Μέσα Μαζικοῦ «Ἐκφοβισμοῦ»;

Μέσα Μαζικοῦ «Ἐκφοβισμοῦ»;
Περίπτωση πρώτη:

Χθες το πρωΐ οι Καμπουράκης και Οικονομέας του MEGA φιλοξενούσαν την κυρία Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, η οποία εν πρώτοις υποστήριξε ότι Έλληνες φταίνε κατά κύριο λόγο για την κατάντια τους, “…γιατί έχουν μείνει προσκολλημένοι στο αρχαίο τους παρελθόν”. Τις έξυπνες πάσες των δύο δημοσιογράφων οι οποίοι «φαινομενικά» υπερασπίζονταν τους Έλληνες, ακολουθούσε ο φιλο-ευρωπαϊκός λόγος της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

 Μάλιστα, προς το τέλος της συζήτησης η αξιόλογη κατά τα λοιπά κ. Αρβελέρ, στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή της καριέρα, μας μετέφερε την άποψη  Γάλλων που συναναστρέφεται, για εμάς τους  Έλληνες: «Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να  ανασύρουν διαρκώς αρχαία πτώματα» Προφανώς οι εν λόγω Γάλλοι, αναφέρονται στον Σωκράτη διά του Πλάτωνος, στον Αριστοτέλη, στον Πυθαγόρα, στον Ιπποκράτη, στον Αρίσταρχο, στον Θαλή, στον Σοφοκλή, στον Αριστοφάνη, στον Ικτίνο και στους άλλους σπουδαίους Έλληνες. Και βεβαίως κανείς από τους δύο «επιφανείς» δημοσιογράφους δεν αντέτεινε ότι αν αυτοί είναι αρχαία πτώματα τότε θα πρέπει να πάψουν να οι ίδιοι να μιλούν για φιλοσοφία, μαθηματικά, φυσική, θέατρο, ιατρική, αρχιτεκτονική κ.α. Και τούτο γιατί στα πανεπιστήμιά τους αναφέρονται στους παραπάνω ως  πατέρες του λόγου, των επιστημών και των τεχνών.

Και βεβαίως θα πρέπει να απαλείψουν και χιλιάδες ελληνογενείς λέξεις από την γλώσσα τους, αλλά και να αλλάξουν το όνομα της Ευρώπης σε π.χ. Βαρβαρία!

Σε άλλη αναφορά της στα λεγόμενα των: Παπανδρέου περί «διεφθαρμένης χώρας» και Πάγκαλου περί του «όλοι μαζί τα φάγαμε», οι δημοσιογράφοι πάλι «υπερασπίστηκαν» τους Έλληνες, προβάλλοντας τις κομπίνες που έστησε η Siemens στην Ελλάδα, για να εκμαιεύσουν την απάντηση από την αξιοσέβαστη Ευρωπαία κ. Αρβελέρ, ότι «αυτοί έκαμαν την δουλειά τους. Εσείς τι κάνατε…». Και πάλι αφέθηκε αυτή η πικρή γεύση, ενώ οι μεγαλοδημοσιογράφοι θα έπρεπε να απαντήσουν ότι τόσο οι Γερμανοί όσο οι Γάλλοι και άλλοι «φίλοι μας» , εκπαίδευσαν Έλληνες πολιτικούς στην διαπλοκή, διδάσκοντας ότι η Τιμή και ο πατριωτισμός εξαγοράζονται.   Ο μεγαλοαπατεώνας πάντα βρίσκει τρόπους να εκμεταλλευτεί τις ανθρώπινες αδυναμίες των μαθητών του. (Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν στο σύνολο των κορυφαίων πολιτικών ή κυβερνητικών τεχνοκρατών «παρεσχέθη η ευκολία» να σπουδάσουν με υποτροφία ή και να διδάξουν σε ξένα Πανεπιστήμια).

Κοντολογίς η τελευταία γεύση από την εκπομπή ήταν το ότι πρέπει να ξεχάσουμε την καταγωγή μας και ότι οι σημερινοί Έλληνες, οφείλουν να σκύψουν το κεφάλι στις επιταγές των Ευρωπαίων «φίλων μας»!

 

Περίπτωση δεύτερη:

Στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η κυρία Στάη έκανε πάσα στον «ανεξάρτητο» δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά σχετικά με την αναμενόμενη δόση των 31 δις ευρώ.

Πιστός στην «επικοινωνιακή πολιτική παραπληροφόρησης της υποτρόϊκας ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ» ο κ. Κουβαράς, απάντησε ότι χωρίς την δόση δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Οποίο ψέμμα!!! Αίσχος!

Και τούτο γιατί γνωρίζει πολύ καλά όπως και όλοι οι αφυπνισμένοι Έλληνες, ότι από τα 31 δις, τα 24 θα πέσουν στο τρύπιο βαρέλι των τραπεζών, ενώ τα υπόλοιπα 7 δις θα κατευθυνθούν για την πληρωμή τόκων στους δανειστές. Και βεβαίως το ψέμα έμεινε αναπάντητο, γιατί σύμφωνα με το  «επικοινωνιακό σχέδιο» πρέπει να  προετοιμαστούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για τις νέες οριζόντιες περικοπές, που θα επισπεύσουν τον θάνατο της Ελληνικής Οικονομίας.  

Βιώνουμε μία  δικτατορία των εξουσιών της Δημοκρατίας.

Το λυπηρό είναι ότι  οι «στημένοι» βρίσκουν ακόμη ευήκοα ώτα πολιτών, οι οποίοι αρνούνται να αντικρύσουν την απειλητική πραγματικότητα: ότι μία μερίδα φιλοευρωπαίων υποτακτικών της τρόϊκας, οδηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε εξαφάνιση.

Ευθύνη όλων μας είναι να αφυπνίσουμε τους «κοιμώμενους» Έλληνες πολίτες!!!

Ιωάννης Δέμος  

φωτογραφία

(Visited 17 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Μέσα Μαζικοῦ «Ἐκφοβισμοῦ»;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μέσα Μαζικοῦ «Ἐκφοβισμοῦ»; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply