανισμός ελέγχου των μαζών που διαθέτει το Σύστημα, είναι τα ΜΜΕ και ο μηχανισμός καταστολής είναι η αστυνομία.

Ξέρετε τι κατάλαβα κυρία Άλφα;

Ο πραγματικός μηχανισμός  καταστολής που διατηρεί το Σύστημα, προκειμένου να μην διαταράσσονται οι ισορροπίες και τα πλήθη να κάθονται ήσυχα και να «κοιτάνε την δουλειά τους», είστε εσείς κυρία Άλφα.

Όλοι εσείς οι υπάκουοι εκπαιδευτικοί που ταϊζετε τα παιδιά μας με ό,τι σας δώσει το Σύστημα, δημιουργείτε τους αυριανούς υπηκόους, τους είλωτες που χρειάζονται οι εξουσιαστές για να διατηρήσουν τον έλεγχο του πλανήτη και τα άνομα κέρδη τους.

Καμμία Αστυνομία δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Μόνο εσείς, τα πειθήνια όργανα του υπουργείου α-παιδείας. 

Κι αν με ρωτήσετε γιατί σας αποκαλώ έτσι, σας ρωτώ: εσείς δεν δηλώσατε επανειλημμένως Ανεύθυνη για τις επιλογές των εργοδοτών σας (του υπουργείου);

Κι αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε, γιατί θα πρέπει να έχετε κι εσείς ευθύνη, σας παραθέτω το απόσπασμα από την Ασκητική του Καζαντζάκη:

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: εγώ. Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”

Σήμερα, στον καιρό του Μνημονίου, περισσότερο από ποτέ πρέπει ν’ αποζητάμε την ευθύνη. Όλοι μας.

Το οικονομικό θέμα, για το οποίο αντιδρά κυρίως ο κόσμος, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να διορθωθούν, αν θέλουμε να έχουμε προοπτική ως άτομα, αλλά και ως σύνολο. Λειτουργούσαμε ως λαός τόσα χρόνια με ευθυνοφοβία, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.

Βλέπαμε δυσμενείς εξελίξεις να τρέχουν δίπλα μας και δεν αντιδρούσαμε. «Εγώ θα το σταματήσω;» σκεφτόμασταν. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει!!!

Ναι, εσύ θα το σταματήσεις!!! Ο καθένας μόνος του, κι όλοι μαζί!!! 

Ο γιατρός οφείλει να προτείνει την θεραπεία που είναι πιο επωφελής για τον ασθενή, ακόμη κι αν η κλινική (ο εργοδότης του) προωθεί άλλην, πιο κερδοφόρα για εκείνην.

Ομοίως ο φαρμακοποιός να προτείνει το καταλληλότερο φάρμακο για τον ασθενή, ασχέτως του τι προωθούν οι φαρμακοβιομηχανίες.

Ο ασφαλιστής να προτείνει το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες του ασφαλισμένου, ακόμη κι αν η εταιρεία (ο εργοδότης του) προτιμά να πουληθούν άλλα προϊόντα.

Έτσι κι ο δάσκαλος, να δείχνει εναλλακτικές οπτικές στους μαθητές του, ακόμη κι αν κινείται σε ασφυκτικά πλαίσια «διδακτέας ύλης».

Όλοι οι τομείς είναι σημαντικοί, ο δικός σας όμως είναι ο πιο καίριος. Έχετε στα χέρια σας τα κύτταρα της αυριανής κοινωνίας μας.

Ο πήχης έχει σηκωθεί ψηλά πλέον. Δεν σας επιτρέπεται λοιπόν να λειτουργείτε ως Δημοτικό Σχολείο ΕΠΕ !!!

Τολμήστε λοιπόν!!!!

Τολμήστε, αλλιώς θα σας προσπεράσουν οι εξελίξεις!!!!

Ν. Θ.

Γονέας

Υ.Γ. (1): Ασχέτως του τί θα πράξετε με την παράσταση, σας δηλώνω ότι θα έρθω να την παρακολουθήσω. Ειλικρινώς, δεν με ενδιέφερε καθόλου τι ρόλο θα έχει το παιδί μου . Όμως θεωρώ απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την αλλαγή που κάνατε! Απαιτώ την άμεση επαναφορά του ρόλου. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσον.

Υ. Γ. (2): Αν αποφασίσετε να ερευνήσετε, θα σας παράσχω σχετικό υλικό. Αν όχι, θα ενημερώσω όλους τους γονείς των άλλων παιδιών και θα τους μοιράσω επίσης το υλικό, όπως και την παρούσα επιστολή.

Υ. Γ. (3): Ιδέες για την παράσταση:

Βλέπει ο Οδυσσέας τον Πολύφημο και του λέει «Καλά εσύ δεν είσαι μονόφθαλμος;»

Πολύφημος: «Όχι γιατί;»

Οδυσσέας: «Το είχα δει σε DVD»

Πολύφημος: «Ο Όμηρος πάντως που έγραψε το σενάριο, δεν λέει κουβέντα!»

Υ. Γ. (4): Αν νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός με το θέμα των εμβολίων, βάλτε στο google την φράση shaken baby syndrome, και θα εκπλαγείτε.

Οι γιατροί εφηύραν αυτό το «σύνδρομο» για να δικαιολογήσουν τους θανάτους από τις παρενέργειες των εμβολίων!

φωτογραφία

 

 

Ἠλίθιοι, ἀνεγκέφαλοι, ἀμόρφωτοι δάσκαλοι!         

(Visited 27 times, 1 visits today)
One thought on “Ἐπιστολὴ καταγγελία πρὸς τὴν διευθύντρια Δημοτικοῦ Σχολείου Α.Ε.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Καταγγέλλω τὴν δασκάλα καὶ τὴν διευθύντρια τοῦ σχολείου γιὰ ἐμπάθεια! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply