Ὅταν τὰ 8 ἐκατομμύρια ΜΑΣ γίνονται βίλες κι ἀκριβὰ αὐτοκίνητα…

Ὅταν τὰ 8 ἐκατομμύρια ΜΑΣ γίνονται βίλες κι ἀκριβὰ αὐτοκίνητα...Τί πρέπει νά κάνουμε;
Νά θυμώσουμε; 
Νά κλάψουμε; 
νά πέσουμε κάτω πό τά γέλια;

Πρς ρας νέλαβε, ετυχς, δικαιοσύνη…
Βέβαια, τί νά μς κάν κι ατή;
Τόσοι πατενες μέσα σέ μίαν τόσο δά χώρα, δέν προλαβαίνει…. 

Κα προσέξτε, ατ τκαναν κάτι …ψιλικατζδες, π κάτι Πανεπιστήμια…
Φαντάζεστε τί θά γίνταν θά ρχίσουν νά βγαίνουν πιό μεγάλα νόματα στήν …άγορά;
π τν λλην,  τί νά τούς κάν φυλακή; Καί πόσους πιά νά χωρέσ; Τόσοι πογιναν, λη λλάδα φυλακ ν γίν, πάλι δν θ τος χωρ!

Φιλονόη.

Στην φυλακή τρία μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου – 8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΑΝ FERRARI ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Παντείου και έξι ακόμα μέλη του διοικητικού προσωπικού, μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, το ποίο τους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαιώσεως. 

 

Το δικαστήριο επέβαλλε στους καταδικασθέντες ποινές από 10 έως 31 χρόνια. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση περίπου 8 εκατ ευρώ, τα οποία προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του Παντείου πανεπιστημίου, τα οποία κατέληξαν να γίνουν είδη πολυτελείας, βίλες και… Ferrari. 

 

Για την υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο τα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, ο διευθυντής του λογιστηρίου του ιδρύματος Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, οι υπάλληλοι του λογιστηρίου Βλάσσης Βεηκόντης και Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, ο διοικητικός υπάλληλος Χαράλαμπος Μπούτσικος καθώς και οι ιδιώτες προμηθευτές του ιδρύματος Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης.

 

Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2010.

 

Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του δικαστηρίου και παρά την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε απαλλαγή των τριών πανεπιστημιακών, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι εξής:

 

Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κάθειρξη 14 ετών. Σε πρώτο βαθμό οι Κώνστας και Παπαθανασόπουλος είχαν καταδικαστεί στην ίδια ποινή ενώ ο Γετίμης σε κάθειρξη 16 ετών.

Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ποινή κάθειρξης 31 ετών, από την πρωτόδικη των τρις φορές ισόβιας κάθειρξης.

Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, κάθειρξη 14 ετών, από 16 σε πρώτο βαθμό.

Βλάσσης Βεηκόντης και Χαράλαμπος Μπούτσικος, κάθειρξη 13 ετών, ίδια ποινή για τον Μπούτσικο σε πρώτο βαθμό και κατά δύο χρόνια μικρότερη για τον Βεηκόντη από την πρωτόδικη.

Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης, κάθειρξη 10 ετών. Σε πρώτο βαθμό ο Γρατσάνης είχε ίδια ποινή ενώ ο Ορφανός 12ετή κάθειρξη.

 

Το δικαστήριο διέταξε την 5ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων καθώς και τη δήμευση κατασχεθέντων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινήτου μάρκας Ferrari που είχε αγοράσει ο Κουτσοδημητρόπουλος.

 

Στο αίτημα της υπεράσπισης που απορρίφθηκε από το δικαστήριο για διήμερη διακοπή της διαδικασίας οι συνήγοροι τόνισαν ότι η βλάβη για τους εντολείς τους είναι υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη εάν οδηγηθούν στη φυλακή. 

 

Ο Δημήτρης Κώνστας τόνισε στο δικαστήριο ότι ήταν παρών στη δίκη του «γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα με κρίνει δίκαια, δεν πρόκειται να φύγω, παρακαλώ δώστε μου αυτές τις δύο ημέρες και μετά κάντε ό,τι θέλετε».

 

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ο Βλάσσης Βεηκόντης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Ο κατηγορούμενος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Λαΐκό Νοσοκομείο.

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαστές αποδοκιμάστηκαν έντονα από παριστάμενους, συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων. (πηγή)


Υ.Γ. πως βλέπετε τοτα τ βλαστάρια παθαν κα βλάβη… Κι μες βρέ τομάρια τί χουμε πάθει; Τό διασκεδάζουμε;

(Visited 18 times, 1 visits today)
One thought on “Ὅταν τὰ 8 ἐκατομμύρια ΜΑΣ γίνονται βίλες κι ἀκριβὰ αὐτοκίνητα…

Leave a Reply