Περιγραφὴ τῆς σημερινῆς συγκεντρώσεως (15-09) ἀγανακτισμένων…

Οι αγανακτισμένοι έπαψαν προφανώς να είναι αγανακτισμένοι..
Τώρα είναι όλοι στον ζυγό της επιβίωσης και  που χρόνος πια για διαμαρτυρίες..
Όχι ότι  το είδος αυτής της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας,θα απέφερε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα,αλλά ακόμα κι αυτό ήταν δείγμα μιας κοινωνίας που αντιδρά,που διαμαρτύρεται.
Τώρα πάει κι αυτό..

Σεμέλη

Περιγραφή της σημερινής συγκέντρωσης (15-09) αγανακτισμένων…

Λοιπόν ,

μόλις τώρα επέστρεψα από την πλατεία Συντάγματος .

Η περίφημη συγκέντρωση των αγανακτισμένων σήμερα και ώρα 6 μ.μ.

Περιγράφω λοιπόν …

Έφτασα στις 6:20 στο Κολωνάκι ,πάρκαρα το αυτοκίνητο σχεδόν κάτω από το γραφείο στην οδό Ηροδότου κα Σπευσίππου.

(Δεν κατέβηκα με το μετρό ενώ ήταν πιο βολικό γιατί μπορεί να έκλειναν το σταθμό του Συντάγματος).

Κατηφόρισα μέχρι την πλατεία και στις 6:32 ήμουν εκεί. 

200 άτομα ατάκτως ερριμμένοι πάνω από τη πλατεία στην οδό Β.Αμαλίας , ένας πάγκος των Κούρδων που με πανό πληροφορούσαν το κόσμο για τις κρατήσεις των κούρδων στις τουρκικές φυλακές και δύο πάγκοι του κινήματος “ΣΠΙΘΑ” του Μίκη Θεοδωράκη που επετούσαν για υπογραφές έτσι ώστε να υπογράψει ο κόσμος για το κακό μνημόνιο.

Η ώρα περνούσε ,κοιτάζω το ρολόϊ μου και ήταν 7:10

Ξαφνικά ο κόσμος που ήταν – δεν ήταν 500 άνθρωποι, έτρεξε να κλείσει την Λεωφόρο Β. Αμαλίας .

Άκουγα και θόρυβο από μοτοσυκλέτες που ξαφνικά ήρθαν για να “χαβαλεδιάσουν” την όλη κατάσταση συμμετέχοντας στην αγανάκτηση.

Μετά άρχισαν και κατέβαιναν τα ΜΑΤ από τη Βουλή για να μην κλείσουν το δρόμο στα αυτοκίνητα.

Στις 7:15 σκέφτηκα να πάω στο κάτω μέρος της πλατείας για να αγοράσω και την Κυριακάτικη εφημερίδα και έτσι έφτασα στη συμβολή της Όθωνος με την Φιλλελήνων. Αγόρασα την εφημερίδα (για να μην πάει και στράφι η επίσκεψη μου στο Σύνταγμα) και επέστρεψα εκεί που ήμουν.

Ο κόσμος και οι μηχανές ήταν ακόμα εκεί.

Σε λίγα λεπτά έφυγαν οι μηχανές και απελευθερώθηκε και ο δρόμος για τα αυτοκίνητα και ΜΜΜ.

Η ώρα είχε φθάσει 7:40 και φυσικά έφυγα και επέστρεψα στο σπίτι μου.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η όλη κατάσταση θύμιζε παιδική χαρά, χωρίς ηγέτη, χωρίς κόσμο , χωρίς όλα εκείνα τα συστατικά που ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να γίνει κάτι διαφορετικό.

Μερικοί άστεγοι που ζητούσαν ελεημοσύνη, οι Κούρδοι που ναι μεν σέβεται κανείς το πρόβλημα τους αλλά ήταν άσχετο με την όλη αγανάκτηση του κόσμου και μια αγανάκτηση που ξεχείλιζε με 500 το πολύ ανθρώπους που η πλειοψηφία τους όπως εγώ πήγαν περισσότερο για να δουν παρά για να συμμετέχουν ,30 άνθρωποι που φώναζαν πάλι τα γνωστά γραφικά συνθήματα όπως πέρυσι και τελικά αυτή ήταν η σημερινή έκφραση της αγανάκτισης των ελλήνων πολιτών της Αθήνας των 5.000.000 .

Έφυγα ,έφτασα στο αυτοκίνητο μου και επέστρεψα σπίτι κάνοντας και μία στάση στο περίπτερο του Πύργου Αθηνών για να αγοράσω δύο γλυφειτζούρια για να χαρεί και ο μικρός που έλειψα χωρίς να μπορέσω να του προσφέρω κάτι άλλο.

Συγνώμη υιέ μου αλλά μάλλον δεν θα έχεις καλύτερη ζωή από αυτή που τώρα ο μπαμπάς σου και η μαμά σου ,έχουν !

Η αγανάκτιση που ξεχειλίζει στο κόσμο ,εκφράστηκε με 500 ανθρώπους το πολύ σήμερα στο Σύνταγμα !

Ο καναπές εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο σημείο επαφής του έλληνα , οι φωνές και οι κριτικές επίσης αναλώνονται στις μεταξύ μας συζητήσεις ,ιντερνετικές ή μη και τελικά έτσι θα προχωρήσουμε στο μέλλον ,θα πεθάνουν αρκετοί είτε αυτοκτονώντας είτε πεθαίνοντας από φυσικά αίτια είτε δολοφονώντας τους κάποιοι αλλοδαποί κατά πλειοψηφία για να τους κλέψουν τα 1000 ευρώ της σύνταξης και μερικά χρυσαφικά από τη προγιαγιά τους ,άλλοι θα φύγουν στο εξωτερικό και πολύ καλά θα κάνουν,άλλοι θα χάσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα ,το ένα από τα δύο σπίτια και τελικά το Έθνος των ελλήνων θα επιζήσει για άλλη μια φορά στο πέρασμα του χρόνου.

Για τις ανθρώπινες ψυχές και τα ατομικά και οικογενειακά δράματα δεν μιλάει κανείς.

Το κράτος δεν το ενδιαφέρει αν πάω στο Ντουμπάϊ ή στην Αδελαΐδα ,δεν το ενδιαφέρει αν πεθάνω ή αν ζήσω

( ίσα ίσα που θα παρακαλεί να πεθάνουν οι γονείς μας για να μην πάρουν και τη σύνταξη), αν χάσω ή αν δεν χάσω το σπίτι που απέκτησα με κόπο εγώ ή οι γονείς μου , αν χάσω το αυτοκίνητο μου ,τη δουλειά μου , την αξιοπρέπεια μου.

Το κράτος το ενδιαφέρει να μείνουμε στο ευρώ.

Η συνέχεια του κράτους δεν ταυτίζεται με την συνέχεια του βίου των σημερινών ελλήνων γιατί έτσι και αλλιώς έλληνες πάντα θα υπάρχουν όσοι και αν θυσιαστούν στο βωμό της φρενήρους χρηματοπιστωτικής και πολιτικής elite.

Ναί ………, τελικά ο κίνδυνος δεν είναι οι φρυγανιές “Elite” που πλεόν κατασκευάζονται στη FYROM όπως με ενημέρωσαν μέσω email κάτι φίλοι αλλά η Elite της εξωχώριας και εγχώριας πολιτικής και χρηματοοικονομικής μπουρζουαζίας .

Το πρώτο το πολεμώ αγοράζοντας προϊόντα ελληνικά και κατασκευασμένα στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια και ελληνικές οικογένειες.

Το δεύτερο όμως πως να το πολεμήσω όταν βλέπω το πολύ 500 ανθρώπους σήμερα στο Σύνταγμα εκ των οποίων τα 3/4 πήγαν για βόλτα….έτσι, για να δούν και από το 1/4 οι μισοί ήταν γραφικοί και οι άλλοι μισοί, όντως πήγαν επειδή είχαν το πρόβλημα μέσα στο σπίτι τους (τρεις και ο κούκος δηλαδή) για να εκφράζουν την αγανάκτιση τους αντί να βρίσκεται όλος ο αθηναϊκός πληθυσμός ; Και επειδή είμαι και οικονομολόγος θα σας πω και σε νούμερα ποσοστών πόσοι ήταν σήμερα εκεί.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 11.329.600 .

Ο πληθυσμός της Αθήνας είναι 3.074.160 .

Ο πληθυσμός της Αττικής είναι 3.894.573 .

Επομένως σήμερα ήταν στο Σύνταγμα ,στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων και αν υποθέσουμε ότι ήταν 566 άνθρωποι :

Ήταν το 0.0049957 % του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού ,

το 0.0184115 % του πληθυσμού της Αθήνας και τέλος ήταν

το 0.014533 % του πληθυσμού της Αττικής.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ,

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ , ΣΩΘΗΤΩ !

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ,ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ !!!

Αν αντέχουμε (ατομικά και συλλογικά) το κόστος της σημερινής και μελλοντικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον σε σχέση με το κόστος μιας μαζικής καθόδου στους δρόμους για να διαδηλώσουμε το αυτονόητο τότε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του ,ας χάσει ότι έχει ή μέρος αυτών που έχει,ας μεταναστεύσει στο εξωτερικό , ας του πάρουν το αυτοκίνητο ,την υγεία του ή την ζωή του χωρίς όμως να βογγάει από αγανάκτιση , χωρίς να εκφράζετε με μίσος και ύβρεις , χωρίς να αναθεματίζει τα κόμματα με χαρακτηρισμούς και χωρίς να “κλαίει” για την μαύρη και κακή του τύχη που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα.

Με αγάπη προς όλους ,

Αντώνης Μιχαλόπουλος

Οικονομολόγος

Λίθος φωτός 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply