Τὸ ἐθνικὸν νόμισμα, ἡ ἀπάτη τοῦ εὐρῶ καὶ ἡ παγίδα τῆς εὐρω-δραχμῆς.

Τὸ ἐθνικὸν νόμισμα, ἡ ἀπάτη τοῦ εὐρῶ καὶ ἡ παγίδα τῆς εὐρω-δραχμῆς.

 

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΜΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ (ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΑΣ ΟΧΥΡΩΘΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”!!!!
ΑΣ ΑΦΗΣΩΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ, ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ!

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ; ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ;;; ΕΝΘΥΜΗΣΘΕ ΠΟΣΟ ΥΠΕΤΙΜΗΘΗ ΗΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;; 1 ΕΥΡΩ =340,75 ΔΡΑΧΜΕΣ!!!! ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ. ΕΡΩΤΗΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;
ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ 130-200 ΕΥΡΩ;; ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΣΙΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 50 ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ;;; (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 1.350.000.000 !). ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ (1.100.000.000 !);;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΝΟΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 1 ΕΥΡΩ (!!) ΘΑ ΑΠΕΤΡΕΠΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ;
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ Η ΜΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ! 
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ) ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!
“ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΑΛΛΙΩΣ, ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!! (ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΙ!)
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΘΗ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ (Π.Χ. 75%!), ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗ!
ΜΗΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩΜΕ;
ΤΙ ΕΧΩΜΕ ΝΑ ΧΑΣΩΜΕ ;;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΣΩΣΩΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΑ “ΑΣΗΜΙΚΑ’ ΜΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ:

 Στέφανος Βαβούρας


Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο. Το δίλημμα που τίθεται για €ΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα:

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, €ΥΡΩ Ή €ΥΡΩ·ΔΡΑΧΜΗ;

Διότι όταν μιλάμε γιά Δραχμή, θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιός χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα έχει το εκδοτικό προνόμιο: Έντοκη €υρώ·Δραχμή από την ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνον την μέχρι του 30 τοις εκατό κρατική συμμέτοχη) ή άτοκη Δραχμή από μία εθνικοποιημένη ΤτΕ; Η διάκριση είναι σημαντική.

Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του €υρώ ανήκει στην ΕΚΤ. Ως νόμισμα δε το €υρώ δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας), αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους)!

Δηλαδή το €υρώ μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα). Πρώτα δημιουργείται και μετά δανείζεται σε εμπορικές τράπεζες με 1 τοις εκατό· κατόπιν, μέσω της αγοράς ομολόγων, οι εμπορικές τράπεζες το δανείζουν με 4, 5 ή και 6 τοις εκατό,.

Τα ομόλογα όμως αποτελούν μία επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχουν και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) τα ομόλογα αποτελούσαν μία καλή επένδυση και γι’ αυτό έφεραν την διαβάθμιση ΑΑΑ (τώρα πιά στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).

Μέσω των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και σε συνδυασμό με τα άγρια μέτρα λιτότητας και υψηλής φορολογίας, τα τραπεζικά καρτέλ αναγκάζουν τα κράτη και τους λαούς τους να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Ζούμε δηλαδή το φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης του κέρδους και της κοινωνικοποίησης της ζημιάς των τραπεζικών καρτέλ, με τον γνωστός όρο: ‘privatize the gains and socialize the losses’.

Όταν εκδίδεις ένα oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μία δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα, πάλι μιλάς για χρέος, με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως ακριβώς δεν είναι δυνατόν να κάνεις νηφάλιο έναν ήδη μεθυσμένο με περισσότερο αλκοόλ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ, ΤΕΛΟΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ε. Γ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ! ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΦΥΣΙ, ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!! ΑΝΕΝΟΛΧΗΤΟΙ!!!!!! (πηγή)

Τέλος, σς παρουσιάζω τν ντρέα θηναο. Κάτι ξέρει περισσότερο πμς….

Φιλονόη.

(Visited 241 times, 1 visits today)
One thought on “Τὸ ἐθνικὸν νόμισμα, ἡ ἀπάτη τοῦ εὐρῶ καὶ ἡ παγίδα τῆς εὐρω-δραχμῆς.

Leave a Reply