Ξεκίνησε ἡ διάλυσις τῆς Τουρκίας;

Μία πολὺ τρελλὴ ἰδέα γυροφέρνει ἐδῶ καὶ λίγες ὧρες στὸ μυαλό μου…
Λέτε νά «ἔβαλαν» τήν Τουρκία στό παιχνίδι πολέμου μέ τήν Συρία γιά νά τήν σπρώξουν μίαν ὥρα ἀρχίτερα πρός τήν διάλυσίν της; Δῆλα δή, λέτε νά ἔχῃ ξεκινήσει ἤδη ἡ πορεία πρός τήν λήξιν τῆς ὀθωμανικῆς λαίλαπας;

Δὲν ξέρω τὶ ἀκριβῶς παιχνίδια ἔχουν σχεδιαστεῖ…
Οὔτε γνωρίζω τὸν δρόμο ποὺ θὰ ἀκολουθήσουν τὰ γεγονότα.
Αὐτὸ ποὺ ἀντιλαμβάνομαι πλέον εἶναι πὼς ἡ Τουρκία εἶναι περιττὴ στοὺς σχεδιασμοὺς κάποιων.
Καὶ κάτι περιττὸ παύεται!
Τὸ ἐὰν θὰ συμβῇ τώρα ἤ σὲ λίγον καιρό, δὲν ἔχει σημασία. 
Σημασία ἔχει πὼς ξεκίνησε…
Καὶ κάτι ποὺ ξεκίνησε, ἰδίως σὲ αὐτὴν τὴν περίπτωσιν, δὲν ἀνατρέπεται μὲ καμμίαν δύναμιν.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Βέβαια τώρα οἱ Τοῦρκοι θὰ λυσσάξουν. Ἠ Θράκη θὰ ἀποτελέσῃ ξεκάθαρο στόχο τους. Ἀλλά θά τούς «ἐπιτραπῇ» νά ἁπλώσουν τά ξερά τους; Ἤ ἔχουν προλάβει ἤδη ἄλλοι;

Τακτική ήττα τουρκικού Στρατού στο Χάκαρι – Ελέγχει επτά ζώνες το ΡΚΚ

Μια έκταση της Τουρκίας, περίπου ίση με την έκταση της Δυτικής Θράκης ελέγχεται ολικώς ή μερικώς από τις κουρδικές δυνάμεις του ΡΚΚ στα νοτιανατολικά σύνορα με το Ιράκ και την Συρία και φαίνεται ότι για πρώτη φορά οι Κούρδοι δεν δείχνουν διάθεση αποχώρησης από τα εδάφη που έχουν καταλάβει! Κατά ένα περίεργο τρόπο αδιαφορούν για την τουρκική αντεπίθεση και την εμπλοκή πολύ υπέρτερων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον τους.

Σε συνέντευξη του το ηγετικό στέλεχος του Kurdish Communities Union (KCK), Duran Kalkanπου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Şemdinli και την Çukurca που διεξάγεται τις 2 τελευταίες εβδομάδες,  είπε ότι “Κούρδοι μαχητές έχουν περικυκλώσει και καταλάβει πολλές περιοχές στις περιφέρειες των Şemdinli, Zap και Zagros αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να μην μπορεί να βγει από τα φυλάκιά του. Μία είναι η λύση για τις δυνάμεις αυτές: ”Η θα παραδοθούν ή θα εξοντωθούν”.  

Ως απάντηση (μάλλον πανικόβλητη) η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε επτά ζώνες στην επαρχία Χακάρι, υπό στρατιωτικό νόμο έως τις 6 Οκτωβρίου του 2012, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη της περιοχή. Κατ’αυτό τον τρόπο παραδέχεται η Τουρκία ότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ αυτές τις περιοχές…

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας οι εφτά περιοχές είναι οι εξής: «η ζώνη του Ικιγιακά, οι περιοχές ανατολικά του Σιρνάκ Μπεϊτουσεμπάπ, και Αλτινταγλάρ στα κεντρικά του Χακάρι, το όρος Μπουζούλ, η Αλαντούζ, οι ορεινοί όγκοι Μπάλκαγια, το Γκεντίτεπε και Καραντάγ, καθώς και οι ζώνες Τσαλαγιάν και Πιριντσεκέν».

Δηλαδή η Τουρκία θέτει υπό στρατιωτικό νόμο μία ολόκληρη περιοχή της επικράτειάς της και αυτό είναι η πρώτη φορά που το κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Βασικός στόχος η απομόνωση της περιοχής από Τουρκία θα απομονώσει τη περιοχή από τις αποστολές οπλων από την Συρία, αλλά και από το τις άλλες πηγές τροφοδοσίας των Κούρδων μαχητών.

Πάντως η Άγκυρα στέλνει συνέχεια δυνάμεις στην περιοχή και έχει καταγραφεί ήδη η άφιξη δύο μονάδων ορεινών καταδρομών.

πηγή

Leave a Reply