1,5 ἐκατ, εὐρώ γιά νεκροταφεῖο λαθροεποίκων

Αὐτός ὁ χῶρος ἐνταφιασμοῦ μουσουλμάνων θά εἶναι ὁ δεύτερος στήν Ἑλλάδα μἐ τόν ἄλλο νά βρίσκεται στήν Κομοτηνή

Οἱ λαθροέποικοι ἔχουν ἁλώσει γιά τά καλά τήν χώρα μας. Λές καί βρίσκονται στήν Ἀσία ἤ τήν Ἀφρική. Καταστήματα, δουλειές, τζαμιά, νεκροταφεῖα (ε, τί θά τούς κάνουμε; θά τούς καῖμε ἤ θά τούς πετᾶμε; Τό μπελά μας θά βροῦμε). Δυστυχῶς τό Ἡράκλειο ὑπέκυψε στίς «προοδευτικές» δυνάμεις. Κρίμα.

Τό ὡραῖο εἶναι ὅτι τά ἔξοδα θά τά πληρώσουν οἱ Ἕλληνες φορολογούμενοι. Ὄχι οἱ ἀναρχοαριστερούληδες. Ὄλοι μας

Μινώταυρος

Στη δημιουργία χώρου ταφής για τους μουσουλμάνους που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου με μια εργολαβία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα της αραβικής κοινότητας της πόλης πριν από ένα χρόνο.

Ο χώρος αποφασίστηκε να διαμορφωθεί σε ξεχωριστό σημείο, μέσα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, με τους τάφους να πληρούν τις προϋποθέσεις της θρησκείας των μουσουλμάνων που θέλουν το σώμα του νεκρού να «κοιτάει» προς τη Μέκκα.

Αυτός ο χώρος θα είναι ο δεύτερος χώρος ενταφιασμού μουσουλμάνων στην Ελλάδα με τον πρώτο να βρίσκεται στην Κομοτηνή και πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά τους μουσουλμάνους της πόλης καθώς μέχρι τώρα αναγκάζονταν να φεύγουν στο εξωτερικό ή να ταξιδεύουν μέχρι την Κομοτηνή για να κηδέψουν τους νεκρούς τους. Χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν αυτό με ένα ανήλικο παιδί που έχασε τη ζωή του πριν από λίγο καιρό σε συνοικία του Ηρακλείου με τους γονείς του να το κρατούν στο ψυγείο για 15 ημέρες, μέχρι να μαζέψουν τα χρήματα και να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη χώρα τους.

Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Περισυνάκης, η ανάγκη διασφάλισης χώρου ενταφιασμού σε αλλόθρησκους που φιλοξενούνται στο Δήμο Ηρακλείου ήταν επιτακτική, ενώ τονίζει πως με το σχεδιασμό που έχει γίνει θα δημιουργηθούν 50 τάφοι που αναμένεται πως θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, ενώ η επέκταση του νέου κοιμητήριου θα δώσει λύση και σε προβλήματα ενταφιασμού που αντιμετωπίζουν οι Ηρακλειώτες.

«Η δημοτική Αρχή θα διαχειριστεί το θέμα των τάφων των μουσουλμάνων, όπως ακριβώς διαχειρίζεται και τους δικούς μας. Λύνουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα», λέει, ο κύριος Περισυνάκης

Τα έργα ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply