Εἶναι τό 2012 ἡ τελευταῖα χρονιά τῆς ἀνθρωπότητος;

Εἶναι τό 2012 ἡ τελευταῖα χρονιά τῆς ἀνθρωπότητος;Γιατί νά εἶναι; Ὑπάρχει κάποιος λόγος; Μήπως τελικῶς μᾶς ἔχουν φορτώσει ἄχρηστες πληροφορίες, τέτοιες πού νά τροφοδοτοῦν τήν κατατρομοκράτησιν μας, μέ στόχο τήν ἀκινησία μας;
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, τὰ κόλπα ποὺ χρησιμοποιοῦν οἱ κοσμοεξουσιαστές, εἶναι πάντα πανομοιότυπα. Τὴν μία μᾶς τρομοκρατοῦν μὲ κάποιον θεό. Τὴν ἄλλην μὲ κάποια καταστροφή. Τὴν παρ’  ἄλλην μὲ κάποιο πορνίδιον, ἀνεξαρτήτως φύλου, πρὸ κειμένου νὰ μὴν ἐνδιαφερόμαστε γιὰ τὴν οὐσία ἀλλὰ γιὰ τὴν βλακεία. 
Εἶναι ὠραῖο νὰ ζῇ κάποιος στὴν κοσμάρα του. Ἀλλὰ εἶναι ὠραιότερον νὰ ζῇ τὴν ζωή του, δίχως ἐξωτερικοὺς καταναγκασμούς. Ἀπὸ ὅπου κι ἐὰν προέρχοντα αὐτοί.

Κι ἔτσι, τώρα μᾶς ἔχουν πείσει πὼς μὲ τὴν λήξιν τοῦ ἡμερολογίου τῶν Μάγιας φθάνουμε καὶ στὴν λήξιν τῆς ἀνθρωπότητος. Ἄμ δέ…. 

 «Κόσμον τόνδε, τὸν αὐτῶν ἀπάντων, οὔτε τὶς θεῶν, οὔτε ἀνθρώπων ἐποίησε, ἀλλὰ ἦν ἀεῖ καὶ ἐστὶ καὶ ἔσται πῦρ αείζωον ἀπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενο μέτρα.» (Ἡράκλειτος)

Τὰ εἶπε ὅλα ὁ παπποῦς Ἡράκλειτος. 
Θὰ ἀκούσουμε πολλά.
Θὰ δοῦμε ἀκόμη περισσότερα.
Ἀλλὰ κυρίως θὰ μποῦμε σὲ καταστάσεις τέτοιες, στὶς ὁποῖες ἡ λογικὴ θὰ φαντάζῃ ἐξωπραγματική.
Στὸ χέρι μας εἶναι νὰ παραμείνουμε «καθαροί».
Καὶ θὰ παραμείνουμε. Ἔτσι πρέπει. Ἔτσι θὰ γίνῃ!
Αὐτὸ τὸ παιχνίδι δὲν τὸ παίζουν μόνον οἱ τῆς μίας πλευρᾶς. Ὑπάρχει καὶ ἡ .ἄλλη πλευρά. Κι αὐτὸ ὀφείλουμε νὰ τὸ θυμόμαστε.

Φιλονόη.

Υ.Γ.  Εἶναι ὠραῖος ὁ πλανήτης μας. Εἶναι ὠραία καὶ ἡ ζωὴ σὲ αὐτὸν τὸν πλανήτη. Δὲν τοὺς τὸν χαρίζουμε!

Τίποτα δεν θα γίνει το 2012 διαβεβαιώνει η NASA

Θυμηθείτε τον τρόμο του Y2K (έτος 2000); Ήρθε και έφυγε χωρίς πρόβλημα λόγω του επαρκούς προγραμματισμού και της ανάλυσης της κατάστασης. Παρά τα όσα λέει και δείχνει η ταινία “2012“, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου όπως λέγεται. Εντούτοις, θα είναι ένα άλλο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Όπως το Y2K, το 2012 έχει αναλυθεί και η θεωρίες του “τέλους της γης” έχουν μελετηθεί λεπτομερώς. Η NASA θέλοντας να κατευνάσει τα βλέμματα απαντάει σε μερικές βασικές “θεωρίες” που εμφανίζονται σε αυτούς τους μύθους.

Ερώτηση: Υπάρχουν οποιεσδήποτε απειλές για τη Γη το 2012; Πολλές σελίδες στο Internet λένε ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Απάντηση: Τίποτα κακό δεν θα συμβεί στη γη το 2012. Ο πλανήτης μας κινείται μια χαρά για περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια έτη, και αξιόπιστοι επιστήμονες παγκοσμίως δεν έχουν βρει καμία απειλή που να συνδέεται με το 2012.Ερώτηση: Ποια είναι η προέλευση της πρόβλεψης ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012;
Απάντηση: Η ιστορία άρχισε με τις αξιώσεις ότι ο Nibiru, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύπτεται από το Sumerians, κατευθύνεται προς τη γη. Αυτή η καταστροφή προβλέφθηκε αρχικά για τον Μάιο του 2003, αλλά τότε δεν συνέβη τίποτα. Η ημερομηνία “Ημέρας της Κρίσεως” κινήθηκε προς τα εμπρός προς τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Κατόπιν αυτοί οι δύο μύθοι συνδέθηκαν με το τέλος ενός από τους κύκλους στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγιας στο χειμερινό ηλιοστάσιο το 2012. Ως εκ τούτου και η προβλεφθείσα ημερομηνία Ημέρας της Κρίσεως της 21ης Δεκεμβρίου 2012.

Ερώτηση: Το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012;
Απάντηση: Ακριβώς όπως το ημερολόγιο που έχετε στον τοίχο της κουζίνας σας δεν παύει να ισχύει μετά τις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο των Μάγιας δεν παύει να ισχύει μετά τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Αυτή η ημερομηνία είναι το τέλος της περιόδου των Μάγιας. Ακριβώς όπως το ημερολόγιό σας αρχίζει πάλι την 1η Ιανουαρίου, μια νέα περίοδος των Μάγιας αρχίζει για το δικό τους. Βέβαια αυτή η περίοδος δεν διαρκεί 365 μέρες αλλά περισσότερο.

Ερώτηση: Θα μπορούσαν να εμφανιστούν φαινόμενα όπου πλανήτες ευθυγραμμίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδράσουν στη Γη;
Απάντηση: Δεν θα υπάρξει καμία πλανητική ευθυγράμμιση στις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίσει το κέντρο του γαλαξία μας το 2012, και ακόμα κι αν αυτές οι ευθυγραμμίσεις ήταν να εμφανιστούν, τα αποτελέσματά τους στη Γη θα ήταν αμελητέα. Κάθε Δεκέμβριο η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται κατά προσέγγιση με το κέντρο του γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός καμίας σημασίας.

Ερώτηση: Υπάρχει ένας πλανήτης ή καφε νάνος αποκαλούμενος Nibiru ή πλανήτης Χ ή Eris που πλησιάζει τη Γη και απειλεί τον πλανήτη μας με τη διαδεδομένη καταστροφή;
Απάντηση: Το Nibiru και άλλες ιστορίες για τους δύστροπους πλανήτες είναι μια εξαπάτηση του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για αυτές τις θεωρίες. Εάν ο Nibiru ή ο πλανήτης Χ ήταν πραγματικοί και κάναν πορεία για σύγκρουση με τη Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα την είχαν καταλάβει από την προηγούμενη δεκαετία, και θα ήταν ορατή ήδη με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει. Το Eris είναι πραγματικό, αλλά είναι ένας μικρός πλανήτης παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό μέρος του ηλιακού μας συστήματος. Η απόστασή του με τη Γη είναι περίπου 4 δισεκατομμύριο μίλια.

Ερώτηση: Ποια είναι η θεωρία μετατόπισης των πόλων; Είναι αλήθεια ότι η γήινη επιφάνεια μπορεί να κάνει μια περιστροφή 180 μοιρών γύρω από τον πυρήνα της μέσα σε μερικές μέρες ή ώρες;
Απάντηση: Μια αντιστροφή στην περιστροφή της γης είναι αδύνατη. Υπάρχουν αργές μετακινήσεις των ηπείρων (παραδείγματος χάριν η Ανταρκτική ήταν κοντά στον Ισημερινό εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν), αλλά αυτό είναι άσχετο με τις θεωρίες της αντιστροφής των πόλων. Εντούτοις, πολλοί από τους ιστοχώρους καταστροφής τραβούν με αυτό το δόλωμα τους ανθρώπους. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της περιστροφής και της μαγνητικής πολικότητας της γης, που αλλάζει ακανόνιστα, με μια μαγνητική αντιστροφή που πραγματοποιείται κάθε 400.000 έτη κατά μέσο όρο. Από όσα ξέρουμε, μια τέτοια μαγνητική αντιστροφή δεν προκαλεί οποιαδήποτε ζημιά στη ζωή στη γη. Μια μαγνητική αντιστροφή είναι πολύ απίθανο να συμβεί στις επόμενες μερικές χιλιετίες, εν πάση περιπτώσει.

Ερώτηση: Κινδυνεύει η Γη από χτύπημα μετεωρίτη το 2012;
Απάντηση: Η γη μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπηθεί από κομήτες και αστεροειδής, αν και μεγάλες συγκρούσεις είναι πολύ σπάνιες. Ο τελευταίος μεγάλος μετεωρίτης που έπεσε στη Γη ήταν 65 εκατομμύριο χρόνια πριν, και αυτό οδήγησε στην εξάλειψη των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA πραγματοποιούν μια έρευνα αποκαλούμενη “έρευνα Spaceguard” για να βρουν οποιαδήποτε μεγάλα αντικείμενα πολύ πριν χτυπήσουν τη Γη. Ήδη έχουμε καθορίσει ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο τόσο μεγάλο όσο αυτό που σκότωσε τους δεινοσαύρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά με τις ανακαλύψεις που εμφανίζονται καθημερινά στο NEO Program Office website της NASA, έτσι μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν προβλέπεται για να χτυπήσει το 2012.

Ερώτηση: Πώς αισθάνονται οι επιστήμονες της NASA για τις αυτά που λέγονται για την Ημέρας της Κρίσης;
Απάντηση: Για όλα όσα λέγονται για την καταστροφή ή τις δραματικές αλλαγές του 2012, πού είναι οι αποδείξεις; Πού είναι τα στοιχεία; Δεν υπάρχει κανένας, για όλους τους πλασματικούς ισχυρισμούς που γίνονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου γι αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για οποιονδήποτε από τους ισχυρισμούς που γίνονται υπέρ των ασυνήθιστων γεγονότων που πραγματοποιούνται το Δεκέμβρη του 2012.

Ερώτηση: Υπάρχει κίνδυνος από γιγαντιαίες ηλιακές θύελλες που προβλέπονται για το 2012;
Απάντηση: Η ηλιακή δραστηριότητα έχει έναν κανονικό κύκλο, που κορυφώνεται περίπου κάθε 11 έτη. Κοντά σε αυτές τις αιχμές δραστηριότητας, οι ηλιακές φλόγες μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, αν και οι μηχανικοί έχουν καταφέρει να προστατεύουν τις επικοινωνίες μας από τις περισσότερες ηλιακές θύελλες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας πρόσθετος κίνδυνος που συνδέεται με το 2012. Το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα εμφανιστεί στο χρονικό πλαίσιο 2012-2014 και προβλέπεται να είναι ένας μέσος ηλιακός κύκλος, κανένας διαφορετικός από τους προηγούμενους κύκλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. (πηγή)

(Visited 25 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Εἶναι τό 2012 ἡ τελευταῖα χρονιά τῆς ἀνθρωπότητος;

 1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Εἶναι τό 2012 ἡ τελευταῖα χρονιά τῆς ἀνθρωπότητος; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

 2. Οι Μάγιας ανακάλυψαν την ημερομηνία 21/12/2012 χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτή η ημερομηνία.

  Σήμερα βλέπουμε ότι η ανακάλυψη των Μάγιας ήταν πολύ σωστή.

  Βρήκαν ένα φαινόμενο, που αποκορύφωση του ήταν το 1998 και αυτό ήταν η γαλαξιακή ευθυγράμμιση.

  Από το 1980 εως το 2016 κάθε Δεκέμβριο στις 21 η 22 θα συμβαίνει αυτό …απλά η αποκορύφωση του ήταν πριν 13 χρόνια.

  Κάποιοι ορίζουν το διάστημα 1980 – 2016 ως εποχή του 2012.

  Το παράξενο της υπόθεσης όμως είναι ότι το φαινόμενο αυτό στο οποίο όρισαν οι Μάγιας, ότι θα συμβεί το 2012 με μια μικρή απόκλιση σε σχέση με την κορύφωση, είναι ότι είναι εντός των ορίων …και ότι αυτό το φαινόμενο συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια.

  Κάθε 26.000 συμβαίνει η γαλαξιακή ευθυγράμμιση που σημαίνει ότι ο γαλαξίας έχει κάνει έναν πλήρες κύκλο γύρω από τις Εποχές των Ζωδίων, έτσι υπολογίζεται και η ηλικία του γαλαξία.

  Σηματοδότησαν δηλαδή (ίσως χωρίς να το γνωρίζουν) την αλλαγή από την Εποχή των Ιχθύων στην Εποχή του Υδροχόου, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι βρήκαν τον χρόνο στον οποίο πραγματοποιείται ένας πλήρης κύκλος των Εποχών με αποτέλεσμα την γραμμική ευθυγράμμιση το οποίο συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια.

  Απίστευτο;

Leave a Reply