Τσιπάκια στὰ παπούτσια μας;

Τσιπάκια στὰ παπούτσια μας;1Ναί, γιατί ὄχι; Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τὰ κουβαλᾶμε ἤδη ἐπάνω μας ἐδῶ καὶ χρόνια μὲ τὰ κινητά μας. 
Στίς σόλες θά κολλήσουμε;

Ἀλλὰ ἔχω μίαν ἀπορία…
Αὐτό τό θέμα δέν θά πρέπῃ νά τό γνωρίζουμε;
Δὲν μᾶς ἐρωτοῦν γιὰ τίποτα.
Οὔτε γιά τά παπούτσια μας δέν θά ἔχουμε γνώμην;
Μήπως νά ἐπιστρέψουμε στά γνωστά μας τσαρούχια;

Φιλονόη.

 Υ.Γ. Λέτε νά τά ἔχουν βάλει γιά νά μήν τά χάνουμε;

Τσιπάκι RFID κρυμμένο στη σόλα παπουτσιών από ελληνικό κατάστημα

 

VIDEO: RFID tag κρυμμένο στη σόλα των παπουτσιών. Περπατάμε και οι σόλες των παπουτσιών μας εκπέμπουν και λαμβάνουν σήμα!!! (δηλ. πληροφορίες)
 
Δείτε ένα εντυπωσιακό video για το που κρύβουν οι εταιρείες τα RFID tags: Μέσα στην σόλα των παπουτσιών μας!!! Πρόκειται για παπούτσια που έχουν αγοραστεί από Ελληνικό κατάστημα.
Υπάρχει πιθανότητα η νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (κατ΄ευφημισμόν Κάρτα του Πολίτη) να περιέχει τέτοιο RFID tag, κρυμμένο μέσα στο πλαστικό, το οποίο όλη την ώρα θα εκπέμπει και θα λαμβάνει σήμα (δηλ. πληροφορίες). Η γερμανική ηλεκτρονική ταυτότητα πάντως έχει τέτοιο chip κρυμμένο μέσα της 
Τσιπάκια στὰ παπούτσια μας;2η τεχνολογία όπως χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι πολύ χρήσιμη στις επιχειρήσεις για την διαχείριση των αποθεμάτων τους. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ήδη από μεγάλα πολυκαταστήματα. Δεν χρησιμοποιείται ως αντι-κλεπτική τεχνολογία αλλά ως ένα εύκολος τρόπος παρακολούθησης των αποθεμάτων. Αμφιβάλλουμε βεβαίως εάν στο συγκεκριμένο κατάστημα αξιοποιείται καν αυτή η τεχνολογία. Δεν έχουμε δει υπαλλήλους με τα ειδικά scanners να περνούν μπροστά από τα ράφια για να ελέγξουν την ποσότητα των προϊόντων στα ράφια.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα μας δεν είναι το σήμερα. Είναι το αύριο και πως αυτή η τεχνολογία θα γυρίσει εις βάρος μας στο μέλλον. Πως δηλ. θα χρησιμοποιηθεί στην Κάρτα του Πολίτη όπου εκεί θα επιτρέπει να είμαστε ανιχνεύσιμοι (trackable) όταν περνάμε κοντά από scanners. Πως αυτή η τεχνολογία ή κάποια άλλη στο μέλλον θα επιτρέπει στους κυβερνήτες μας, στους εργοδότες μας ή στους κακοπροαίρετους να μας εντοπίζουν και να μας ελέγχουν. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος ελεύθερος και έχει το δικό του όνομα. Ο σημερινός άνθρωπος έχει κατακτήσει την ελευθερία του μετά από πολλούς αγώνες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αριθμοποίηση και την barcodeποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, δηλ. την υποβάθμισή του σε αριθμό με σκοπό τον καλύτερο έλεγχό του. Είναι χρέος όλων μας…
(Visited 59 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Τσιπάκια στὰ παπούτσια μας;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τσιπάκια στὰ παπούτσια μας; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply