Ὅταν ἡ Γερμανία πληρώνῃ, πληρώνει καλά!


Πληρώνει ὅμως γιατί;

Διότι ἔκανε λάθος σέ κάτι ἤ διότι κάποιοι κακοί τήν ἔβαλαν στό μάτι;
Δυστυχῶς γιὰ τὴν Γερμανία, ἔχει πολλὰ λάθη νὰ ἀναδείξῃ! Μὰ πάρα πολλά!
Κι ἐπεὶ δὴ τὸ παρακάτω, ποὺ θὰ σᾶς παρουσιάσω,  εἶναι ἕνα λάθος ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ συμβῇ σὲ ὁποιανδήποτε χώρα, θὰ μπορούσαμε νὰ τὸ ἀφήσουμε στὰ ὑπ’ ὄψιν. 
Ἀλλὰ δὲν εἶναι ἔτσι. 
Οἱ Γερμανοὶ ἀκόμη πληρώνουν τοὺς Ἑβραίους. 
Γιὰ ἐμὰς οὔτε λόγος. 
Γιατί οὐδεῖς ἀπό ἐμᾶς ἐτόλμησε νά ἀξιώσῃ χρῆμα ἀπό τήν Γερμανία; 
(Ὅταν γράφω «ἀπὸ ἐμᾶς», ἀναφέρομαι μόνον στοὺς κυβερνῶντες μας.)
Ξέρετε τί πιστεύω πλέον;
Πιστεύω πὼς τὰ χρήματα ἔχουν πληρωθεῖ, ὄχι διὰ τῆς ἐπισήμου, ἀλλὰ διὰ τῆς πλαγίας ὁδοῦ. 
Κάποια κοπρόσκυλα, ἀπὸ τὴν γνωστὴ φάρα, τὰ «ἐτακτοποίησαν», ἐπιτυγχάνοντας διὰ τῆς …πλαγίας, νὰ «κλείσουν» (διακρατικοὺς) λογαριασμοὺς πρὸς ἴδιόν τους ὄφελος. 
Γιὰ νὰ μὴ φωνάζουν δὲ πολὺ οἱ παθόντες, «ἐμπούκωσαν» καὶ μερικοὺς ἀντιδραστικούς. 
Κι ἔτσι, ἐμεῖς τώρα περιμένουμε…
Ποῦ εἶναι τό χρῆμα; Στὶς τσέπες κάποιων ποὺ φτιάχνουν τζάκια μήπως; Κι ἐάν ναί, ἐμεῖς γιατί δέν τό γνωρίζουμε;
Σήμερα λοιπὸν θὰ σᾶς παρουσιάσω μίαν Γερμανία ποὺ πληρώνει.
Καὶ χαίρομαι ἰδιαιτέρως ποὺ πληρώνει μίαν Ἑλληνίδα, ἄν καὶ τῆς κατέστρεψαν τὴν ζωή. (Αὐτὸ δὲν χαροποιεῖ κάποιον!)
Ὄχι διότι πλέον πιστεύω πὼς θὰ πληρώσουν κάτι στὴν χώρα μας. Ὄχι τοὐλάχιστον ὑπὸ τὶς παροῦσες κουδουνιστικὲς ἐξουσίες. 
Ἀλλὰ πρέπει νὰ τσούξῃ καὶ ἡ πληρωμή. 
Πρωτίστως γιὰ νὰ μὴ ξανὰ συμβοῦν παρόμοια περιστατικά. 
Καὶ φυσικὰ γιὰ νὰ αἰσθανθοῦμε κι ἐμεῖς κάπως «δικαιωμένοι». 

Ο Γολγοθάς Ελληνίδας δημοσιογράφου

Ενα απίστευτο δράμα ζει τα τελευταία χρόνια Ελληνίδα ανταποκρίτρια ξένου Τύπου. Μια επέμβαση ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραγωδία, αφού οι επιπλοκές ήταν τέτοιες που της προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ προξένησαν και τεράστια ζημιά στην προσωπική της ζωή.Από το 2004 η Ελληνίδα δημοσιογράφος ζει έναν απίστευτο Γολγοθά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Εδωσε μάχη για δικαίωση με αντίπαλο το γερμανικό νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβασή της και νίκησε, υποχρεώνοντας ακόμη και την εφημερίδα «Bild» να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωσή της. Η 40χρονη σήμερα Πασχαλινή κέρδισε το δικαστήριο από το γερμανικό νοσοκομείο που καλείται πλέον να της δώσει αποζημίωση-μαμούθ για το ιατρικό λάθος που άλλαξε δραματικά όλη της τη ζωή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», το 2004 η Πασχαλινή Ν. (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) από την Αθήνα, η οποία είχε σπουδάσει στη Γερμανία και ήταν ανταποκρίτρια ξένου Τύπου, αποφάσισε να επισκεφτεί γερμανικό νοσοκομείο και συγκεκριμένα το «Marienkrankenhaus» της πόλης Χέρνε για να αφαιρέσει ένα καλοήθη όζο από τον θυρεοειδή αδένα της. Μια επέμβαση ρουτίνας που όμως θα τίναζε τη ζωή και την καριέρα της στον αέρα.

Μετά την επέμβαση η άτυχη δημοσιογράφος παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπως αποδείχθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου, άργησαν να αντιδράσουν στη μετεγχειρητική περιπέτεια της Πασχαλινής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της γυναίκας, με συνέπεια να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μη παροχή οξυγόνου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Bild», διήρκεσε αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλό της. Η άτυχη Ελληνίδα έμεινε σε κώμα για τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Οταν κατάφερε να ξυπνήσει, δεν μπορούσε να περπατήσει και καθηλώθηκε από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι. Εκτός όμως από την υγεία της, η Πασχαλινή Ν. έχασε και την προσωπική της ευτυχία. Οπως αναφέρει η «Bild», ο τότε αρραβωνιαστικός της, με τον οποίο μάλιστα σχεδίαζε σύντομα να παντρευτεί, την εγκατέλειψε μετά το συμβάν.

Η υπόθεση της Ελληνίδας δημοσιογράφου έπειτα από την καταγγελία της για το λάθος του νοσοκομείου «Marienkrankenhaus» εξετάστηκε από το δικαστήριο του Μπόχουμ. Το τελευταίο αναγνώρισε ότι οι γιατροί έκαναν σφάλμα με την περίπτωση της Πασχαλινής και της επιδίκασαν αποζημίωση-ρεκόρ. Η 40χρονη γυναίκα θα πάρει εφάπαξ 400.000 ευρώ, ενώ θα της δίνεται και μηνιαία σύνταξη της τάξης των 15.900 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής της.

Στην κατάθεσή της η Πασχαλινή προκάλεσε σοκ, αφού είπε χαρακτηριστικά: «Οταν ξύπνησα, είχα πόνους. Δεν μπορούσα ούτε να δω, ούτε να ακούσω». «Η κυρία Ν. πρέπει να βρίσκεται υπό τη επίβλεψη κάποιου 24 ώρες το 24ωρο, καθώς δεν μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει. Επιπλέον, δεν μπορεί να εργαστεί» ανέφεραν στο δικαστήριο οι συνήγοροί της, που δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply