Ἰδοῦ καὶ οἱ «γενοκτονημένοι» Τοῦρκοι!

 

Συγγνώμη, ἀλλὰ γελῶ! 
Δὲν ἄντεξα μὲ τὴν εἴδησιν!
Ἀκοῦς ἐκεῖ γενοκτονημένοι!
Μά καλά; 
Τί στό καλό ἔχουν τά μογγόλια στό κεφάλι τους; 
Ἀντί νά κάτσουν καί νά ἀναζητήσουν τά αἴτια τῶν λαθῶν τους, τώρα τραβοῦν νά βγοῦν κι ἀπό ἐπάνω;
Νὰ χαρῶ ἐγὼ ἐπιστήμονες!
Νὰ χαρῶ καὶ ἐμᾶς ποὺ ἀσχολούμεθα ἀκόμη μαζύ τους!

Φιλονόη.

Οι Τούρκοι στη Βουλγαρία πιστεύουν ότι υπέστησαν γενοκτονία στους Βαλκανικούς Πολέμους.

 Το Βαλκανικό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών της Ρωμυλίας  (RUBASAM) πραγματοποίησε εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2012 σε σύμπραξη με το Παγκόσμιο Τουρκικό Ίδρυμα Ερευνών, με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο του ιδρύματος, Özcan Pehlivanoğlu, με θέμα «100 Χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους και οι γενοκτονίες κατά των Τούρκων».

Στην εκδήλωση  μίλησε ο καθηγητής Δρ Turan Yazgan εκ μέρους των Βαλκάνιων Τούρκων της Ρωμυλίας ο οποίος ανέπτυξε το παρελθόν και τη σύγχρονη παρουσία  του τούρκικου στοιχείου στην περιοχή και ευχαρίστησε το τουρκικό έθνος για τη συμπαράστασή του σε ένα κοινό αγώνα για τους Τούρκους της Ρωμυλίας( Βουλγαρία).

Πρόσθεσε, επίσης,  ότι οι κοινός αγώνας συμβάλει στην ισχυρή παρουσία του τουρκικού έθνους και στην αλληλοβοήθεια του Τούρκων στην Ρωμυλία όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα της Βουλγαρίας.

Αν οι Τούρκοι έχουν παράπονα τότε τι να πούμε εμείς για τους Ελληνικούς πληθυσμούς της ανατολικής Ρωμυλίας που υπέστησαν απίστευτους διωγμούς το 1878. Μη ξεχνάμε ότι η πόλη Μπουργκάς (Ναι η γνωστή) ονομαζόταν Πύργος. (πηγή)

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply