Ἡ Ἑλλὰς σήμερα.

Τρες καταθέσεις, τρες διαφορετικς στιγμές, τρες καταγγελίες…
Γιατί συμφων καί μέ τίς τρες;
λλάς σήμερα; 
Λθος…
Τλλαδοξεφτιλιστν σήμερα!

π τότε πορίσθησαν οκλογές, ο περισσότεροι διαδικτυακο φίλοι μετετράπησαν σ ζήτουλες ψήφων, ετε γι τις διους, ετε γι τ κόμματά τους…
λλαξε κάτι;
Χμμμ….
Πολλλλαξαν… Πάρα πολλά… κόμη κα τνόματα τν κομμάτων… 
Μόνον τφεντικ παραμένουν δια!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ατ συμβαίνει τώρα! Ατ βλέπουν τ μάτια μας, κον τ ατιά μας κα ασθάνεται τ σμα μας. λλ μόνον γι τώρα… Λίγο κόμη.. Λίγο κόμη.. Κα μετ θ τολλάξουμε τ φτα! Θ θαφτκόμη κα τ σπέρμα το κάθε βριστο!

Η Ελλάς, και όχι Ελλάδα, έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών, γραμμικού Χρόνου, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει η έννοια του “Χρόνου”.
Αυτό είχε σαν βάση το Χθες.

Σήμερα…
Τί μέλλον μπορεί να έχει μια χώρα που οι αντικειμενικές αξίες των κτιρίων στο Κολωνάκι των καφετεριών είναι πολλαπλάσιες από αυτές της Ακαδημίας Πλάτωνος, της ομώνυμης Ακαδημίας που έζησε 1.000 ολόκληρα χρόνια;

Ρωτήστε έναν τουρίστα, ξέρετε από αυτούς με τις φωτογραφικές μηχανές στον λαιμό, τί ξέρει από την Αθήνα. 9 στους 10 θα ξέρουν το Κολωνάκι… ζήτημα 1 στους 10 να γνωρίζει την Ακαδημία Πλάτωνος.

Και τόσο το Υπουργείο “Πολιτισμού”, όσο και εκείνο της “Παιδείας” στοιχίζουν εκατομμύρια από το υστέρημα του φτωχού, πλέον, Έλληνα.
Μέχρι πότε άραγε….

Νικόλας

Θεωρητικά η Ανάσταση ακολουθεί τη Σταύρωση.
χμμμ… στην περίπτωσή μας όμως, Ανάσταση είχαμε πριν μια βδομάδα και έπεται η Σταύρωση.

Και αυτό γιατί σαν λαός, που έχει ξεχάσει τις προγονικές του μνήμες, βγάζουμε στην επιφάνεια του χαρακτήρα μας ό,τι χειρότερο μπορούμε. Για παράδειγμα:

Οι χθεσινοί “αγανακτισμένοι” έγιναν σημερινοί οπαδοί. Και όχι μόνον αυτό… όσοι απέκτησαν μια κάποια αναγνωρισιμότητα στις σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης φωνάζοντας για το σάπιο, διακομματικό Πολιτικό Σύστημα… φιγουράρουν σε διαφημιστικά φυλλάδια κάποιων πολιτικών κομμάτων.

Και το χειρότερο… οι διαδικτυακοί φίλοι που τους έκαναν “like” σχολιάζοντας “μαζί σου να δώσουμε τέλος στα πολιτικά κόμματα”, τώρα κάνουν “like” στις κομματικές τους φωτογραφίες σχολιάζοντας “μαζί σου, το κόμμα μας θα αλλάξει την κατάσταση”.

Και οι Έλληνες πάντα τυφλωμένοι από τα κομματικά “καθρεφτάκια” των ιθαγενών, γίνονται από τις αρχές της ιστορίας τους θύματα του “διαίρει και βασίλευε”…

Και μένουν πάντα υπόδουλοι…
απλά αλλάζουν Αφέντη…

Νικόλας

Κοίτα να δεις γυρίσματα που έχει η ζωή…

Πριν 2 χρόνια τέτοιον καιρό έγραφα θυμάμαι άρθρο για να προωθήσω την ιδέα στους Έλληνες να ζήσουν για λίγο σε κάποια χώρα του Εξωτερικού. Έτσι θα μπορούσαν να δουν έναν τρόπο οργάνωσης της Καθημερινότητας και του φιλικού προς τον πολίτη Κράτους. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να προσαρμόσουν τις εμπειρίες τους στα ιερά χώματα της Ελλάδος, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα Κράτος Δικαίου και πάνω απ’ όλα φιλικό προς τον Πολίτη.

http://www.arkadian.gr/apoikismos%202010.html

Σήμερα οι συνθήκες με υποχρεώνουν να γράφω κείμενα για να αποτρέψω τους εναπομείναντες Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας να προστεθούν στον όγκο των χιλιάδων που δραπετεύουν από τη χώρα, αφήνοντάς την έρμαιο στις ορδές των λαθρομεταναστών.

Η Ελλάς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα επανακάμψει… το ζήτημα είναι ποιοι θαΟδηγούν, και όχι Άρχουν, αυτή τη χώρα όταν έλθει το Πλήρωμα του Χρόνου. Αν τα σπίτια των Ελλήνων που εγκαταλείπουν τον Αγώνα, δικαίως ίσως δεν θα το κρίνω εγώ, έχουν τότε γίνει εξοχικές κατοικίες κάποιων Βορειοευρωπαίων, θα έχει χαθεί το πολυτιμότερο Αγαθό τους.

Η Εστία…

Νικόλας

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply