Τὰ μετηλλαγμένα ἕλκουν περισσότερο τὰ φυτοφάρμακα!

Πίστεψε κάποιος πώς ὅταν καλλιεργοῦμε μεταλλαγμένα γλιτώνουμε ἀπό τά φυτοφάρμακα;
Μὰ ἡ Φύσις ἔχει φροντίσει γιὰ τὰ πάντα!
Ἀκόμη καὶ γιὰ τὰ ζιζάνια, γιὰ τὶς ἀσθένειες τῶν φυτῶν… Ἔως καὶ γιὰ τὶς ἀκραῖες καιρικὲς συνθῆκες.
Τί πᾶμε νά κάνουμε ἐμεῖς; Νά τήν ὑποκαταστήσουμε; Μέ τί γνώσεις; Μέ τί ἀντίληψιν; Μέ τί συνείδησιν;

Ὅσο περισσότερο ἐπεμβαίνουμε στὶς ἐργασίες τῆς Φύσεως, τόσο περισσότερο οἱ ἐπιπτώσεις τῶν ἐπεμβάσεων θὰ ἐπιστρέφουν ἐπάνω μας! Εἶναι νομοτέλεια αὐτό! 
Ἔτσι καὶ τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα. 
Δὲν γινόταν νὰ παρακάμψουμε τοὺς τρόπους μὲ τοὺς ὁποίους ἕνα φυτὸ προστατεύει τὸν ἑαυτόν του!
Τὸ εἴδαμε σὲ τερατογενέσεις τρωκτικῶν, τὸ βλέπουμε στοὺς καρκίνους μας, τὸ διαπιστώνουμε στὶς χαμένες γεύσεις μας…
Ἡ παραβίασις τῶν κανόνων ποὺ ἀντιλαμβανόμαστε, ἐπιδρὰ καὶ σὲ αὐτοὺς ποὺ δὲν ἀντιλαμβανόμαστε! 

Κι ὅσο γιὰ τὴν ἐπὶ πλέον χρήσιν φυτοφαρμάκων ποὺ ἕλκουν πλέον κι ἐπισήμως τὰ μεταλλαγμένα…
Ξέραμε… Ἐδῶ καὶ καιρὸ γνωρίζαμε…
Τά σταματήσαμε;

Ὄχι! Κι αὐτὸ ἐπιστρέφει…  Δίκαιον!

Φιλονόη.

Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες οδήγησαν σε αύξηση των φυτοφαρμάκων

Τα παράσιτα δυνάμωσαν και τα έντομα έγιναν πιο ανθεκτικά
Τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα έφεραν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί επιστήμονες, τα τελευταία 16 χρόνια η φύτευση μεταλλαγμένων καλλιεργειών οδήγησε σε αύξηση και όχι σε μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων, καθώς τα παράσιτα δυνάμωσαν και τα έντομα έγιναν πιο ανθεκτικά στις τοξίνες.
Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου οι γεωργοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν ακόμα πιο επικίνδυνα χημικά και σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Υπολογίζεται ότι από το 1996 που εισήχθησαν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στα χωράφια, στις ΗΠΑ η χρήση χημικών αυξήθηκε κατά 183 εκατομμύρια κιλά.
Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα (καλαμπόκι, σόγια, βαμβάκι), τροποποιήθηκαν στο εργαστήριο ώστε να παρουσιάζουν ανοσία σε συγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα, όπως το RoundUp της Monsanto.
Υποτίθεται δηλαδή ότι οι καλλιέργειες αυτές θα αναπτύσσονταν κανονικά σε αντίθεση με τα ζιζάνια που θα εξαλείφονταν.
Στην πραγματικότητα όμως πολλά ζιζάνια άρχισαν να δείχνουν ανοσία στο φυτοφάρμακο RoundUp και να καταβροχθίζουν τις καλλιέργειες.
Μάλιστα κάποια παράσιτα έχουν δυναμώσει τόσο πολύ, που φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα και παράγουν μέχρι και 10.000 σπόρους ταυτόχρονα.
Ως εκ τούτου οι απελπισμένοι αγρότες χρησιμοποιούν πλέον κοκτέιλ διάφορων χημικών προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
«Τα ανθεκτικά ζιζάνια έχουν καταστεί πλέον ένα μείζον πρόβλημα για τους αγρότες που βασίζονται σε μεταλλαγμένες καλλιέργειες και κάθε χρόνο αυξάνουν κατά 25% την ποσότητα των ζιζανιοκτόνων με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Charles Benbrook, επικεφαλής της μελέτης.
«Τα πράγματα παίρνουν ακόμα χειρότερη τροπή. Για να αντιμετωπίσουν τον πολλαπλασιασμό των ανθεκτικών ζιζανίων οι γεωργοί χρησιμοποιούν παλαιότερα και πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα», προσέθεσε ο καθηγητής.

πηγή

5 thoughts on “Τὰ μετηλλαγμένα ἕλκουν περισσότερο τὰ φυτοφάρμακα!

Leave a Reply