Ἡ γενοκτονία τῶν Ἁρμενίων καὶ οἱ Γερμανοὶ συνεργοί.

Τὸ ὅ,τι οἱ Γερμανοὶ ἐκπαίδευαν τὸν στρατὸ τοῦ Κεμᾶλ, τοῦ διέθεσαν ἀξιωματικούς τους καὶ τὸν ἐφοδίαζαν εἶναι …κοινό, κοινότατον μυστικό.
Τὸ ὅ,τι ἦταν οἱ βασικοὶ ἐμπνευστὲς τῆς γενοκτονίας τῶν Ἑλληνικῶν πληθυσμῶν, ἐπίσης ἦταν γνωστὸ σὲ πολλοὺς ἱστορικούς.
Ἄλλως τε, εἶχαν συμβεῖ λάθε, παραλήψεις καὶ καθυστερήσεις στὴν γενοκτονία τῶν Ἁρμενίων, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ μάθουν ἀπὸ αὐτὰ καὶ νὰ μὴν τὰ ἐπαναλάβουν στὴν γενοκτονία τῶν Ἑλλήνων, τῶν Περσῶν καὶ τῶν Ἀσσυρίων.
Αὐτὸ ποὺ δὲν μπορούσαμε νὰ ἀποδείξουμε ἐπισήμως, πέραν κάποιων ἀναφορῶν-καταγγελιῶν, ἦταν τὸ ἐὰν εἶχαν σχέσιν μὲ τὴν γενοκτονία τῶν Ἁρμενίων.
Φθάσαμε λοιπὸν σήμερα, σχεδὸν ἕναν αἰώνα ἀργότερα, νὰ ἀνακαλύπτουμε καὶ ἐκεῖ τὸν δάκτυλόν τους.

Κατὰ τὰ ἄλλα οἱ Γερμανοὶ εἶναι φίλοι μας, καθῶς φυσικὰ καὶ φίλοι τῶν Ἁρμενίων…..

Γιὰ νὰ μὴν ξεχνιόμαστε!

Φιλονόη.

 Υ.Γ. Προπόνησιν ἔκαναν τὰ πιντιὰ καλέ… Πῶς θά κατακτοῦσαν διαφορετικῶς  τάς Εὐρώπας;

Σπάνια φωτογραφία συνδέει τους Γερμανούς με τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Μια φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 1915 και δημοσιεύεται για πρώτη φορά απεικονίζει ανθρώπινα κρανία Αρμενίων οι οποίοι σφαγιάστηκαν κατά  τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το περίεργο με αυτήν την φωτογραφία είναι ότι πίσω από τα κρανία φαίνονται τρεις Τούρκοι αξιωματικοί, ένας άνδρας με κουρδική ενδυμασία και δύο Γερμανοι στρατιώτες του Αυτοκρατορικού Στρατού.

«Είναι ένα άγριο στιγμιότυπο. Όπως τότε που στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας πόζαραν με τα θύματα του Ολοκαυτώματος» αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Ιndependent.

Το ερώτημα είναι τώρα αν οι Γερμανοί συμμετείχαν και στη σφαγή των Αρμενίων το 1915.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίες αυτού του είδους βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Είναι γνωστό ότι Γερμανοί διπλωμάτες που βρίσκονταν στις τουρκικές επαρχίες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκαναν λόγο σε αναφορές τους για θηριωδίες των Τούρκων κατά των Αρμενίων.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του γιατρού Armin Wegner ο οποίος ρίσκαρε πολλές φορές τη ζωή του εκείνη την εποχή για να τραβήξει φωτογραφίες από την γενοκτονία των Αρμενίων…

Νέες πτυχές της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τι αποκαλύπτει ο Independent

Σπάνια φωτογραφία που φαίνεται να συνδέει Γερμανούς αξιωματικούς με τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Στο σπάνιο ντοκουμέντο εικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες, αλλά και αξιωματικοί με τη στολή της τότε Γερμανίας πάνω από τα κρανία, πιθανότατα Αρμενίων, στο έδαφος.

Όπως γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας, το στιγμιότυπο θυμίζει τα αντίστοιχα που έμελλαν να σημαδέψουν την παγκόσμια ιστορία 25 χρόνια μετά: τότε που στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας πόζαραν με τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες αυτού του είδους. Άλλωστε, αρκετοί Γερμανοί διπλωμάτες εκείνης της εποχής είχαν περιγράψει σε αναφορές τους τις θηριωδίες των Τούρκων κατά των Αρμενίων.

Ο Αρμίν Βέγκνερ, Γερμανός γιατρός ρίσκαρε αρκετές φορές τη ζωή του για να τραβήξει φωτογραφίες από αυτά τα γεγονότα. Μάλιστα αρκετές από τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν από περιοχή που σήμερα ανήκει στη Συρία και αποτελούσε ουσιαστικά το σημείο, όπου κατέληγαν εξοντωμένοι από ασθένειες και κακουχίες, εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από περιοχή στην πόλη του Ερζιντζάν. Πολλοί από τους κατοίκους του δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν προς το Ερζερούμ.

Τη συγκεκριμένη πόλη είχαν καταλάβει προσωρινά οι ρωσσικές δυνάμεις, τον Ιούνιο του 1916. Οι Αρμένιοι που πολεμούσαν στο πλευρό των Ρώσσων κατάφεραν να τραβήξουν αρκετό φωτογραφικό υλικό με την εξόντωση Αρμενίων το προηγούμενο έτος. Αρκετές από αυτές τις φωτογραφίες βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο του Ερεβάν.

Στη συνέχεια οι Ρώσσοι αποχώρησαν.

ὑπόγεια δράση

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply