Ἰδεολογικὸ βιάγκρα

11.09.2012

 Ιδεολογικό βιάγκρα 

Μα είναι δυνατόν τόσο καιρό να σιωπά ο κούριερ του Θεού; Ο ετερόρρυθμος εταίρος του Χάρου; Πόσο μπορεί να αντέξει τη σιωπή του γητευτή των γιατρών, όποιος δεν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του ΕΣΥ που ρήμαξε στο πέρασμά του η πάλαι ποτέ υπουργάρα;

Ο πολιτικός που είχε πει αγανακτισμένος το ασυναγώνιστο «οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας!», θέλοντας να καταδείξει τη μακροζωία ως αίτιο της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων, δηλώνει έτοιμος να μας σώσει. Πάλι. Και έγραψε ολόκληρο βιβλίο (στη μικρή φωτογραφία) με λευκό εξώφυλλο και κόκκινα γράμματα στον τίτλο. Το βάζεις στο ράφι της βιβλιοθήκης σου και νομίζεις ότι βλέπεις ντουλαπάκι πρώτων βοηθειών.

128 σελίδες άντεξε να γράψει. Μετά τον έπιασαν κομμάρες, λιγούρα και υπνηλία. «Ας είναι τόσο. 128 σελίδες Λοβέρδου ούτε εγώ δεν θα τις διάβαζα» σκέφτηκε. Αφησε κάτω το στιλό. Εφαγε γιαουρτάκι 2% με μια φούχτα ξηρούς καρπούς και πέντε έξι καρπούς ιπποφαές. Εβαλε μια παστίλια αναβράζουσα εχινάκεια στο μεταλλικό νεράκι του και ανασκουμπώθηκε. Η Διαμαντοπούλου τον χτύπησε στην πλάτη για να ρευτεί και του τραγούδησε επιτυχίες των αδελφών Κατσάμπα για να του έρθει η έσχατη έμπνευση.

 Αναμονή τέλος!

Η ευσύνοπτη περιγραφή του βιβλίου του ήρθε μόλις ρεύτηκε και η Αννα Διαμαντοπούλου τού σιγοψιθύρισε το «Ελ Πορομπομπέρο» των Κατσάμπα (διασκευή από το ομώνυμο σπανιόλικο χιτ του Μανόλο Εσκομπάρ), που είχε χορέψει μια βραδιά αλά μπρατσέτα με τον Κίσινγκερ σε γκαλά της Μπίλντερμπεργκ. Η Αννα κατέπληξε τα πλήθη και τον Χένρι. Ο Ανδρέας καταπλήσσει τον Ελληνισμό με τα λόγια που σου δίνουν στο πιάτο το περιεχόμενο του πονήματος και των πολιτικών σχεδιασμών του: «Με τη δημοσιοποίηση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση στις 16 Φεβρουαρίου του 2012, έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια, περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πολιτική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει τέλος. […] Η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια. Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί, επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και επιστροφής στον δρόμο της ευημερίας και της αξιοπιστίας. Η πίστη μου σε αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη!»

Κοντολογίς, θα κάνει κόμμα! Κρίμα που δεν ψηφίζουν οι αποθαμένοι. Θα τον σταύρωναν μετά χαράς…

Παναγιώτης Λιάκος

 dimokratianews.gr

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply