Ντροπή μας!!!!!!!!! (β)

Ντροπή μας!!!!!!! ναὸς ἈφροδίτηςὍταν ἀγνοῦμε τὴν ὀμορφιά…
Ὅταν περιφρονοῦμε τὸ κάΛλος…
Ὅταν συμπεριφερόμαστε στὴν ἱστορία μας σὰν νὰ εἶναι πόρνη….

Τότε τὸ μόνον ποὺ μᾶς ἀξίζει εἶναι ὁ ἀφανισμός μας!!!!

Λυπᾶμαι καὶ θλίβομαι….
Ἕνα στολίδι τῆς ἱστορίας μας εἶναι παραπεταμένο καὶ περιφρονημένο!
Ἀπὸ τὴν ἐπίσημο πολιτεία δὲν περιμέναμε κάτι καλλιτερο.
Ἀπό ἐμάς ὅμως;

Κάτι «γραφικοί» καθάρισαν τὸν περιβάλλοντα χῶρο καὶ ἀγωνίζονται νὰ τὸν ἀναδείξουν.
Ὅμως…
Αὐτὸ τὸ «ὅμως»… 

ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΕΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΝ ΟΤΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ 6ου ΑΙΩΝΟΣ π.ν.χ., … ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ, …. ΘΑΒΕΤΑΙ, ΜΠΑΖΩΝΕΤΑΙ!!!

ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΙΑΟΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ

 ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ!ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤ’ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΓΙΕΤΑΙ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΣΚΕΠΟΝΤΑΙ ΕΝΩ Ο ΝΑΟΣ ΘΑΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΧΩΜΑΤΩΝ!!! (ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΧΕ ΕΘΕΛΟΠΝΙΟΤΚΩΣ ΠΡΟΒΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ).
ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤ’ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ:
2310 – 801402, 2310 -801428, 2310-801429
ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ, ΕΙΝΑΙ: τηλ. 2310 830538, fax 2310 861306 (www.amth.gr, [email protected])
Κι ἐδῶ ἀρχίζουν τὰ εὐτράπελα!!!! 
Μὴν θυμώσετε πολύ…  ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!
 Μόλις γυρίσαμε από τον ναό. Αύριο το πρωί θα πρέπει να είμαστε εκεί μιας και θα μας πάρει ακόμα 48 ώρες να κερδίσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα και να αποφύγουμε τον αιφνιδιασμό. Βέβαια τώρα πολλοί που έχουν λερωμένη την φωλιά τους να δούμε τι θέση θα πάρουν .
Ας ξεκινήσουμε με την ανάρτηση του πρώτου εγγράφου. Είναι η πρώτη σελίδα από την αίτηση που κάνει η ΙΣΤ’ εφορία αρχαιοτήτων για επιχωμάτωση του

ναού!!! Μάλιστα για να αποφύγει την άρνηση προσέξτε πως το διατυπώνει. Δεν μιλά για ναό, αλλά για ανασκαμμένο οικόπεδο!
Η έκπληξη ακόμα μεγαλύτερη όταν διαβάζουμε στην παράγραφο “2”, ότι η ΙΣΤ’ γνωμοδότησε για το χτίσιμο οικοδομής επάνω στον ναό!!! Ενώ με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων θα απαλλοτρίωνε το υπόγειο (!!!) και τον ακάλυπτο(!!!)
Ακόμα και το Κ.Α.Σ, ναι το γνωστό Κ.Α.Σ, του όλα τα θάβω, όλα τα εξαφανίζω τους απορρίπτει αυτή την πρόταση όπως βλέπυμε στην παράγραφο 3!
Δείτε τι θα επακολουθήσει σε αυτή την αλληλογραφία για να δείτε ποιοι είναι επιφορτισμένοι για την διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς!
Και για πιο λόγο πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Διότι μόνο εμείς μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα!
Ντροπή μας!!!!!!!!! 1η σελίς καταχώσεως
Δεύτερη σελίδα και στην παράγραφο “6” βλέπουμε ότι η αρχαιολογική υπηρεσία γνωμοδοτεί εκ νέου για την ανοικοδόμηση του ναού!!
Στην παράγραφο “7” ξανά το ΚΑΣ δεν μπορεί να δεχτεί οικοδομή πάνω σε ένα τέτοιο μνημείο!!! Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το ΚΑΣ που έθαψε στην Αθήνα τον βωμό των δώδεκα θεών και εδώ απορρίπτει προτάσεις της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων για ανοικοδόμηση επάνω στον ναό!!!
Όπως

δηλώνουν “μετά από αυτά η υπηρεσία μας συμμορφούμενη με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ”(!!!) ενέταξε τον χώρο στις προτάσεις για το ΕΣΠΑ! Αυτή η ΙΣΤ φροντίζει για την ανάδειξη του μνημείου! Αυτή πρέπει να εμπιστευτούμε εμείς για την “προσωρινή κατάχωση”… Αλλά δεν σταματά εδώ, το κακό. Για την ακρίβεια μόλις τώρα αρχίζει.
Μετά από “όχληση των κατοίκων” (έχω βίντεο από τα χθεσινά γεγονότα για αυτό όπου θα δείτε τους “κατοίκους”) λέει πήγαν στον χώρο ο κ. Ανδρεάδης από την ΙΣΤ’ και ο κ. Κοσμόπουλος από την πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης, για έλεγχο επικινδυνότητας του χώρου. Παρακαλώ αυτά τα δύο ονόματα να τα κρατήσετε καλά, διότι παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ιστορία μας.Ντροπή μας!!!!!!!!! 2α σελίς καταχώσεως
Τρίτη σελίδα όπου έχουμε το πόρισμα των κκ. Κοσμόπουλου και Ανδρεάδη. Έχουμε μία οικοδομή του οχταώροφη 1971 και μία εξαώροφη του 1937(!!!) να συνορεύουν με το μνημείο. Το ότι η οχταώροφη είναι χτισμένη πάνω σε τμήμα του ναού ας μην το σχολιάσουμε προς το παρόν.
Και ενώ για την οχταώροφη μας λένε ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία ένδειξη βλαβών στο φέροντα οργανισμό, στην εξαώροφη του 1937, μας λένε πω

ς το εξωτερικό τούβλινο τοιχίο έχει υποστεί φθορές! Τόσο παράξενο είναι ότι ένα τοιχίο από τούβλα, εβδομηντατεσσάρων χρόνων έχει φθορές! Προφανώς αν δεν ήταν δίπλα ο ναός, το τοιχίο θα ήταν μια χαρά!
Με βάση τα παραπάνω, χαρακτηρίζουν την στατική επάρκεια απρόβλεπτη! Δηλαδή… μπορεί καλή, μπορεί και κακή. Ειδικά λέει σε περίπτωση σεισμού… Βρείτε μου εσείς οικοδομή του 37 που να μην είναι επικίνδυνη σε σεισμό και τα λέμε.
Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ. Με “οπτική παρατήρηση” και με “απρόβλεπτη επάρκεια” γνωμοδοτούν “να ληφθούν επειγόντως αποτελεσματικά μέτρα”…
Το πόσο αποτελεσματικά θα το δείτε στην επόμενη σελίδα και δεν θα το πιστεύετε. Προσέξτε το περίπου αυτής της σελίδας και την αντίφαση με την επόμενη. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον ναό, αλλά με την γενική λειτουργία του δημοσίου.
Ντροπή μας!!!!!!!!! 3η σελίς καταχώσεως
Τέταρτη και τελευταία σελίδα του αιτήματος κατάχωσης. Προσέξτε τώρα. Είπαμε οπτική παρατήρηση, περίπου πρόβλημα, στην υπογράμμιση που κάνω όπως βλέπουμε δεν ξέρουν αν είναι σε ευθύνη του ιδιοκτήτη ή της 16ης εφορίας αρχαιοτήτων η ευθύνη (μιας και δεν απαλλοτριώνεται το οικόπεδο), αλλά ξέρουν ότι το κόστος των εργασιών υπολογίζετε σε… 44.333 ευρώ!!! Ακριβώς! Όλα στο περίπου; Σχεδόν όλα!
Συγνώμη κύριοι αλλά εδώ αναγκάζομαι να υποθέσω ότι η λύση ήταν έτοιμη.
Αλλά θα πάμε στην εκ νέου απόρριψη και αυτής της πρότασης για να δούμε τι πραγματικά συνέβη στον ναό και έχουμε χάσει όλοι τον ύπνο μας όλες αυτές τις μέρες.Ντροπή μας!!!!!!!!! 4η σελίς καταχώσεως
Ντροπή μας!!!!!!!!
Ντροπή μας ποὺ ἀκόμη τοὺς ἀνεχόμαστε!
Ἐδῶ μία σκουριασμένη βίδα ἀνακαλύπτουν στὰς Εὐρώπας καὶ κτίζουν μουσεῖον γιὰ νὰ τὴν στεγάσουν…
Ἀλλὰ στὸ Ἑλλαδοκαφριστάν….
Τί λέμε τώρα;
Πρὸς ὥρας τὸ ἔγκλημα ἀπετράπῃ…
Ἀλλά γιά πόσο;
Θὰ ἐπανέλθουν μὲ νέες ἀτιμίες… Τοὺς μάθαμε…
 Πετύχαμε την πρώτη νίκη. Όχι μικρή, μα όχι και τελική. Οι εργασίες σταμάτησαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι από μένα αλλά από τις επόμενες γενιές που κάποτε θα διαβάζουν αυτές τις αράδες, σε όλους όσους έδωσαν το παρόν ή μας έδωσαν κουράγιο. Ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Λαέρτη που έβαλε το σώμα του χθες μπροστά στον εκσκαφέα (όχι σαν σχήμα λόγου ή δραματοποιημένα, αλλά πραγματικά).
Έπονται όμως τα σπουδαία. Ήρθε η ώρα να μάθετε όλοι σας πολλά. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του πλέον. Κάποιοι μηχανικοί της εφορίας αρχαιοτήτων, κάποιοι πολιτικοί μηχανικοί του δήμου Θεσσαλονίκης ας ετοιμάζονται. Ο ψεύτης και ο κλέφτης την πρώτη μέρα χαίρονται κύριοι. Όπως εγώ με ονοματεπώνυμο υπογράφω και κατά πρόσωπο σας επισκέφτηκα, έτσι και εσείς πρέπει τώρα να υπερασπιστείτε τις επώνυμες υπογραφές σας, τις πράξεις σας και κυρίως αυτό, τα ψέματά σας. Επειδή ξέρω ότι μας διαβάζετε, ήρθε η ώρα να διαβάσετε τόσο εσείς όσο και τα 1649 μέλη της ομάδας, τόσο τα ονοματεπώνυμα, όσο και την ιδιότητα και ακόμα περισσότερο τις πράξης σας.
Προς το παρόν πρέπει να τελειώσω τις δουλειές δύο ημερών τις οποίες παράτησα εντελώς, για να μπορέσω να σας αντιμετωπίσω και μετά ας ετοιμαστείτε όσοι έχετε blogs. Με έγγραφα όλα και με υπογραφές φαρδιές πλατιές σε παράτυπα (και θα δούμε για το παράνομα) έγγραφα.
Και περιμένω κύριε μηχανικέ της ΙΣΤ’ μία συγνώμη (διότι που να βρεις εξήγηση), για το χονδροειδές ψέμα σας, ότι τάχα είχατε απόφαση του ΚΑΣ για την κατάχωση.
Ποιοί εἴπαμε πώς ἔκοψαν τό ταινιάκι τῶν ἀρχαιολόγων; Χμμμ…..
 Υ.Γ. Τὸ οἰκοπεδάκι εἶναι γωνιακό…  Προνομιοῦχον…. Κι ἔχει, κατὰ πῶς φαντάζομαι, πολλὰ περιθώρια ἀναπτύξεως. Σωστά;
(Visited 57 times, 1 visits today)
Leave a Reply