Γιατὶ θὰ ἀποτύχῃ τὸ μνημόνιον.

Μπλούστατα λόγια π τν Νετάκια.
χι πς χρειαζόμασταν φυσικ κάποιαν νάλυσιν πλέον!
χουμε γίνει λοι μας γνστες, σχεδν εδικοί. (Λέμε τώρα..)
Πο γίναμε εδικοί; Μ στν ναγνώρισιν τν τοπημάτων τους, τν ψευδν πο μς ραδιάζουν κα τν μεθοδεύσεων ποργανώνουν.

Καλ πμε.. Καλλίτερα δν γινόταν..

Φιλονόη .

Υ.Γ. Κάπου διάβαζα πς τρόικα τ πάει γι ν μειωθον ο μισθο στ 180 ερ. κούσατε κάτι; χι γι τς προθέσεις τς τρόικα. Γιντιῤῥήσεις π τος λιθίους. 

 Γιατί θα αποτύχει το Μνημόνιο με απλά λόγια. Το ψέμα για την μείωση μισθών

Στον καπιταλισμό, κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα απασχολούμαι, υπάρχει ο νόμος της Ελεύθερης αγοράς, επειδή όμως δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς κλέφτες, πορνες, τελώνες, φαρισαίους κτλ υπάρχουν κάποια ελάχιστα κριτήρια δικαίου, δεν κοιτάω την οικονομια, όπως ο διαιτητής σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου, και κερδίζει ο καλύτερος (εδώ ανταγωνιστικότερος).

Το καπιταλιστικό κράτος ορίζει λοιπόν τον κατώτερο μισθό, όχι γιατί είναι “σοσιαλιστικό”/”κομμουνιστικό”, αλλά γιατί υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο είναι κλοπή (γι αυτό και συλλογικές συμβάσεις .) Ως κανόνα δικαίου.

Πχ για να πάει ένας εργάτης ένα κιβώτιο από το σημεί0 Α στο Β κοστίζει ελάχιστο 1 €, αν τώρα είναι καλύτερος (ανταγωνιστικότερος) και σου πάει 2-3 ας πάρει 2 € ή μάλλον θα του δίνεις 2 € για να μην στον πάρει ο διπλανός.

Ερχεται τώρα το ΔΝΤ και μας λέει ότι αν την δουλεία την κάνει κάποιος μέχρι 25 ετών, πληρώνεται 0,50cent! Και μετά τα γενέθλεια 0,70cent.

Γιατί;; Γιατί Ετσι! Το είπε η Πολυεθνική/Εργολάβος/Μπετατζής.

Μα θα είναι ανταγωνιστικότερος;; Μα ο ανταγωνισμός ορίζεται από την απόδοση ως βελτίωση (πχ βιομηχανοποίηση) κι όχι από την μη-απόδοση! Παρεμβαίνει δηλαδή στην Ελεύθερη αγορά υπερ μιας συγκεκριμένης ομάδας (πολυεθνικών) και καταστρατηγεί τον ανταγωνισμό που λέει ότι υπερασπίζεται!

Ενα άλλο παράδειγμα που βγάζει μάτια είναι η παρέμβαση στις Τράπεζες. Οι τράπεζες είναι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και θα πρέπει κι αυτές να υπόκεινται στους όρους του ανταγωνισμού δηλαδή να κλείνουν όπως κι ένα εμπορικό κατάστημα. Φυσικά λόγο του όγκου τους “κλείσιμο” εννοείτε η κρατικοποίηση ή συγχώνευση, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν (Ιωνική, Κρήτης, Χιος κτλ)

Αρα έχουμε ένα διαιτητή που σφυρίζει διαρκώς πέναλτυ Υπερ της μίας ομάδας (Tραπεζών κι offshore), κι άρα αυτή είναι ο μόνος λόγος μείωσης της ανταγωνιστικότητας και των μισθών. Και φυσικά κάποιοι μισθοί θα μειώνονταν, αλλά κι κάποιοι άλλοι θα αυξάνονταν, το λείμμα του ενός καταστήματος θα έφερνε ανάπτυξη στο άλλο, σήμερα αντί αυτού έχουν γαμ$%#σει την αγορά και δεν πουλάει κανένας.

Το θέμα χωράει ανάλυση, αλλά το νόημα το πιάσατε. (Νετάκιας)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply