Ὁ Ἕλλην ἐπιστήμων πεθαίνει ἄνεργος!

Ὁ Ἕλλην ἐπιστήμων πεθαίνει ἄνεργος!ΕΛΛΗΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  ΠΕΘΑΙΝΕΙ  ΑΝΕΡΓΟΣ.

(Το παρόν άρθρο είναι μέρος από Δελτίο Τύπου κάποιου κόμματος που δυστυχώς ήμουν μέλος)

Του Γιάννη Φραγκούλη.

5 Δεκεμβρίου 2008.

 

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά πρώτα όλα αυτά παρακάτω και στο τέλος δίνονται οι πληροφορίες επί του θέματος, για να πάρετε μία ΚΑΥΤΗ άποψη του σημερινού πολιτικού κατεστημένου στην χώρα μας. Αφού διαβάσετε το μικρό αυτό άρθρο, σκεφτείτε: «Θέλετε να είστε ΕΣΕΙΣ ή το ΠΑΙΔΙ σας στην θέση αυτού του επιστήμονα;» Είναι στο χέρι σας να ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ για την αλλαγή και ανατροπή των κατεστημένων που μας έφεραν απέξω και μας φόρτωσαν με χρέη για 10 γενιές ακόμη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Τόπος Γεννήσεως:Εθνικότητα:Οικογ. Κατάσταση:Ξένες Γλώσσες:

Πειραιάς

Ελληνική

Άγαμος

Certificate of Proficiency in English

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

 

1980 – 1982  1982 – 1984

 

 

 

1984 – 1989

 

 

 

1990 – 1992.

 

 

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Πτυχίο Associate of ScienceΚολλέγιο Chowan,Murfreesboro,North Carolina–U.S.A.Πτυχίο Bachelor of Science

Ειδίκευση: Βιοτεχνολογία.

EastCarolinaUniversity,

Greenville,North Carolina–U.S.A.

Πτυχίο Master of Science

Ειδίκευση: Βιοτεχνολογία.

EastCarolinaUniversity,

Greenville,North Carolina–U.S.A.

Επιστημονικός συνεργάτης.

Ιατρική σχολή, τμήμα Μικροβιολογίας.

EastCarolinaUniversity,

Greenville,North Carolina–U.S.A.

 

Βραβείο καλύτερου διεθνούς φοιτητή.

Πανεπιστήμιο Chowan,

Murfreesboro,North Carolina–U.S.A.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

(Οι Αναγνώστες του παρόντος άρθρου, να δώσουν βάση παρακαλώ εδώ για να δείτε για τι άνθρωπο μιλάμε:)

Βιοτεχνολογία, Ιατρική Βιοχημεία, Μοριακή Κυτταρική Βιολογία, Ειδική Μοριακή Γενετική, Ιολογία ζώων, Μικροβιολογία Παθογόνων, Ανοσολογία, Φυσιολογία ζώων, Φυσιολογία και Δομή Μικροοργανισμών, Βιομετρία, Κυτταρολογία, Μονοκλωνικά Αντισώματα (Τεχνολογία Υβριδώματος), Εφαρμογές Ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Μοριακή Βιολογία.

 

 

 

 

1984 – 1986 1986 – 1987 

 

1988 – 1989

 

1990 – 1992………..

 

 

1995 – 1997………..

 

 

Χόμπυ:

Πανεπιστήμιο Ανατολικής Καρολίνας.Βοηθός Διδασκαλίας.Διδασκαλία του εργαστηρίου βιολογίας στους πρωτοετείς φοιτητές.Πανεπιστήμιο Ανατολικής Καρολίνας.

Τμήμα Βιολογίας.

Βοηθός Έρευνας.

Εταιρεία BurroughsWellcome.

Ερευνητικά εργαστήρια Wellcome.

Επιστήμων ερευνητής.

Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας αντιβακτηριακών

και αντιμυκητιακών παραγόντων. Εφαρμογή πρότυπων μεθόδων της Μοριακής Βιολογίας για την Κλωνοποίηση και τον χειρισμό διάφορων γονιδίων.

Πανεπιστήμιο Ανατολικής Καρολίνας.

Ιατρική Σχολή.

Διδασκαλία εργαστηριακών μεθόδων Ιατρικής Μικροβιολογίας στους πρωτοετείς φοιτητές.

Συμμετοχή σε Παναμερικανικούς διαγωνισμούς παρασκευής Μπύρας και Λικέρ.

Διακρίσεις 1ης – 2ης και 3ης θέσης.

 

Τένις, Άρση βαρών, κολύμβηση, ψάρεμα, μουσική.

 

 

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

 

Dr. MARY FLING.

Microbiology department

The Wellcome Research Laboratories.

Burroughs – Wellcome Co.

3030 Cornwallis Road

ResearchTrianglePark

NC 27709

U.S.A.

Dr. CARLO V. BUSCHI.Senior Scientist and Group Leader.Microbiology program.ICGEB

Padriciano,99

I – 34012 – Trieste

ITALY

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

1988

 

 

1990

 

 

 

 

1991

 

 

1992Biotechnology Conference.

WashingtonD.C, U.S.A.

“Non-Isotopic Hybridization Assays for Bacterial DNA Samples.”

American Society for Microbiology.

UniversityofNorth CarolinaatCharlotte.

Charlotte,North Carolina,U.S.A.

“Expression of the Newcastle Disease Virus P protein gene.”

Joint meeting ofNorth Carolinaand South Carolina Branches of American Society of Microbiology.

Myrtle Beach,South Carolina,U.S.A.

“8th International Conference on negative Stand Viruses.”

Charleston,South Carolina,U.S.A.

“A Newcastle Disease Virus polycistronic mRNA containing poly (A)

between M and P gene transcripts.”

Federation of American Societies for Experimental Biology.

75th Annual Meeting.

Atlanta,Georgia,U.S.A.

“Sequence Analysis of the P gene of Newcastle Disease Virus.”

American society for Virology.

11th Annual Meeting –CornellUniversity.

Ithaca,New York,U.S.A.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:

1989

 

 

 

1992Sotirios D*****, Kathleen Kennedy, Lisa Davies and Peter Zwadyk.

“Non-isotopic hybridization assays for bacterial DNA samples.”

Molecular and Cellular Probes, 3 (2) : 197 – 77.

Sotirios Daskalakis, Jay Menke, Bary Stripp and Henry Stone.

“Neucleotide sequence of the Phosphoprotein  (p) gene ofNewcastle

disease virus (strain Beaudette C).”

Nucleic Acids Research, 20 (3) : 616.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:

1993 – 1997: Έναρξη και λειτουργία επιχείρησης παραγωγής Μανιταριών που απασχολούσε

3 άτομα και προμήθευε τις τοπικές αγορές με τα εδώδιμα είδη Agaricus και Shiitake.

 

Στην μνήμη του παιδικού μου φίλου Σωτήρη Δ*****.

 

Ο Σωτήρης Δ***** γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά.

Ήταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ανθρώπου, Έλληνα, επιστήμονα και φίλου. Εχθρούς δεν είχε, παρά μόνο τα κουνούπια. Αγαπητός σε όλους, πλακατζής, σοβαρός κι όχι σοβαροφανής, με τάση να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει από τα 12 πρώτα χρόνια της ζωής του. Το 1978 ή ’79 (αν θυμάμαι καλά) σε ηλικία 18 χρονών αναχώρησε για την Αμερική, όπου άρχισε τις σπουδές του πάνω στην πειραματική ιατρική.

Ήταν τόσο έξυπνος και εφευρετικός, ώστε ΟΛΑ τα χρόνια των σπουδών του έπαιρνε υποτροφία και ήταν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ο καλύτερος ξένος σπουδαστής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Όταν τελείωσε την πρώτη του χρονιά, τον έβαλαν να ΔΙΔΑΣΚΕΙ τους πρωτοετείς μαθητές και πάει λέγοντας ανά έτος. Αργότερα ασχολήθηκε ΕΠΙΤΥΧΩΣ με την μοριακή βιολογία (κλωνοποίηση το λένε τώρα) και συνεργάστηκε στενά με επιστήμονες της NASA που έστειλαν πειράματά του στο φεγγάρι. Όπως είναι φυσικό, οι άλλοι φάνηκαν, ο Έλληνας αποκρύφτηκε. Είχε προλάβει να ειδοποιήσει κρυφά έναν στενό κύκλο για τα επικίνδυνα πειράματα εναντίον της ανθρώπινης ύπαρξης που ετοίμαζαν ορισμένοι γνωστοί άγνωστοι, για τον επερχόμενο ιό της γρίπης των πτηνών, για τις τρελές αγελάδες, για τα κλωνοποιημένα καλαμπόκια, την Σόγια και το καλαμποκέλαιο, για την συνομωσία των καπνοβιομηχάνων με την εθιστική αμμωνία μέσα στον καπνό και αμέτρητα άλλα, τα οποία και γνωστοποιήσαμε ΠΑΝΤΟΥ αλλά τα ΜΜΕ μας χλεύαζαν και μας έγραψαν εκεί που δεν μπαίνει ο ήλιος. Αν σήμερα περνάτε αυτά που περνάτε, αν δεν έχετε νερό να πιείτε, αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι ΞΕΡΟΥΝ και επιμελώς αποκρύπτουν. Λες και δεν θα πέσει το κακό και σε αυτούς, αλλά να δούμε όταν έρθει η ώρα τους αν τα χαρτονομίσματα και τα μεταλλικά κέρματα τρώγονται ή πίνονται.

Ο Σωτήρης έμεινε στην Αμερική 18 με 19 χρόνια χωρίς από τότε να έχει καταφέρει να έλθει στην Ελλάδα για διακοπές. Δεν τον άφηναν λέει να φύγει, τον παρακολουθούσαν. Ξαφνικά, το 2001 βλέπω με τρόμο και χαρά μαζί την φάτσα του να ξεπροβάλλει στο μπαλκόνι της βεράντας μου. Αφού χαρήκαμε και τα ψιλο-είπαμε, μου είπε ότι με κάποιον τρόπο τόσκασε  για λίγο από την Αμερική για να δει επιτέλους τους γονείς και τον αδερφό του που τους είχε νοσταλγήσει. Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο, τον βρήκαν στα computer και έκαναν σαν να ανακάλυψαν κάποιον λιποτάκτη από τον στρατό. Δεν του επέτρεπαν να φύγει, ασχέτως εάν ΕΙΧΕ το δικαίωμα να επιστρέψει λόγω σπουδών κι εργασίας κλπ. Σε μία εβδομάδα από την ημέρα που τον είδα για πρώτη φορά έπειτα από 20 περίπου χρόνια, έφυγε για φαντάρος στο στρατόπεδο της Σύρου για να υπηρετήσει την «μαμά Πατρίς».

Τί προσέφερε η «μαμά Πατρίς» σε αυτόν όταν ήταν στο στράτευμα;;;;

Μερικούς πεντακάθαρτους καμπινέδες, φασίνα, σκοπιά και καθάρισμα τεντζερέδων στα μαγειρεία. Ο Ελληνικός στρατός ΔΕΝ χρησιμοποίησε ΚΑΘΟΛΟΥ τις γνώσεις του, ούτε καν τον έβαλε σε κάποιο ιατρείο που θα μπορούσε να προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Προτίμησαν να βάλουν σε «Σωστές» θέσεις τα γνωστά σας ΛΑΜΟΓΙΑ που τον τελευταίο καιρό πάνε για χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη.

Ή κάποιους που έσκαβαν σαν πολίτες και στον στρατό ήταν…. λογιστές. (χωρίς με αυτό να θέλω να θίξω το όποιο τίμιο επάγγελμα χειρίζεται την σκαπάνη)

Το νεο-Ελληνικόν Δίκαιον. «Ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση». (Μου διαφεύγει το αν έγλειφαν με λάδι ελιάς, με αντηλιακό, ή με λάδι Σόγιας.)

Ο καιρός περνάει και τελειώνει ο Σωτηράκης τον στρατόοοοο.

Μοστράρει παντού το πακέτο με τα πτυχία για καμπόσο καιρό και δουλειά πουθενά. Λίγο καιρό πριν πεθάνει, βρήκε δουλειά (κατόπιν πεσίματος στα πόδια, του πατέρα του σε κάποιον γνωστό του αρμόδιο) στην ψευτο-αστυνομία του Πειραιά (ξέρετε, εκεί που παρκάρετε για να πάρετε τσιγάρα κι επιστρέφετε βρίσκοντας μία κλήση αξίας ενός μεροκάματου στο παρμπρίζ του αμαξιού σας) στο γραφείο καταγραφής κλήσεων με εξάμηνη σύμβαση. Βέεεεβαια. Φαίνεται ότι είναι τόσες πολλές οι παράνομες κλήσεις, που κουράζονται τα δάχτυλα κι ο εργαζόμενος χρειάζεται ανάπαυση. Τί να πούνε και οι καημένοι οι υπάλληλοι μηχανογραφικού της εφορίας που στον ύπνο τους βλέπουν εφιάλτες με οθόνες και πληκτρολόγια; Δοκιμάζει για ανανέωση σύμβασης, αλλά δεν γινόταν. Είχε προλάβει άλλος πατέρας φαίνεται να γλύψει τα πόδια του προϊσταμένου των προσλήψεων. Ο καιρός περνάει, συνεχίζει το ψάξιμο σε νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα κλπ, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Πάει για πέταμα και η NASA, πάνε για πέταμα τόσα χρόνια σπουδών,…. γειά σου Ελλαδάρα.!!! της λέει. Με πούλησες, με απάτησες. Δεν σε απάτησα του λέει η κοπέλα. Τυφλός είσαι; Δεν βλέπεις ότι με βιάζουνε;

Αποφασίζει λοιπόν να κάνει ακραία πράγματα και πάει να δοκιμάσει για…. (κρατηθείτε και μην τρώτε ή πίνετε τίποτα) ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ !!!

Κάνει 2-3 αιτήσεις και του λένε εμπιστευτικά: «Φίλε, δεν γίνεται, για να έρθεις εδώ να μαζεύεις σκουπίδια, πρέπει να είσαι Μανιάτης.»  (τα σχόλια εδώ, δικά σας)

Ελλαδάρα Σ’ ΑΓΑΠΩ !!!!!

Εδώ πήρα ανάποδες, τα πήρα στο κρανίο όπως λέμε εδώ στην γειτονιά και βουτάω το ακουστικό, ρίχνω ένα ΧΟΝΤΡΟ ΧΕΣΙΜΟ σε κάποιον πάρα πολύ γνωστό σας υπουργό γνωστής οικογενείας με τικ, (αν αναφέρω όνομα κάτι θα πάθει το PC) και…. Ω, του θαύματος, σε 5 μέρες χτυπάει το τηλέφωνό μου από το γραφείο του υπουργού (και ΜΠΡΑΒΟ του που ασχολήθηκε) για να μου ανακοινώσει η γραμματέας του ότι ο κύριος Δ****** θα πρέπει να πάει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό να πιάσει δουλειά, στον κλάδο μοριακής βιολογίας που έχουν εκεί. Έμεινα ΑΝΑΥΔΟΣ. Παρέλυσα. Αφού σε λίγο ξανάρθε το μυαλό στην θέση του, της απάντησα:

«Εκ μέρους του κυρίου Δ****** σας ευχαριστώ πολύ, το ίδιο θα έκανε κι εκείνος σίγουρα. Θα ήθελα όμως να σας ανακοινώσω μετά λύπης μου ότι ο κύριος Δασκαλάκης μόλις προχτές…… ΑΠΕΒΙΩΣΕ !!!» (κόκαλο και η υπάλληλος)

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:

Μιάμιση βδομάδα πριν πεθάνει, είχε επισκεφτεί καρδιολόγο επειδή είχε προβλήματα. Του βρήκε ότι λόγω συνεχούς άγχους είχε δημιουργηθεί θρόμβος που σε λίγο θα έκλεινε κάποια αρτηρία και έπρεπε να υποβληθεί αμέσως σε χειρουργική επέμβαση. Πήγε στο νοσοκομείο, το διέγνωσαν κι εκείνοι κι αντί να τον βάλουν μέσα αμέσως του έδωσαν ραντεβού για μία εβδομάδα. Μα,… μου,…. καλέ μου,…. χρυσέ μου,….. Α, λυπόμαστε κύριε είμαστε πλήρεις. Ελάτε την επόμενη Τετάρτη την τάδε ώρα για εισαγωγή απευθείας και την επομένη θα γίνει η επέμβαση.

Έρχεται η Τετάρτη, κατεβαίνει από το λεωφορείο και βαδίζει προς τον δρόμο για το νοσοκομείο. Εκεί πέφτει ξαφνικά κάτω και δεν ξανασηκώνεται. Κάποιοι κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά το ΓΑΜΗΜΕΝΟ ασθενοφόρο έφτασε μετά από ΜΙΑ ΩΡΑ!!!

Πέντε στενά από το νοσοκομείο αγαπητοί μου συνέλληνες, αγαπητοί μου Πακιστανοί, Αλβανοί, Σλάβοι, Βούλγαροι και Αμερικανοί. Θα μπορούσανε να τον είχανε προλάβει.

Ε.Σ.Υ. = Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Μην μας τηλεφωνείτε εάν δεν έχουμε πρώτα τελειώσει τον καφέ μας. Δεν μπορούμε να οδηγούμε με τον καφέ στο χέρι, θα χυθεί στο τιμόνι.»

 

 

 

 

ΗΘΙΚΟΝ  ΔΙΔΑΓΜΑ.

ΈΛΛΗΝΕΣ:

Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι το δικό σας παιδί, ο γονέας σας ή το οποιοδήποτε αγαπητό σας πρόσωπο.

Θέλετε Υγεία, Περίθαλψη, Παιδεία, Εργασία, Ασφαλιστικό και άλλα συναφή;

Συνεχίστε να φοράτε ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ, συνεχίστε να κάνετε πουρέ το μυαλό σας βλέποντας ανελλιπώς πρωινάδικα άνευ ουσίας, πηγαίνετε να τα ακουμπάτε στα μπουζούκια, καμιά μπουρδελότσαρκα να πάρετε μάτι τις γκόμενες, κάντε τηλέφωνα που αρχίζουν από 090- για να νοιώσετε ηθικά ακμαίοι, πάρτε ναρκωτικά για να αισθάνεστε ότι είστε ΜΑΓΚΕΣ κι όλοι οι άλλοι που δεν παίρνουν είναι Μα….κες, τσακωθείτε στο γήπεδο για τις ομάδες, σπάστε τζάμια επειδή ο άλλος υποστηρίζει διαφορετική πολιτική παράταξη από εσάς, ΜΗΝ συμμετέχετε στα αληθινά προβλήματα του τόπου και τότε σας υπόσχομαι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχετε όση Υγεία, Περίθαλψη, Παιδεία, Εργασία, Ασφαλιστικό και άλλα συναφή  θέλετε. Μόνο, αν έχετε την καλοσύνη ειδοποιήστε μας εάν τα θέλετε όλα με την μία ή σε δόσεις, για να μην αδικήσουμε κάποιον συμπολίτη μας.

Ξυπνάτε, γιατί αν δεν κινείστε θα νομίσουν ότι πεθάνατε !!!!

 

«Μικρό κόμμα» είναι κάποιο μονάχα επειδή είναι πρόσφατο. Επειδή πριν δημιουργηθεί δεν το γνωρίζατε. Όπως δεν γνώριζε η μητέρα σας για εσάς ότι θα γίνετε ο μεγαλύτερος επιστήμονας του κόσμου.

Γίνατε, επειδή κάποιος ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να δοκιμάσετε.

Μην μας αρνείστε αυτή την ευκαιρία, είμαστε το «παιδί σας» είμαστε δημιούργημά σας, βγήκαμε μέσα από τα πάθη σας, (που σαν συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι είναι και δικά μας) έχουμε την θεραπεία για την ανίατη (όπως επίτηδες σας είπαν) ασθένειά σας.

Για μία φορά επιτέλους στην ζωή σας, (θυμηθείτε ότι δεν θα ζείτε για πάντα) αφήστε τα χρώματα στην παλέτα τους. Μην ρίξετε την ψήφο σας εκεί που την ρίχνατε πάντα. Δώστε την μία φορά στο παιδί σας !!!! Το Αξίζει !!!!

 

Επειδή αν δεν την δώσετε αυτή την ρημάδα την ευκαιρία, το παιδί σας θα χάνει την δουλειά του επειδή του την ΕΚΛΕΨΕ κάποιος όπως αυτός ο γνωστός σας κύριος εδώ. Που διόρισε τον γιό του στο γραφείο του, όχι επιστήμονα αλλά απόφοιτο λυκείου κι εσείς που τους ψηφίζετε για να κλέβουν την δουλειά των παιδιών σας, τους πληρώνετε και τον μισθό. Πόσα μου δίνετε για να έρθω να σας κλέψω;

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ (***)

Δεκέμβριος 2008.

Γιάννης Φραγκούλης.

 

Γιάννης Φραγκούλης

(Visited 70 times, 1 visits today)
One thought on “Ὁ Ἕλλην ἐπιστήμων πεθαίνει ἄνεργος!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὁ Ἕλλην ἐπιστήμων πεθαίνει ἄνεργος! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply