Τὸ τσαμένο!

Τὸ τσαμένο!Βρέ παιδιά;

Γιατί τά βάλαμε ὅλοι μέ τήν Σταμάτη;

Αὐτὸ τὸ τσαμένο μίαν φυσιολογικὴ ζωὴ ζοῦσε, κατὰ πῶς ἰσχυρίζεται!!

Μίαν φυσιολογικὴ ζωὴ τῆς μέσης Ἑλληνίδος!

 

Ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε ἔχει κι ἕνα δίκαιον βουνὸ τὸ κορίτσι!

Ἡ μέση Ἑλληνίδα παντρεύεται ἀπὸ λεπτὰ(!!!) αἰσθήματα τὸν καλό της!

Δὲν τὴν ἐνδιαφέρει ἐὰν αὐτὸς εἶναι ἐσχατόγερος!

Ἔτσι, ὅλοι οἱ κάτω τῶν 70 μαραζώνουν καὶ τρέχουν στὶς μαυροῦλες τῆς Πατησίων.

Ἡ μέση Ἑλληνίδα ἀγοράζει 5.000 εὐρῶ ῥουχαλάκια γιὰ τὸ βλαστάρι της σὲ μίαν μόνον ἔξοδο!

Τὸν ὑπόλοιπο καιρὸ τρώει τὶς σᾶρκες της, καθῶς καὶ τὶς σᾶρκες τοῦ κανακάρη της, πρὸ κειμένου νὰ μὴν ψοφήσῃ τῆς πείνας!

Ἡ μέση Ἑλληνίδα κάνει γάμους στὰ Παρίσια, στὰ Λονδίνα καὶ στὶς …Σελῆνες!

Τὸν ὑπόλοιπο καιρὸ εἶναι ξύπνια καὶ θέλει νὰ λιώσῃ τὶς Βικοῦλες, τὶς Ἀννοῦλες, τὶς Κατερινοῦλες, καθῶς ἐπίσης κι ὅλες τὶς ἄλλες …ἐταῖρες ποὺ τῆς ξεσκίζουν τὴν ζωή!

Κατὰ τὰ ἄλλα ἡ Βικούλα μία χαρὰ πέρασε!

Καιρὸς νὰ ζήσῃ καὶ τὶς …κακὲς ἡμέρες…(Καὶ νύκτες φυσικά! Εἴπαμε, μισὲς μισὲς εἶναι αὐτές!!!)

Υ.Γ. Ἐγὼ μανδὰμ δὲν σὲ θέλω μέσα στὸ κελί. Ἔξω σὲ θέλω. Νὰ ἀποπληρώσῃς ὅσα ἔφαγες, μὲ τοὺς νομίμους (τοκογλυφικοὺς τόκους τοῦ κράτους) καὶ νὰ δουλεύῃς ὅλην τὴν ὑπόλοιπη ζωή σου γιὰ νὰ ξεχρεώνῃς! Μέσα τί νά σέ κάνω; Ἐκεῖ σὲ ταΐζουμε. Ἔξω, ἐκεῖ ποὺ μᾶς περιέπαιζες μὲ τὸν τρόπο ζωῆς σου. Μὲ τὶς ἐπιλογές σου. Μὲ τὴν ἀναισθησία ὅλων σας… Ἔξω… Νὰ καθαρίζῃς σκᾶλες, νὰ εἶσαι νυχθημερὸν στὴν λάντζα καὶ στὸ ξεσκάτισμα. Ἐκεῖ σὲ θέλω. Στὴν πραγματικότητά μας, μήπως κι ἐπὶ τέλους μάθῃς πὼς ἄλλο ἡ ἐπιβίωσις κι ἄλλο ἡ Ὕβρις!

Βίκυ Σταμάτη: «Ζούσα σαν την μέση Ελληνίδα»

 Συνέντευξη μέσα από τη φυλακή έδωσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Υποστηρίζει ότι την ωθούν στην αυτοκτονία

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, σε συνέντευξή της, υποστηρίζει ότι η απεργία πείνας δεν ήταν δικονομικό τέχνασμα, αλλά κραυγή διαμαρτυρίας και απελπισίας σε μια άδικη προφυλάκιση.

Στην συνέντευξή της που παρεχώρησε στο newsvoice.gr, ισχυρίζεται ότι η άδικη αυτή απόφαση ουσιαστικά υπογράφει την φυσική της εξόντωση και την σπρώχνει στην αυτοκτονία.

Επιπλέον, στο ίδιο προκλητικό ύφος, αναφέρει ότι τα όσα ακούστηκαν για τις σπατάλες της ήταν αναληθή και φθάνει στο σημείο να λέει ότι ζούσε όπως μία μέση Ελληνίδα, δήλωση που αν μη τι άλλο, προκαλεί εντυπώσεις και αντιδράσεις.

Μάλιστα αναφέρει στην συνέχεια σε δραματικό τόνο, ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ιατροφαρμακευτική αγωγή, ζητώντας την αποφυλάκιση της.

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη έγινε μέσω δικηγόρου με γραπτές ερωτήσεις και έτσι δεν υπήρχε η δυνατότητα να ληφθούν πειστικές απαντήσεις ή να υπάρξει αντίλογος.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Σταμάτη:

Αρχικά κα Σταμάτη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την συνέντευξη που μου δίνετε. Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεστε φυλακισμένη και μετά την απεργία πείνας καταλήξατε στο νοσοκομείο. Πως είναι σήμερα η υγεία σας;

Η απεργία πείνας δεν ήταν «δικονομικό τέχνασμα» ούτε βέβαια εφεύρημα μιας δήθεν «πολιτικής κρατουμένης» αλλά κραυγή διαμαρτυρίας και απελπισίας σε μία άδικη προφυλάκιση, σε μία απόφαση που υπονοεί «μάτια και στόματα ερμητικά κλειστά» ή άλλως μπορείτε να αυτοκτονήσετε ελεύθερα εντός των φυλακών!!! Όμως, η απεργία επιβάρυνε την υγεία μου, με οδήγησε δε στο Νοσοκομείο σε πλήρη κατάρρευση και πλέον διαβιώ εντός των ορίων της ψυχοσωματικής αδυναμίας με πλήρη καταβολή δυνάμεων, απουσία φυσιολογικής επικοινωνίας, κινούμενη ως υποψία αυτόνομης προσωπικότητας. Με λίγα λόγια, έχω γίνει ράκος ηθικό, ψυχικό, σωματικό, επιβιώνω μόνον με την ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Στο παρελθόν με επιστολή σας είχατε αναφερθεί σε μια επιβεβλημένη σταύρωση σας λόγω εκλογών. Σήμερα που τελείωσαν οι εκλογές πιστεύετε πως οι δικαστικές αρχές θα εξετάσουν με αντικειμενικότητα αν όχι επιείκεια ένα πιθανό νέο αίτημα αποφυλάκισης σας;

Κατά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μας η Δικαιοσύνη είναι έννοια ιερή, ομογάλακτη αδελφή της επιείκειας. Σας θυμίζω το «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» (Ησ. 26, 9β’), όπως λέει ο Προφήτης Ησαΐας αλλά στην δική μου υπόθεση η Δικαιοσύνη φαίνεται ότι εκώφευσε, πειθάρχησε δε σε πολιτικά, προεκλογικά παραγγέλματα, επικράτησε δε αντί της Αρχής της Νομιμότητος και της Αναλογικότητος η Αρχή της Σκοπιμότητος, καίτοι δεν ήμουν ούτε ύποπτη φυγής, ούτε επικίνδυνη, ούτε μπορούσα να δυσχεράνω με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της ανακρίσεως. Τα δε οικογενειακά κριτήρια περί  μητρότητος ενός ανηλίκου τέκνου παραμένουν γράμμα κενό.

Τελικά, επικράτησαν οι πολιτικές – κομματικές νομενκλατούρες οι οποίες υποκριτικά φερόμενες ξόρκισαν στο πρόσωπο μου το κακό και με έριξαν εντέχνως στα πυρά της Ιεράς Εξετάσεως που έπρεπε να πληρώσω συνολικά για την μεταπολιτευτική, πολιτική κομματική απαξίωση και έτσι υπήρξα ιδανικό θύμα σε συνθήκες τηλεοπτικής δημοκρατίας, ανθρωποφαγίας. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα οι συντεταγμένες εξουσίες αν δεν επικοινωνούν, τουλάχιστον δεν αλληλοϋπονομεύονται!!!

Πιστεύω λοιπόν, όχι η Δικαιοσύνη σε καινούριο αίτημά μου περί αποφυλακίσεως δύναται και οφείλει ν’ απαντήσει θετικά ως ανεξάρτητη συντεταγμένη αρχή, άλλως αποφασίζει την φυσική μου εξόντωση και υπογράφει την αυτοκτονία μου.

Τον τελευταίο καιρό έχουν βγει στην δημοσιότητα μια σειρά από αρχεία του συζύγου σας που παρουσιάζουν την ζωή σας ιδιαιτέρως προκλητική αν λάβει κάποιος υπόψιν του τα εισοδήματα σας. Τι έχετε να πείτε στον κόσμο για τα ακριβά ταξείδια, ρούχα….;

Δημοσιεύματα κατευθυνόμενα και διαρροές σημειώσεων και εγγράφων επιλεκτικά έχουν γίνει με προφανή σκοπό να με στιγματίσουν.

Αλλά ένας καλόπιστος παρατηρητής αν προέβαινε δειγματοληπτικά σε έρευνα των φερομένων δαπανών πολυτελούς διαβιώσεώς μου με αυστηρά κριτήρια θα διεπίστωνε ότι αυτές ανταποκρίνονται στον τότε τρόπο ζωής μιας μέσης Ελληνίδας, με μία στοιχειώδη οικονομική άνεση. Αλλά οι κατήγοροι μου, οι τηλεοπτικοί, δημοσιογραφικοί κεκράκτες, ποτέ δεν απήντησαν στο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα και τους προκαλώ, αφού μου δίνετε την ευκαιρία, να ανατρέξουν στο «πόθεν έσχες» δεκαετίας για συζύγους διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, μιντιαρχών, μεγαλοκατασκευαστών, εθνικών εργολάβων, εθνοπατέρων, μεγαλοδημοσιογράφων, ως και στο «πόθεν έσχες» των πάσης φύσεως τρωκτικών, εφοριών, πολεοδομιών συστήματος υγείας, και άλλων δημοσίων λειτουργών.

Χαριτολογώντας βέβαια πριν τους προλάβει το ΔΝΤ. Αν οι κύριοι αυτοί κάνουν αυτή την έρευνα εγώ θα δεχθώ ν’ ανεβώ στην γκιλοτίνα στην Πλατεία Συντάγματος.

Χωρίς να είμαι γονιός θα ήθελα να καταλάβω τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας ως μητέρα. Πώς και με ποιόν ζει σήμερα το ανήλικο παιδί σας;

Ο γιος μου είναι βέβαιον ότι έχει υποστεί παιδοψυχολογικά τραύματα και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του. Αυτό προκύπτει και από βεβαιώσεις ειδικών. Τόσο η απουσία της μάνας, όσο και του πατέρα του, όπως και η διαβίωσή του κοντά στους υπεργήρους γονείς μου, δεν παρέχουν γι’ αυτόν καμμία ασφάλεια. Από την άλλη, είναι γνωστό το πρόβλημα των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών στην Ελλάδα, που απαγάγουν, σκοτώνουν, ληστεύουν, αθώα θύματα ανά την Ελληνική ύπαιθρο, ακόμα και στα Αστικά κέντρα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι ταπεινά συντετριμμένη γι’ αυτόν. Το μυαλό μου και η ψυχή μου, η αγάπη μου, η αύρα μου, είναι κοντά του. Μας χωρίζουν χιλιόμετρα, μας χωρίζουν όμως οι γκρίζοι θανατεροί τοίχοι μιας απάνθρωπης φυλακής.

Πιστεύετε πως οι κατηγορίες που σας προσάπτουν θα καταρρεύσουν το επόμενο χρονικό διάστημα; Ελπίζετε πώς σύντομα θα είσθε ελεύθερη εσείς και ο σύζυγος σας;

Πιστεύω ότι όταν αχθεί η ποινική μου υπόθεση στο ακροατήριο θα καταφανεί εν πολλοίς και η συρραφή και η νομική κατασκευή του κατηγορητηρίου που μου αναλογεί αφού το κατηγορητήριο αγγίζει τα όρια του ιδιωνύμου εγκλήματος και έχει ως βάση μία κακώς νοουμένη οικογενειακή ευθύνη που αντίκειται στις αρχές του Ευρωπαϊκού Ουμανιστικού Νομικού Πολιτισμού.

Βέβαια, σ’ αυτό το στάδιο μιλάμε για αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και όχι βέβαια για αποδείξεις. Έχω βεβαία την πεποίθηση της αθωότητός μου, είμαι και δηλώνω αθώα, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι σε μία Ευρωπαϊκή χώρα η προφυλάκιση εξισούται με προκαταβολή μελλοντικής ποινής και με παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητος και  δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιοι έχουν προαποφασίσει την φυσική μας εξόντωση διά του εγκλεισμού μας. Άλλως μας υποδεικνύουν εμμέσως τον τρόπο εξόδου μας από τις εκκρεμείς υποθέσεις δια της αυτοκτονίας.

Σας είπα ότι κάποιοι έχουν δώσει εντολές «μάτια και στόματα ερμητικά κλειστά». Εγώ όμως αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθώ, θα μιλάω, θα σκέφτομαι, θα διαμαρτύρομαι ελεύθερα μέχρι τελικής πτώσεως.

Στην ίδια γραμμή πλεύσεως βρίσκεται και ο δικηγόρος της κυρίας Σταμάτη, ο οποίος δηλώνει ότι:

«Η ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση της κας Σταμάτη λειτούργησε με μια υπέρμετρη αυστηρότητα,  ελλείψει επιεικείας και παραβιάζοντας την θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητος. Η κ. Σταμάτη έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν είχε ποτέ απασχολήσει την αστυνομία ή τις αρχές, έχει μόνιμη κατοικία και είναι μητέρα ενός παιδιού 5,5 ετών, του οποίου ο πατέρας του (ο πρώην Υπουργός Τσοχατζόπουλος) ήταν ήδη στην φυλακή. Οι δικαστικές αρχές όχι μόνον την προφυλάκισαν, χωρίς να πληρούνται οι όροι του ελληνικού νόμου για την προσωρινή κράτηση, αλλά συνεχίζουν να την κρατούν στην φυλακή παρά τα έντονα προβλήματα του παιδιού της, που είναι μόνο χωρίς μητέρα και πατέρα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η αιτιολογία του δικαστικού συμβουλίου για την συνέχιση της παραμονής της στην φυλακή   είναι ότι το απαιτεί αυτό το δημόσιο συμφέρον που υπερέχει του δικαιώματος του παιδιού της,  να έχει την μητέρα του κοντά του σ΄αυτή την ηλικία! Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα το (αόριστο) δημόσιο συμφέρον αποτελεί λόγο συνεχίσεως της προσωρινής κρατήσεως, κάτι που δεν στηρίζεται στο νόμο αλλά αποτελεί νομολογιακή κατασκευή.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα στην πελάτισσά μου και ήδη ζητήσαμε να εξετασθεί από ψυχίατρο. Σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα καταθέσουμε στον Ανακριτή αίτημα για αποφυλάκιση, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της ιδίας  και λόγω της επιδεινώσεως της ψυχολογικής καταστάσεως του παιδιού της, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ελπίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα επιδείξει ανθρώπινο πρόσωπο και θα επιτρέψει σε μια μητέρα, που από την αρχή υποστηρίζει βάσιμα ότι είναι αθώα, να βρεθεί κοντά σε ένα παιδί που είναι απολύτως μόνο του στην ηλικία των 5,5 ετών».
πηγή

(Visited 17 times, 1 visits today)
Leave a Reply