Ἡ κάρτα μᾶς περικυκλώνει!

Ἡ κάρτα μᾶς περικυκλώνει!Ἡ κάρτα μᾶς περικυκλώνει!Μὲ κάθε δυνατὸ μέσον κι ἀπὸ παντοῦ, μᾶς στέλνουν μηνύματα γιὰ τὸν ἐρχομὸ τῆς κάρτας.

Τώρα μᾶς παρουσιάζουν ῥολόγια, αὔριο θὰ εἶναι ἐνέσιμα καὶ μεθαύριο ἐὰν δὲν συμμορφωθοῦμε, θὰ θανατωθοῦμε!

Τῆς φοροκάρτας, τῆς κάρτας τοῦ πολίτου, τῆς κάρτας παντὸς εἴδους ποὺ ὅμως τελικῶς θὰ εἶναι μόνον ἕνα μικροτσίπ, ἱκανὸ νὰ συμπεριλάβῃ στὶς πληροφορίες του ὅσα μᾶς ἀφοροῦν. 

Δὲν εἶμαι ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ φοβοῦνται σημάδια κι ἀντιχρίστους καὶ πάσῃς μορφῆς ἄλλους κινδύνους. 

Τὸ ἕνα καὶ μοναδικὸ καὶ σημαντικότερον πρόβλημά μου εἶναι ἡ εἰσβολή τους στὴν ζωή μου! Ἡ ἀδυναμία μου νὰ τὴν ὁρίσω κατὰ πῶς ἐγὼ ἐπιθυμῶ. Ἡ ἀνάγκη τους γιὰ ἐπιβολή ἀκόμη καὶ τῶν ἀναγκῶν μου, μέσα ἀπὸ τὸν διαρκὴ καὶ κατ’ ἐξακολούθησιν ἔλεγχό τους. 

Ἀντιμάχομαι τὴν κάρτα, τὰ μικροτσίπ, τὶς μηχανὲς παρακολουθήσεως μὲ κάθε δυνατὸν τρόπο. Ἀρνοῦμαι νὰ τοὺς ἐπιτρέψω νὰ εἰσέλθουν στὴν ζωή μου. Αὐτὸ σημαίνει πὼς θὰ πρέπῃ συντόμως νὰ τοὺς ἀντιμετωπίσω. 

Εἶμαι ἔτοιμη!

Φιλονόη.

Ένας νέος –ζοφερός- κόσμος: Νέες πιστωτικές κάρτες τεχνολογίας RFID σε ρολόγια (vid)

 

Οι πρώτες πιστωτικές κάρτες με τεχνολογία RFID, είναι γνωστές εδώ και κάποια χρόνια, μέσα από τις εφαρμογές της MasterCard PayPass και VISA PayWave.

Φέρνοντας απλά τις συγκεκριμένες κάρτες εμπρός από τον ειδικό υποδοχέα –χωρίς να έρθει σε επαφή μαζί του- διαβάσει ένα συγκεκριμένο κωδικό και η πληρωμή γίνεται με την πρωτοβουλία του πελάτη χωρίς να υπάρχει αναγκαστικά υπάλληλος για τη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Αυτό όμως που δεν υπήρχε έως σήμερα και είναι ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία ολοκληρωτικής υιοθέτησης εφαρμογών συγκεντρωτικού χαρακτήρα επάνω σε ένα πολυχρηστικό σύστημα είναι η «μεταπήδηση» των καρτών από την πλαστική κάρτα σε ρολόι χειρός. 

Οι νέες συσκευές Watch2Pay περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση τεχνολογίας RFID με δυνατότητα προπληρωμένης MasterCard PayPass όπου με μια κίνηση του χεριού του ο πελάτης πιστώνει στο λογαριασμό του την αγορά όπου η διαδικασία PayPass είναι διαθέσιμη.

Τα ρολόγια και οι ενσωματωμένες κάρτες είναι δημιουργία μιας αυστριακής εταιρείας της LAKS. Μάλιστα όπως λέει η εταιρεία στον ιστότοπό της η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χώρους που δεν διαθέτουν τη δυνατότητα PayPass ενώ επιπρόσθετα εάν η κάρτα λήξη ο πελάτης μπορεί να κρατήσει… το ρολόι.

Πέρα από όλες τις ευκολίες που μπορεί να δίνουν στον κάθε πολίτη τεχνολογίες RFID η προπαγάνδα για την όλο και πιο πολύ διευρυμένη χρήση τους, γιατί περί αυτού πρόκειται, εντείνεται. Δεν θα αργήσει η εποχή όπου σε μια κάρτα θα ενσωματωθούν όλες οι άλλες, που σήμερα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, όπως η φοροκάρτα –το πείραμα της οποίας διεξάγεται στην Ελλάδα-, η κάρτα ιατρικού ιστορικού, η αστυνομική ταυτότητα κ.α. 

Και φυσικά δεν πρόκειται να αργήσει η εποχή, που η μια αυτή κάρτα θα τοποθετηθεί υποδόρια, για το φόβο ληστείας ή απώλειάς της. Εκεί με μια πραγματικά κίνηση του χεριού, όλα τα «προβλήματα» και λογαριασμοί θα επιλύονται αυτομάτως.

Στη λογική αυτή η επιλογή του ρολογιού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Είναι ένα βήμα πριν την μεταπήδησή της στο ίδιο το χέρι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να διαπιστώσετε και «ιδίοις όμμασι» την ένταση της προπαγάνδας αυτής. Πρόκειται για διαφήμιση υποδόριας εμφύτευσης ιατρικής κάρτας χάρη στην οποία όπως αφηγείται ο «μελιστάλακτος» εκφωνητής μπορούν να σωθούν ζωές.

Μπορείτε να διαπιστώσετε με την ίδια ευκολία την αθωότητα –άλλωστε ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις- με την οποία οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη διαφήμιση μειδιούν και «ευτυχούν» μπροστά στο θαύμα αυτό της επιστήμης. 
Πρόκειται βέβαια για διαφήμιση που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, εξίσου συγκεκριμένου νοητικού επιπέδου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η προπαγάνδα αυτή θα περιοριστεί μόνο εκεί. Αντίθετα αναμένεται να λάβει “ενδημικές” διαστάσεις στο άμεσο μέλλον.  (silvercity)

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply