Τι ετοιμάζουν στον Όλυμπο;;;;


ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

 ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ

         80.000 ΤΟΝΟΙ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Η Ιαπωνική εταιρεία TOSOH, προτίθεται να αξιοποιήσει, τμήμα λατομείου στο Λιτόχωρο Πιερίας, ενταφιάζοντας σε 10 χρόνια, 80.000 τόνους, τοξικών αποβλήτων. Όπως αντιλαμβάνεσθε, η περιβαλλοντική καταστροφή, θα είναι καταστροφική για εμας και τις μελλοντικές γενεές.
Έχουμε το δικαίωμα, να αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο;;
   Θα πληγεί ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου, η Παραλιακή τουριστική ζώνη της Πιερίας, έπεται η μόλυνση υπόγειων υδάτων, κλιμακωτά, φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, δηλαδή ολική καταστροφή.
   Αρχικά είχε σχεδιασθεί, το εγκληματικό έργο να κατασκευασθεί στον Δήμο Χαλκηδόνας, αλλά οι τοπικές αρχές ενεργώντας Ελληνικά και ανθρώπινα, προέταξαν ΒΕΤΟ, και το απέτρεψαν.
   Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου καθώς και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, υποστηρίζουν το όλο έργο [γιατί ;; ],και το θεωρούν ακίνδυνο, καθώς ισχυρίζονται, ότι θα ωφεληθεί η τοπική κοινωνία απο αντισταθμιστικά ωφέλη που υποσχέθηκε η TOSOH.
   Ωρισμένοι βουλευτές του νομού Πιερίας, και περιβαλλοντικές οργανώσεις, αντιτίθενται, υποστηρίζοντας ότι θα καταστραφεί η τουριστική κίνηση της περιοχής, και πιθανόν να έχει επιπτώσεις στους κατοίκους απο πιθανή διαρροή.[καρκινογενέσεις].
   Το όλο θέμα βρίσκεται στην βουλή, κατόπιν ερωτήσεων των βουλευτών, Θ. Κωνσταντινίδη και Ε. Γερασιμίδου.
   

Παρακαλώ πιέστε όλους του βουλευτές, όλων των κομμάτων, να αποτρέψουν αυτή την εγκληματική ενέργεια, στέλλοντας, e mail, επιστολές και τηλεφωνήματα.

ΠΗΓΗ.. ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ “Η ΕΛΛΑΔΑ” ΤΗΣ 10-8-2012

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply