Οἱ θρασύτατοι Γᾶλλοι καὶ οἱ Ῥομά.

Οἱ θρασύτατοι Γᾶλλοι καὶ οἱ Ῥομά.

 

Ἔχουν παραφρονήσει! 
Ἀπὸ τὴν  μία ξηλώνουν οἰκισμοὺς τῶν Ῥομᾶ κι ἀπὸ τὴν ἄλλην ἀξιώνουν ἀπὸ Βουλγάρους, Ῥουμάνους (κι ἀπὸ ἐμᾶς) νὰ συμπεριφέρονται ἀνθρωπινῶς καὶ κοσμίως, πρὸ κειμένου νὰ ἐνταχθοῦν στὶς κοινωνίες τους εὐκολότερα!
Πῶς ἀκριβῶς χαρακτηρίζεται κάτι τέτοιο; Ὑποκρισία; Ἀνισορροπία; Ἤ …κρυβόμαστε πίσω ἀπό τό δάκτυλό μας;

Στρουθοκαμηλισμός;  Ἀναισθησία ἤ ὑπανθρωπισμός;

Αὐτοί δέν εἶναι πού μᾶς τούς φόρτωσαν πρό διετίας; Οἱ  ἴδιοι δέν εἶναι πού μᾶς μιλοῦν γιά μαθήματα ἀνθρωπισμοῦ; Αὐτοί δέν εἶναι πού θέλουν νά ἐξέλθουν τῆς συνθήκης Σέγκεν ἀλλά ταὐτοχρόνως μᾶς θέλουν ἐμάς μέσα;

Γελᾶμε τώρα ἐδῶ;  Κλαῖμε; Ἤ …ἀποχωροῦμε;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τελικῶς μόνον τὰ δικαιώματα τῶν Γάλλων μετροῦν! Μόνον!

Γαλλία: Ζητεί καλύτερη ενσωμάτωση των Ρομά από Ρουμανία και Βουλγαρία

Το μεταναστευτικό μία από τις πρώτες προκλήσεις της κυβέρνησης Ολάντ

 Στον απόηχο της διάλυσης καταυλισμών Ρομά στη Γαλλία, η οποία συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουάλ Βαλ ζητά από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να προωθήσουν ενσωμάτωση των πληθυσμών Ρομά στις δύο χώρες.

«Θέλω να καταλάβω γιατί δεν ακολουθούνται ισχυρές πολιτικές ενωμάτωσης» από τη Σόφια και το Βουκουρέστι ανέφερε ο Βαλς εν όψει της επίσκεψή του στις δύο χώρες στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Δευτέρας διαλύθηκε άλλος ένας καταυλισμός περίπου 70 Ρομά στο Εβρί, προάστιο μερικά χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.

Το ζήτημα των μεταναστών Ρομά στη Γαλλία, οι περισσότεροι από τους οποίους ετκιμάται ότι προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, είναι μία από τις πρώτες προκλήσεις της κυβέρνησης Ολάντ -μετά τη σκληρή γραμμή Σαρκοζί, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός Γαλλίας όσο και στην ΕΕ.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών έχει δεσμευτεί πως η προσέγγισή του θα είναι πιο ήπια -αναφέροντας επί παραδείγματι τη Δευτέρα πως θα συνεχίσει η διάλυση καταυλισμών, αλλά θα προσφέρονται εναλλακτικές στέγασης. Η πρόταση αυτή ωστόσο, η οποία έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν, γίνεται δεκτή με αρκετές επιφυλάξεις από σημαντικό μέρος των πληθυσμών Ρομά, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Βαλς έχει επιβλέψει τη διάλυση καταυλισμών στα περίχωρα του Παρισιού, της Λυόν και της Λιλ. Το δε Εβρί ήταν μέχρι πρότινος η πολιτική του περιφέρεια, όπου έχει θητεύσει και ως δήμαρχος.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα χαλάρωση των περιορισμών για εργασία και διαμονή των Ρομά. Εκτιμάται ότι σε όλη τη Γαλλία βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 20.000 Ρομά από την ανατολική Ευρώπη, διαμένοντας κυρίως σε καταυλισμούς στις παρυφές των μεγάλων αστικών κέντρων. (πηγή)

(Visited 23 times, 1 visits today)
One thought on “Οἱ θρασύτατοι Γᾶλλοι καὶ οἱ Ῥομά.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ θρασύτατοι Γᾶλλοι καὶ οἱ Ῥομά. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply