Βιταμίνη D

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΑΕΙΣ!!!

Η αναπόφευκτη αλήθεια του θέματος είναι ότι η σύγχρονη ιατρική θέλει τους ανθρώπους να παραμένουν σε άγνοια σχετικά με τις θεραπευτικές επιδράσεις της βιταμίνης D.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Υπάρχει μια επιδημία ανεπάρκειας της βιταμίνης D, σαρωτική σε όλο τον σύγχρονο κόσμο μας, και η σοβαρότητα αυτής της επιδημίας κάνει τον ιό H1N1 της γρίπης των χοίρων να φαίνεται σε σύγκριση με αυτήν την υπόθεση σαν ένα απλό κρυολόγημα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D δεν είναι μόνο ανησυχητικά εξαπλωμένη, αλλά είναι επίσης και η αιτία πολλών άλλων σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2010 τεύχος του Journal of Clinical Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού διαπιστώθηκε ότι 59 τοις εκατό του πληθυσμού έχει έλλειψη σε βιταμίνη D. Επιπλέον, σχεδόν 25 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
Άρα μόνο το 16 τοις εκατό του πληθυσμού είχαν επάρκεια σε βιταμίνη D

Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικος Μs

πηγὴ

φύτρο: Βιταμίνη D

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply