Ὅταν ἐξαφανιστοῦν οἱ μέλισσες….

Ὅταν ἐξαφανιστοῦν οἱ μέλισσες....Ὅταν ξεκίνησαν οἱ ψεκασμοί, ἰδίως γιὰ τὴν καταπολέμησιν τῶν ζιζανίων, εἶπαν, τότε ξεκίνησε καὶ ἠ μεγάλη παρέμβασις στὸ φυσικό μας περιβάλλον.
Τότε ξεκίνησε καὶ ἠ συνειδητὴ προσπάθεια ἀποκοπῆς τοῦ ἀνθρώπου ἀπὸ τὴν αὐτάρκεια καὶ τὴν πρωτογενὴ παραγωγή.
Κάπου ἐκεῖ ἐμφανίζονται καὶ τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα, τὰ ὁποῖα διακινεῖ μόνον ἡ MONSANTO, ἡ ὁποία καὶ τὰ δημιουργεῖ!
Ἐν ὁλίγοις, τότε ξεκίνησε ἡ συνειδητὴ καταστροφὴ τοῦ περιβάλλοντος καὶ ἡ προσπάθεια κάποιων νὰ μειώσουν τὸν πληθυσμὸ τῆς Γῆς.

Αϊνστάιν : «Όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής»

 Όταν το σύνδρομο CCD ή Σύνδρομο Εγκατάλειψης Αποικιών Κυψελών, εμφανίσθηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πολλοί είτε άρχισαν τις θεωρίες συνωμοσίας, είτε αδιαφόρησαν.
Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι οι μέλισσες πεθαίνουν με 
ταχύτατους ρυθμούς, απειλώντας με εξαφάνιση την αγροτική παραγωγή και πολλά είδη φυτών που χρειάζονται επικονίαση για να αναπαραχθούν.

Σε κάποιες περιοχές παραπάνω από το 40% των κυψελών είναι πλέον άδειες. Στην Ισπανία εκατοντάδες χιλιάδες αποικίες έχουν… χαθεί, στην Πολωνία το ποσοστό απώλειας των μελισσών υπερβαίνει το 40%, ενώ ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και από την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.
Είναι γνωστό ότι το 80%- 90% της επικονίασης προέρχεται από τις μέλισσες και τις πεταλούδες.

Ένα μόνο μελίσσι γονιμοποιεί 300 εκ. άνθη τη μέρα!

Στην Κίνα στην επαρχία Σιτσουάν- από την δεκαετία του ’80- που τα φυτοφάρμακα εξάλειψαν τις μέλισσες, η επικονίαση της αγροτικής παραγωγής γίνεται με το χέρι, χρησιμοποιώντας βούρτσες με φτερά!

Στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του ισραηλινού φαρμάκου IAPV (Israel acute paralysis virus) και του συνδρόμου CCD.

Βρήκαν επίσης και ίχνη από Clothianidin, ένα φάρμακο που σκοτώνει παράσιτα, ζιζάνια, το οποίο το έχει κατασκευάσει η Bayer και το οποίο σχετίζεται με την απώλεια χιλιάδων μελισσιών σε Γαλλία και Γερμανία.

Πως ξεκίνησε όμως η παραγωγή του;

Το σιτάρι αποτελεί βασική τροφή για τα γουρούνια και της αγελάδες και όχι μόνο. Στην ουσία ότι τρώμε βασίζεται στο σιτάρι. Το σιτάρι όμως έχει έναν εχθρό, ένα ζιζάνιο.

Το ζιζάνιο αυτό (diabrotica) που προκαλεί τον θάνατο του σιταριού. Οι αγρότες άρχισαν να παραπονιούνται γιατί η σοδειά τους μειωνόταν. Έτσι το 2003 με έγκριση της Γερμανικής Κυβέρνησης η Bayer κυκλοφόρησε το Clothianidin. Τα πειράματα που είχαν κάνει έδειχναν ότι πέρα από το ζιζάνιο τίποτα άλλο δεν θα πάθει κάτι ή τουλάχιστον έτσι λέγανε.

Η Monsanto  , ανέλαβε τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν για να ραντίσει κάνεις τις σοδειές του.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι οι μέλισσες και τα άλλα έντομα συνήθως αφήνουν τις εγκαταλειμμένες κυψέλες άθικτες. Κοντινοί πληθυσμοί από μέλισσες ή παράσιτα θα κυρίευαν φυσιολογικά μια τέτοια κυψέλη για να εκμεταλλευτούν τις προμήθειες μελιού και γύρης από τις μέλισσες που πέθαναν για κάποιους λόγους, όπως το υπερβολικό κρύο του χειμώνα.

Η αποφυγή όμως που δείχνουν οι μέλισσες και τα παράσιτα για τις άδειες κυψέλες μοιάζει σαν να υπάρχει κάτι τοξικό στην αποικία που απομακρύνει όποιον πλησιάσει.
Το 2007 το Γερμανικό σιτάρι μολύνθηκε από το ζιζάνιο για να το σώσει η Γερμανία διάταξε τον ψεκασμό του. Μετά από ένα χρόνο υπολογίζεται ότι πεθάναν 330 εκ. μέλισσες Η Γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει αποζημίωση στους αγρότες και να σταματήσει την χρήση του Clothianidin

Η Bayer δεν φτιάχνει μόνο ασπιρίνες κτλ. Στην πραγματικότητα φτιάχνει και δηλητήρια.
Είναι γεγονός ότι δεν ξέρουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας. Το πόσο ισχυρό ήταν το clothianidin που ρίχτηκε στην Γερμανία και Γαλλία φαίνεται από το ότι σε πολλές χώρες ακόμα και στην Ελλάδα οι μέλλισες πεθάναν από αυτό επειδή μεταδόθηκε.

Παρόμοια κατάσταση ισχύει και στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη. Μπορεί να μην χρησιμοποιούν το clothianidin αλλά ποιος ξέρει τι άλλο τους ρίχνουν.

Ο κίνδυνος για την εξαφάνιση των μελισσιών και κατ΄επέκταση της ζωής, είναι υπαρκτός.Ο Αϊνστάιν έχει δίκιο……

πηγή

Σαφῶς καὶ δὲν εἶχε δίκαιον ὁ Ἀίνστάιν. Αὐτὸ δὰ μᾶς ἔλειπε!
Ὁ ἀνθρώπινος πληθυσμὸς δὲν πρόκειται νὰ ὑποπέσῃ στὶς παγίδες ποὺ τοῦ ἑτοιμάζουν!
Σαφῶς καὶ θὰ συμβοῦν τρομακτικὰ γεγονότα!
Ἀλλὰ ἡ Φύσις εἶναι πιὸ δυνατὴ κι ἀπὸ τὴν μεγαλυτέραν Ὕβριν!
Πρὸς τοῦτο ἄς μὴν ἀπελπιζόμαστε!
Πάντα ὑπάρχει τὸ ὅριον!
Καὶ σαφῶς τὸ ὅριον δὲν τὸ θέτουν αὐτοὶ ποὺ ἔχουν μάθει μόνον νὰ καταστρέφουν!
Ἄλλοι παράγοντες, πιὸ ἰσχυροὶ ἀπὸ κάθε τέτοιαν τάσιν, εἶναι ἤδη παρόντες…
Καὶ τὸ ξέρουν…
Καὶ τὸ περιμένουν….
Καὶ τὸ τρέμουν… 

Φιλονόη. 

σχετικὰ θέματα:

 

Βρὲ παιδιά, δὲν ψεκάζουν ἐμᾶς, τοὺς φοίνικες ψεκάζουν!!!

(Visited 16 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ὅταν ἐξαφανιστοῦν οἱ μέλισσες….

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὅταν ἐξαφανιστοῦν οἱ μέλισσες…. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply